10 presenetljivih dejstev o šminku, ki vam bo pomislil | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zanimivo

10 presenetljivih dejstev o šminku, ki vam bo pomislil

10 presenetljivih dejstev o šminku, ki vam bo pomislil

Za mnoge od nas, šminka je resnično sveti gral lepotnih izdelkov. To lahko segajo od krepko in grafiko na klasično lepa, in danes nebo je meja, ko gre za barv. Menimo, da je šminka kot klicajem na obrazu - to je zanimivo, samozavestni, in to naredi točko! Vendar pa šminka je komaj sodoben izum, in to je zasidran v naši družbeni zgodovini dating vso pot nazaj do mezopotamskega družbi. Royals, igralci in celo legendarni David Bowie so pretresli šminko od ogledala obstajala (in morda še prej). Kaj je ne bi radi?

Antični Rimljani so šminka, da dokažejo, da so bili kul

Ok, morda 'kul'ni bil pogovorni izraz že v teh dneh, vendar se ženske in moški v antični Rim uporablja šminko kot pokazatelj družbenega statusa. Če je nosil rdečo, oranžno ali črno šminko, da si la crème de la crème rimske družbe in verjetno dobil povabila, da vse dobre strank. Druga možnost je, v antični Grčiji rdečo šminko je blagovna znamka prostitutke. Zakoni tudi odredil, da prostitutke ne more iti ven brez šminke na; v off možnost, da bi lahko zavede druge slepiti, da so le običajne, vsakdanje državljani. Yeesh.

Kraljica Elizabeta ima svoj lasten podpis senco

Pravica, da ne samo, da Lizzie ima paket Corgi Sluge, množico čudovitih kraljeve dragulje, in veste, božansko pravico, da se izreče, ima tudi svojo šminko senco. Girls got to pogruntal. Njena kraljeva visokost odločila, da za njo kronanju leta 1952 (ja, smo samo gledali The Crown na Netflix) je potrebovala svojo kul rdeč odtenek, ki bi dobro delo z njeno obleko in tonus kože, zato je naročil šminko, ki je z imenom "The Balmoral "po enem svojih palač. Zavist (in občudovanje), je resnično.

load...

Šminka je recesija-dokaz

Šminka videli mnogi od nas z nedavno svetovno recesijo v letu 2007 - 8, vendar očitno šminka je povečanje moralo ženske (in moški) skozi recesije v zgodovini. Po raziskavah, ki jih Harvard storiti, prodaja šminke dejansko dvigniti v času gospodarske depresije. V času velike depresije leta 1920, prodaja šminke povečala za 25%. Študije kažejo, da ženske lahko kupite šminko kot način privabljanja finančno varno kolega v času gospodarske nestabilnosti. Mislimo, da so ženske lahko samo želijo cenovno ugoden način, da bi dobili nakupovalno hitenja... A kdo ve?

Šminka je dokazano, da bi pritegnili moške

No, nekako! Univerza v Manchestru so izvedli raziskavo, ki je ugotovila, da se moški pogled na žensko, ki nosi rdečo šminko za 5,1 sekunde dlje kot ženske z golimi ustnice (in žensko nošenje roza šminko pade nekje na sredini). Mislimo, da je do ženske, da se ohladi, zanimiv in inteligenten, če res želijo biti privlačna, vendar se sliši kot nosil rdečo šminko je odličen način, da bi prvi korak!

Guerlain je prvo "pravo" šminko leta 1880

Kultni modni hiši je bilo prvo podjetje za proizvodnjo in promet z šminko za množično potrošnjo, in so ustvarili formulo iz grenivke, maslo in vosek. Mešanica zveni malo bruto, vendar menimo, da bi zaupali Guerlain dovolj, da poberem cev vseeno. Do leta 1938 (manj kot 60 let pozneje), več kot polovica žensk, ki so v lasti vsaj eno cev šminke - tako da je varno reči, da je bil Guerlain na nekaj.

load...

Rdeča šminka je Liz Taylor je stvar

Ne moreš nositi rdečo šminko, žal ni žal. To je, vsaj, kako je urbana legenda. Po ljudski mit, Elizabeth Taylor prepovedali vse ženske nositi rdečo šminko na njenih filmskih sklopov - poleg nje, seveda. To je zelo velika diva poteza, ampak prav ima približno eno stvar - rdeča šminka je oko-lov, head-struženje, in res dvigujejo, ko gre za videti čudovito.

Povprečna ženska porabi $ 1780 na šminko v enem življenju

Če želite biti pošteni, da se ne sliši veliko. Sumimo, smo lahko na odprtem koncu tega povprečja, glede na naš status Sephora VIB Rouge. Za referenco, $ 1780 na šminko je všeč odkup 890 prave kave v Starbucksu, ali 356 večinoma-sirup-in-stepeno kreme kave v Starbucksu. Mislimo, da je dovolj nizka številka, ki upravičujejo greva ven in oprijemalne nekaj več odtenkov na Sephora... Nazaj.

Sir Winston Churchill je dobil

Med drugo svetovno vojno se je britanski premier Winston Churchill prisiljen obroku veliko luksuznega blaga, kot so maslo, sadje in čokolado. Prav tako se je odločil, da obrok vsak kozmetični element - razen za šminko. Churchill se odločili, da bi se izognili šminka sankcije, ker je verjel, da je pospešila morale. Kot rezultat, prodaja šminke še naprej rasle med drugo svetovno vojno in v povojnih intervjujev, britanski ženske spomniti nošenje pin kodre in rdečo šminko na tovarniške delovna mesta - tudi z zobmi razseka iz razpršene šrapnela.

Feministke nositi rdečo šminko

Smo nekako vedeli, da so že, in verjetno bi vam povedal, da so feministke samozavestni in močni in samozavestni močne ženske rade nosijo rdečo šminko. Ampak tukaj so resnični podatki: leta 1912, ko so ženske v boju za pravice do glasovanja, suffragettes Charlotte Perkins Gilman in Elizabeth Cady Stanton je nosil rdečo šminko kot simbol svojih prizadevanj za enakost. Lahko se odločite, da nosijo rdečo šminko danes, če se počutite, kot bi politično izjavo, ali jo nosite samo zato, ker rdeča šminka počutiš super!

Ženske kupujejo šminko na deževne dni

Študije so pokazale, da se je prodaja šminka dejansko poveča na dneve s slabim vremenom, ali je oblačno, mračno, ali deževno. To omogoča popolno smiselno, da nas - imamo radi, kako pop svetlo rdečo šminko v nasprotju s sivo-hued ozadje. Ne samo, da je nosil svetlo šminko veliko pick-me-up, ko se pogledam v ogledalo, ampak to je precej fantastičen način za izboljšanje razpoloženja vse okoli tebe.

load...