10 neverjetnih prednosti in uporabe cvetov oranžne cvetovine | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zanimivo

10 neverjetnih prednosti in uporabe cvetov oranžne cvetovine

10 neverjetnih prednosti in uporabe cvetov oranžne cvetovine

Jasno, odišavljena, pomarančnih cvetov voda, je pravzaprav stranski produkt postopka destilacije, ki ustvarja eterično olje, z grenko-oranžnimi cvetovi. Cvet voda je bila uporabljena za stoletja v kuhanje in kot izdelek lepoto; je bilo še posebej naklonjeni francoskega plemstva, vključno z Marie-Antoinette. Danes je široko dostopen in tukaj so samo deset uporabe in koristi pomarančnega cveta vode:

1. Uporabite ga kot toner kožo

Pomarančnih cvetov voda je odlična za kožo in je tako nežen, da je pogosta sestavina v baby izdelkov v Franciji. Uporabite ga zamenjati običajno toner, vendar se prepričajte, da nakup čiste, naravne destilacijo vode.

2. Ustvarite pomirja, sprošča pomarančni cvet vodni kopeli

Če zmešamo 3 - 5 skodelice toplega mleka s pol skodelice Orange cvet vode in nekaj žlic medu in dodajte mešanico za kopanje, boste dobili pomirja in dišečo kopel, ki bo naredil čudeže za vašo kožo.

load...

3. Naredite tradicionalno ročno deodorant

Na Bližnjem vzhodu, so gosti tradicionalno pozdravili s skledo pomarančnega cveta vode, očistiti svoje roke. Lahko uporabite isto idejo za veliko vonjem strani čistilo za vaše goste po večerji, še posebej, če ste vroči finger food.

4. Uporaba osvežilec

Namesto polnjenje vaš dom z vonjem umetno bora iz komercialne osvežilec zraka, zakaj ne napolni z naravnim vonjem jugu Francije? Pour enega ali nekaj žličk pomarančnega cveta vode v skledo z vrelo vodo in pustite, da se občutljivo oranžna parfum napolni vaš dom.

5. Uporabite ga v vaši spalnici, ki vam pomaga spati

Kot tudi vonj sveže, pomarančnih cvetov vode je znan tudi po svoji pomirjujočega in tolažba učinek. Poškropi na vaše rjuhe in vonj vam bo pomagal, da se rahlo visečih off spat. To lahko madež nekatere tkanine, čeprav, zato poskusite malo na vogalu lista prvič, da je varna.

load...

6. Dodaj na vodo kot pijačo

Veš, moraš piti vodo za vaše zdravje, če pa naveličali navadne vode, dodajte ½ žličke pomarančnega cveta vode v kozarec hladne vode in uživajte v subtilno okusom in rahlo sladkane osvežilno pijačo.

7. Uporaba v solatni prelivi

Pomarančnih cvetov voda se pogosto uporablja v solatni prelivi. Poskusite kar sami z 2 žlici olivnega olja, žlico limetinega soka ali kisa in žlička pomarančnega cveta vode in malo popra in soli. To je lep način, da obleko zelene solate.

8. Uporaba za poravnavo razdražen želodec

Na Bližnjem vzhodu je pomarančnih cvetov voda namenjena otrokom za zdravljenje razburjena želodcev, veter in prebavne motnje. Bodite opozorjeni, čeprav, sprejeti gladka, okus je pridobil eno!

9. Uporabite ga v parni likalnik

Dodajte le kapljico ali dve vode v parni likalnik in ga bo pustil vse svoje obleke z dolgo traja cvetovi vonj.

10. Uporaba z sladic

Pomarančnih cvetov voda se pogosto uporablja za nežno arome in dišave puščave. To je še posebej dobro, če se uporablja v čokoladne omake in čokoladne sladice, vendar ga uporabljajo zelo varčno. Več kot pol čajne žličke bo preveč.

Ali veste, nekatere druge ugodnosti in uporablja za pomarančni cvet vodo?

load...