10 najstarejših znanih modnih hiš | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zanimivo

10 najstarejših znanih modnih hiš

10 najstarejših znanih modnih hiš

Moda prihaja, in mode gre, ampak najstarejši imena v modi so tisti, ki jim je uspelo ohraniti prst na impulz mode in prišli do novih modelov in idej vsako leto. To so imena, ki so jedkano v glavah ljudi, modnih hiš in oblikovalcev ki stojijo za njimi, ki so ustvarile nekaj edinstvenega in pustili svoj pečat na svetu. Vse te modne hiše so bile zgrajene na sanje in ambicije ene osebe, tako da je lahko pogled na deset najbolj znanih starih modnih hiš in oblikovalcev, ki so ju zgradili, s tem seznamom desetih najstarejših in najbolj znanih modnih hiš v svet.

1. Chanel

Svetovno znani Chanel je bila ustanovljena z Gabrielle "Coco" Chanel leta 1909. Bila je oblikovalec, ki je res naredil revolucijo oblačila za ženske in to je Coco Chanel, ki se moramo zahvaliti za končno zamenjavo strukturiran videz, ki ga je ustvaril nosil steznik, s bolj naraven občutek, da njenih modelov. Coco Chanel je najbolj znan po malo črno obleko, in, seveda, Chanel No5, parfum, da je Marilyn Monroe je dejal, je bilo vse, kar je nosila v posteljo.

2. Dior

Dior, Christian Dior, ustanovljena leta 1946, je bil še en revolucionaren v svetu mode, ki je začela svojo "New Look" leta 1947, takoj po drugi svetovni vojni. Je razvidno, da kot prvi korak v modi, od varčevanja vojne, in je značilna dolga tekoče in zelo ženska krila, ki so zatreti ob pasu. Dior je zdaj eden največjih luksuznih modnih hiš na svetu.

load...

3. Versace

Morda ne najstarejši, vendar še vedno ena izmed najbolj znanih modnih hiš je, da Versace, ki je bila ustanovljena leta 1978, ki jih Gianni Versace. Relativni novinec v primerjavi s Dior in Chanel, je Versace izstrelila v vrstah najboljših modnih hiš, ki jih znani varnostni zatič obleko je, da je Liz Hurley nosila na premieri "Štiri poroke in pogreb" leta 1994. Versace je zdaj deluje več kot osemdeset trgovin po vsem svetu in, z vsemi ponarejenih izdelkov, Versace, da so okrog, The Versace blagovne znamke je zelo verjetno najbolj ponarejeni blagovna znamka na svetu!

4. Givenchy

Za razliko od mnogih modnih oblikovalcev, ki so prišli iz skromnih začetkov, ustanovitelj hiše Givenchy, Hubert de Givenchy, je bil francoski aristokrat, čigar družina je že imel izkušnje iz modnega oblikovanja. Givenchy je bil znan po svojih elegantna, športna modelov, ki se uporabljajo surovega bombaža in za vreče obleko. Prav tako je izdelana večina garderobe Audrey Hepburn, da je nosil v svojih filmih.

5. Lanvin

Eden izmed najstarejših modne hiše, ki je še vedno obstajajo danes, hiša Lanvin, je bila ustanovljena leta 1889, ki ga Jeanne-Marie Lanvin. Njena kariera kot oblikovalec zares začelo, ko je začel ustvarjati oblačila za svoje otroke. Motivi so rekli, da je bilo tako lepo, da je dobro opravil dame jo prosili, naj naredijo kopije za svoje otroke in večje, odrasle kopij velikosti zase. Ona je postal eden izmed najvplivnejših oblikovalcev iz 1920-ih in 1930-ih.

load...

6. Hiša Worth

Hiša Worth, Charles Frederick Worth ustanovljena leta 1858, je mislil, da so bili prva predhodnica sodobne modne hiše in vredno je bila prva oseba, ki dajo svoje ime na etiketah oblačil, zaradi česar mu je oče oblikovalec blagovne znamke. Bil je tudi eden od prvih ljudi, ki so prikazane sezonsko zbirko prikazano na živih modelih.

7. Mainbocher

Mainboucher je ameriška modna oznaka, ki je bila ustanovljena leta 1929, ki ga glavni Rousseau Bôcher. Znan po "Mainbocher korzet" in "zatreti ob pasu" silhuet, ki so oblikovale svoje modele, je bil znan tudi po čemer je oblikovalec za veliko garderobno omaro Wallis Simpson je. Zasnoval je poročno obleko za poroko Wallis Simpson in nekdanji kralj Anglije, Edward VIII. Obleka je postala najbolj fotografirana in kopirati obleka vseh časov.

8. Vivienne Westwood

Bolj sodobna oblikovalec, vendar kljub temu vplivna, je Vivienne Westwood. Prišla je do javne pozornosti kot oblikovalec oblačil, da je zloglasni britanski punk bend, so Sex Pistols nosila in je bila gonilna sila veliko punk mode. Njeni vplivi in ​​njene lastne modele je še vedno mogoče videti v mainstream mode danes.

9. Ralph Lauren Corporation

Ralph Lauren je družba in ime polo znamka začela leta 1967 kot oznaka Moška oblačila, sprva kar kravate. Njegova prva linija ženskih oblačil se je začel leta 1971 kot tudi znanih polo majice, Ralph Lauren dobil priznanje za svojo garderobo oblikovanje za 1974 film, Veliki Gatsby.

10. Saint Laurent Paris

Saint Laurent Paris, ali YSL, kot se pogosto imenujemo, je modna hiša, ki je bila ustanovljena z Yves Saint Laurent v 1961. YSL na splošno velja, da je bil eden od najbolj uglednih modnih hiš na svetu in je bila odgovorna za emblematične namenjen tako kot tuxedo jakne za ženske in "power dressing" apartmajev poznih 1960. Druga velika stvar, da je Yves Saint Laurent prinesla modni svet je bil pripravljen nositi oblikovalec oblačil.

load...