10 neverjetnih in zanimivih dejstev o rožah | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zanimivo

10 neverjetnih in zanimivih dejstev o rožah

10 neverjetnih in zanimivih dejstev o rožah

Morda moja najljubša stvar poleti cvetje. Rad jih imam. Barvita, sladko-vonjem in tako lepa na pogled, pa me spomni, da je zima je končno konec in toplota je tukaj.

Cvet nežno ziblje v poletni vetrič vedno dobi moje srce bije, in velika stvar je, da so rože dobesedno povsod. Rastejo ob strani ceste, na podeželju, na vrtu... Pa tudi visi v košare zunaj domov, ali pa sedijo v vazi vaše mame. Kjerkoli so, vedno nasmešek na obraz.

Morda mislite, da veste vse, kar je vedeti o cvetja. Ti ustrelil visok, so videti božansko in dišijo lepo. Kaj še vedeti? Toda izkaže se, da je več kot izpolnjuje oči v teh slikovitih rastlin tam. Oglejmo si na 10 čudovitih in zanimivih dejstev o cvetja.

load...

Tulipani so bili nekoč bolj dragocena kot zlato

Vsakič, ko pomislim na Nizozemskem, si verjetno mislite o maši, Van Gogh - in tulipani.

Ja, Nizozemska je znana po svojih tulipanov. Toda čeprav se vrstice in vrstice teh rož si lahko ogledate v nizozemskih countrysides danes in jih je mogoče kupiti za samo nekaj evrov iz vrtnega centra, je bil čas, ko je bil tulipan malo bolj dragocena. V 17. Stoletju Nizozemskem, je bil tulipan bolj dragoceno kot zlato.

Nazaj v teh dneh, je lepa žarnice simbolizira nesmrtnost, pa tudi ljubezen in življenje samo. V 1630-ih, so tulipani tako povpraševanje, da "tulip manija" prijel Evropi toliko, da tulipani dejansko postal oblika valute!

load...

Nisi dobil veliko bang za svoj denar, čeprav, kot pa tulipani v resnici ne živijo dlje kot sedem dni.

Dandelion Kava je stvar

Naslednjič, ko greš v Starbucks, zaprosi za regrata kavo in videti, kakšen odziv dobiš. Ker nevede za mnoge od nas, regrat kava je pravzaprav stvar. In najboljša stvar? Vsebuje nič kofeina.

Medtem ko so cvetovi regrata se uporablja za izdelavo vina, so njene korenine pražena da regrata kavo. Mmmm.

Nageljnov lahko razkrije svojo usodo

V Koreji, so trije nageljni postavi v laseh mladega dekliške povedati svojo srečo.

Če je dno nagelj umre prvi, to pomeni, da je dekle bo vodil življenje prepirljivosti in stiske. Njeno življenje bo smrdljivec.

Če sredinska ne pred vsemi drugimi, se bo njeno življenje spraviti na slab začetek - ampak izboljšati.

Če zgornji nagelj umre prvi, bo imela dobro življenje prvo - in potem se borijo.

Splošna Bistvo je, da bo prišlo do bojev na neki točki. Hmmm ne bomo verjeli temu, da ste kapitan svoje ladje.

Gas rastlin je HOT

Kdaj težko od Gas rastlin? Morda jo poznate po svoji bolj splošno ime, Burning Bush. Ker, Ja, svetopisemski gorenja grm je pravzaprav zelo realno.

Ne samo, da je resnična, pa je tudi opekline! Po Wikipedia:

"V poletnih mesecih, je cela rastlina pokrita z vrsto vnetljivih snovi, ki je lepljiv na otip in ima zelo dišeče, limona aromo; če pa je ogenj, da gre dol z bliskavico vsem obrata. Ime "gori grm" izhaja iz eterična olja, ki jih rastline, ki se lahko vnamejo takoj v vročem vremenu, ki vodi do primerjave z gorečega grma Biblije, vključno s predlogom, da je ta rastlina ni vključen. Hči švedski botanik Carl Linnaeus je dejal, da so vžgati zrak enkrat, ob koncu še posebej vroče, Zadihan poletni dan, nad Dictamnus rastlin, s preprostim vžigalico. "

Angelica Obrat je bil uporabljen za Cure The Plague

Ok, vemo, da so tudi danes rastline uporabljajo za zdravila namen. Koprivo lahko odpravi želodčne bolečine, npr. Ampak to je čisto nora misel, da verjamejo, da je bil cvet dejansko nekoč zdravljenje nekaj tako uničujoč, kot Kuga.

Angelica Obrat je bil uporabljen v srednjeveški Evropi za zdravljenje zal veliko vse, od bolečine v trebuhu, da bi kuga. Nismo prepričani, kako učinkovit je dejansko bil na strjevanje Črno Smrt, danes pa je pil kot zeliščni čaj, ki je znan po svoji sposobnosti, da zmanjšuje simptome zgage in prebavne motnje.

Sončnice Kill Poison

Na žalost, Zemljina tla vsebuje grdo elemente, kot so svinec, arzen in uran. Ko se porabi v dovolj količinah, ki jih lahko ubije človeka.

Sončnice pomaga odstraniti te strupene elemente iz naše zemlje. Po nesreči v Černobilu, so bili zaposleni sončnice, da pomaga odstraniti stroncij - 90 in cezij - 137 od ribnika.

Bambus je fantastično za okolje

Ko sem bil otrok, smo živeli v bližini potoka, kjer so bili stebla bambusa dobesedno povsod. So ustrelili v nebo, kot so stolpi, in so bili tako močni in trdni, da je bilo težko, da jih sesekljajte navzdol. Kot otroci nismo všeč bambusa!

Toda izkaže se, da bambus dela čudeže za naše okolje, in se verjetno narediti več za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov, kot vsi ostali! To je zato, ker bambusa pa absorbira več CO2 kot katere koli druge rastline oddaja okoli 28% kisika v atmosferi. Iz teh razlogov, bambus čisti zrak.

Daisies je lahko škodljivci

Čeprav petite in precej lep daisy simbioze nedolžnost, lahko postanejo škodljivci, če prepuščeni sami sebi. So morda videti sladko in nedolžno, če pa naj marjetice dobili izpod nadzora, lahko postane resen plevel. Težko je verjeti, da je res, vendar Daises dejansko uspevajo v težkih pogojih. Poleg tega, da so odporne na pesticide in večino napak.

Obstaja seveda več kot izpolnjuje oči tu!

Lotus je bil simbol večnega življenja

Veliko ljudi bi radi, da večno živeti. Stari Egipčani so tako soočena z idejo, ki živijo večno, ki so si jih ogledali lepo lotosov cvet kot simbol večnega življenja.

Cvetje se pogosto uporabljajo za simbolizirajo nekaj, in lotus rastlina simbolizira tudi vstajenje, milost, vedrino, čistosti in lepote iz različnih kultur.

Lilije lahko ubije Cats

Aww, niso lilije samo popolnoma krasen? Tako sladko in nedolžno izgleda.

Na žalost, pa lilije Uljepšati vaš dom, lahko dejansko ubil mačko, če se slučajno odloči, da bo ugriz. Ta zaradi svoje visoke vsebnosti kalcijevega oksalata, strup, ki je prav tako nevarna za ljudi.

Ali veste drugih zanimivih dejstev o cvetja?

load...