10 najbolj priljubljenih parfumov vseh časov | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zanimivo

10 najbolj priljubljenih parfumov vseh časov

10 najbolj priljubljenih parfumov vseh časov

Čeprav je slaven potrdil parfumi, ki se zdi, da bi dobili največ javnosti v teh dneh, obstaja nekaj klasične dišave, ki so resnično prestal preizkus časa. Dober parfum je lahko pomemben del obleko in je lahko celo pomaga izraziti vašo osebnost. Mogoče, da je tisto, kar so nekateri od teh znanih parfumov tako brezčasne. V industriji, ki je zdaj vreden več kot 30 $ milijard na leto, parfum, mora biti nekaj zelo posebnega res, če pa je, da ostanejo priljubljena za dalj časa. Tukaj je deset parfumi, ki so storili prav to; top deset najbolj priljubljenih parfumov v zgodovini.

1. Calvin Klein, obsedenost

S svojo čudovito mešanico začimb in cvetličnih vonjev, je Calvin Klein je Obsession bil najbolje prodajan parfum, odkar se je prvič začel v sredini - 1980. Obstaja dolg seznam Calvin Klein parfumi, ki so postala priljubljena v zadnjih letih, vendar je obsedenost, ki je dosledno ostal priljubljene skozi generacije.

2. Dior J'adore

J'adore ni bila približno tako dolgo, kot nekaj parfumov, ki smo jih omenili tukaj, ampak od svojega začetka leta 1999, je postal eden izmed najbolj znanih dišav na trgu. J'adore je parfum, ki se počutite glamurozno vsakič, ko jo nosite. Ima čudovite note šmarnice, magnolija, in tuberoze. J'adore je eden od tistih klasičnih dišav, ki ste lahko prepričani, da bo približno za več let, da pridejo še.

load...

3. Yves Saint Laurent, Opium

Že samo ime tega parfuma sporen že leta 1977, ko je bila prvič uvedena in Yves Saint Laurent je bil tudi obtožen opravičevanje uporabe drog. Parfum je opojna mešanica sandalovine, slive in mandarine, čeprav, so zagotovili, da kljub polemikam nad njeno ime, je ostal najbolje prodajan parfum, odkar.

4. Dior, Diorissimo

Diorissimo je še en parfum iz hiše Dior, ki je dala svoj pečat v industriji parfumov. Diorissimo je ustvaril Perfumer Edmond Roudnitska leta 1950 in je postala ena ikona vonjev. Parfum je izrazito sveže, pomlad vonj do nje in je močno temelji na Lilly doline. Diorissimo je posledica kombiniranega napora Roudnitska in Dior sam in je še danes eden najbolj priljubljenih parfumov, ki obstaja.

5. Nina Ricci, L'Air du Temps

L'Air du Temps je tako znana po svoji lepi steklenički, saj je za njeno svetlo cvetlični šopek in to je, da je kombinacija parfumov odličnosti in elegantno embalažo je ohranil ta parfum blizu vrhu seznama najbolje prodajanih parfumov za skoraj 70 let. Omenjeno v Tišini Ko jagenjčki kot najljubšo dišavo Clarice Starling je, L'Air du Temps je nežen šopek z notami jasmina, gardenia in iris.

load...

6. Paco Rabanne Lady Million

Čeprav Paco Rabanne je Lady Million je relativno nov parfum, ki se je začela leta 2008, se je hitro uveljavil kot eden najbolj priljubljenih parfumov danes. Lady Million ima klasične tone jasmina sambac in pomarančnega cveta in je široko dostopna in cenovno ugodna. Še vedno je prezgodaj za Lady Million, v primerjavi z nekaterimi izmed parfumov na tem seznamu, vendar pa izgleda vse, da postane ena od vseh časov classic parfumov.

7. Thierry Mugler Alien

Objavljeno v 2005, Alien, je zelo močan in značilen vonj, ki je zelo kmalu je svoje mesto kot številka ena prodajna parfum istega leta. Alien ima nenavaden vonj, ki je opisana v obliki rumenkasto rjavega sončne soglasju z lesno noto, in jasmin sambac. Še vedno tako priljubljena danes, kot je bilo, ko je prvič izšla, Alien je parfum, ki vas bodo opazili in to traja starosti na kožo.

8. Guerlain, Shalimar

Hiša Guerlain je ustanovil Pierre-François Pascal Guerlain leta 1828 in je bil uradno pomastar Queen Victoria in Napoleonu. Shalimar je bila prvič uvedena leta 1921 in nato spet nov zagon v 1925.The parfuma je navdihnila zgodba ljubezni princa Shahjahan in Mumtaz Mahal, iste ljubezni, ki je navdihnil gradnjo Taj Mahal. Z notami bergamotke, iris in vanilije, Shalimar je parfum, ki vas bo popeljal nazaj v čas, da dobi glamurja in elegance vsakič, ko jo nosite.

9. Jean Patou Joy

Ustvaril kot protistrup za mrak, ki je sledila leta 1929 Wall Street Crash, Joy je svetlo in veselo dišava, ki je bil zasnovan tako, da naj nasmeh na obrazih ljudi. V letu 2000 je bila Joy imenovan parfum stoletja in kljub svoji visoki ceni, je še vedno eden izmed najbolj priljubljenih parfumov danes. Po Jean Patou, obstajajo 10.600 cvetov jasmina in 336 vrtnic v vseh 30 ml steklenico radosti.

10. Chanel No. 5

Verjetno ne bo presenečen, da se naučijo, da je najbolj priljubljen parfum vseh časov brezčasni Chanel No 5. Ustvaril Ernest Beaux in izbranih osebno Coco Chanel leta 1921, je Mošusni vonj Chanel No. 5 postali prepoznavni po vsem svetu. Sprva so bile le 100 steklenic parfuma nastala kot darilo za najljubših strank Coco Chanel je. Danes, seveda, to je eden izmed najbolje prodajanih parfumov na svetu. V primeru, da ste se kdaj spraševali, zakaj se imenuje številka 5, je to zgolj zato, ker je bila številka na steklenico z vzorcem, ki je prevzel Coco Channel za testiranje in pet je njena srečna številka.

load...