10 zabavnih, velikih in zanimivih dejstev o soncu, o katerem verjetno niste vedeli | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zanimivo

10 zabavnih, velikih in zanimivih dejstev o soncu, o katerem verjetno niste vedeli

10 zabavnih, velikih in zanimivih dejstev o soncu, o katerem verjetno niste vedeli

Bog milostiv, velika krogla ognja! Sonce vedno narašča; daje toploto, energijo in svetlobo... In kaj naj naredimo? Jo jemljemo za samoumevno. Sonce je res čisto posebnega, čeprav, in tukaj je deset zanimivih dejstev o našem Soncu, ki jih morda ne bi niti pomislil:

1. Naše Sonce je svetla

Sonce je svetla, in vemo, da ko pride v naših očeh, ko si bomo vožnjo! Ampak to je zelo svetlo, če ga primerjamo z drugimi bližnjimi zvezdami preveč. Od 50 drugih zvezd, ki so najbliže zemlji, naše Sonce je 4. Najsvetlejša od vseh.

2. Sčasoma bo Sonce porabijo zemljo

Ni potrebe, da ni skrbi, da bo trajalo milijone let, toda na koncu so se sonce spali off ves vodik, ki jih ima in začne, da gorijo helij namesto. To bo nato začne raste in raste in raste, dokler se v približno več kot 100 milijonov let, bo porabljeno zemljo in mnogih drugih planetov v sončnem sistemu preveč.

load...

3. Sonce je približno na pol poti skozi svoje življenje

Še eden od zanimivih dejstev o Sonca, da Sonce je v astrofiziko glede srednjih let. To je stara približno 4,5 milijarde let, na svoji zadnji rojstni dan, kar pomeni, da je zažgal off približno polovico vodika, ki jih vsebuje. Sonce je trenutno vrsta zvezde znane kot rumeno škrata.

4. Sun ustvarja veter

Sonce ustvarja vrsto vetra znan kot sončnega vetra. Ta veter je sestavljen iz nabitih delcev, ki potujejo skozi vesolje na več kot 400 kilometrov na sekundo in ko se sončni veter zadene zemljo, lahko motijo ​​satelitov, komunikacijske in računalniške naprave.

5. Zemlja je kot drobec prahu v solarnem sistemu

Ljudje so, da je Zemlja središče sončnega sistema, vendar so bili daleč znamke. Trenutno Premer Sonca je približno 109-krat večji od Zemlje. Ned predstavlja 99,8% vseh mase solarnega sistema (to je osrednja zvezda solarnega sistema) in planet Jupiter predstavlja skoraj vso preostalo 0,2%. Da zapusti Zemljo kot malo več kot skalo, ki kroži okoli Sonca

load...

6. Sonce bo nekega dne, ne sme biti večji od Zemlje

Še ena zanimivost o Sonca je, da potem, ko je Sun zaključil nas požiranju up, v fazo rdeče velikanke, bo kolaps vase in postane bela pritlikavka, ne večji od trenutne velikosti Zemlje.

7. Sonce je vroče, zelo vroče

Naslednja zanimiva dejstva o Sonca je, da lahko v notranjosti Sonca dosegla zmerno 15 milijonov stopinj Celzija, in če ne bi bilo dejstvo, da je Sonce tako velik in tako ustvari toliko teže, da bi preprosto eksplodira z vsemi da je energija.

8. Sonce je velika krogla plina

Sonce je v bistvu velik žogo iz vodika in helija in različnih delih Sonca se vrtijo z različnimi hitrostmi. Znanstveniki to vem, ker je tako, da sončne pege gibanja po vsej površini zvezde. Območja, na ekvatorju Sonca traja približno 25 dni, da se vrtijo, medtem ko so palice vrtijo na približno vsakih 27 dni.

9. Svetloba traja osem minut, da nas od Sonca

Svetloba od Sonca traja celih osem minut, da nas tukaj na zemlji. Sonce je približno 150 milijonov kilometrov od Zemlje; se spreminja glede na letni čas. Čeprav svetloba je najhitreje potuje stvar v vesolju, še vedno traja osem minut, da doseže zemljo.

10. Sonce je bolj vroča na zunanji

V koroni, ki se razteza dolgo razdaljo od Sonca sam, lahko temperature dosežejo tako visoko, kot 1 milijon kelvinih, ampak na površini Sonca je relativno "kul" na samo 6.000 Kelvina.

Katera druga zabava, velika in zanimiva dejstva veš o Sonca?

Vas prosimo, da delite svoje misli v komentar oddelku spodaj.

load...