10 zanimivih dejstev o čaju | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zanimivo

10 zanimivih dejstev o čaju

10 zanimivih dejstev o čaju

Vsakdo ve, da je čaj presenetljivo dobro za vas. To lahko uravnavajo raven krvnega sladkorja, uravnotežiti hormone in lažje spanje trdno ponoči. Ali ste vedeli, čeprav je, da je čaj druga najbolj priljubljena pijača na svetu in je pretepla le na prvo mesto, ki ga vodi? Legenda pravi, da so radosti pitje čaja odkrili šele, ko je nekaj čaj listi pihal v lonec kitajskega cesarja vrele vode po nesreči in je ugotovil, da mu je všeč okus. To je samo prvi od naših neverjetno dejstev o čaju; Tukaj so deset več.

1. Tea je bila ukradena, ki jih Britanci iz Kitajske

Do 19. Stoletja, je bil skoraj ves čaj na svetu gojijo na Kitajskem in največji uvoznik čaja je bila Velika Brittan. Ko je trgovina med Kitajsko in Veliko Britanijo je postalo težko, britanski pretihotapili čajne rastline iz Kitajske, tako da lahko poskusite in raste tudi v drugih državah, na primer v Indiji in Keniji. Danes, Indija in Kenija sta dve od največjih državah proizvajalkah čaja na svetu, vendar je Kitajska še vedno največji.

2. Ledeni čaj je izumil v vročinskega vala

Amerika je imela svoj prvi okus ledenega čaja leta 1904, na svetovni razstavi v St. Louisu. Čaj trgovec z imenom Richard Blechynden je poskušal zaman, da bi dobili ljudi, da preizkusite svoje čaj v Sparan toplote vročinskim valom. V do zadnjega diha zavede ljudi v pokušino svojo čaj, Blechynden dampinški vedro ledu v svoj čaj in, glej no glej, ledeni čaj se je rodil in postal priljubljen.

load...

3. Čaj lahko popravilo celic v telesu

V nasprotju s splošnim prepričanjem, da to ni samo zelene čaje, ki vsebujejo visoke ravni antioksidantov, črni čaji storite tudi. Črni čaj vsebuje polifenole, ki lahko pomagajo našemu telesu v boju proti raku, bolezni srca in ožilja, sladkorne bolezni in drugih bolezni.

4. Čajne vrečke je izumil nesreči

Uporaba teabags je najbolj priljubljen način za izdelavo čaja danes, vendar pa je celotna ideja teabags prišlo povsem po naključju. Leta 1904 je ameriški čaj trgovec Thomas Sullivan poslali vzorce svojega čaja v svilenih vrečk. Ne zavedajoč se, da bi ga morale izprazniti čaj ven iz teabags prvi, kupci pravkar dal celo vrečko v vrelo vodo. Ko je ugotovil, Sullivan kapitalizirane na to napako in začela prodajati svoj čaj v teabags.

5. Največji čaj država pitje na svetu, je v Združenih arabskih emiratih

Približno tri milijarde skodelic čaja se porabi po vsem svetu vsako leto, vendar pa največji čajni pivci so vsi ljudje v Združenih Aran emiratih. Državljani ZAE priti skozi neverjetnih 14 funtov čaja vsako leto. 6. Če beseda čaj prihaja iz

load...

Če ste se kdaj spraševali, zakaj se imenuje čaj, potem tukaj je odgovor. Beseda čaj izvira iz kitajske besede "T'e", ki je Amoy narečna beseda za rastlino, ki čaj prihaja iz. V mandarin, je isti obrat imenuje "ch'a", ki je, če je ta beseda chai in cha prihajajo.

7. Najdražji čaj na svetu bo stalo približno 200 $ na skodelico

V gorah Ya'an, ki so v provinci Sečuan na Kitajskem, ki je posebna vrsta čaja zrasel, da bo postavil nazaj okoli 200 $ za eno skodelico. Čaj je dejal, da je to nekaj posebnega, saj je oplojena z panda ritko, ki je izredno veliko hranilnih snovi, prav tako pa so precej redki.

8. Čaj lahko povečajo svoj intelektualni potencial

Tam je sestavina v čaju, ki se imenuje L-theanine ", ki ima izjemne učinke na umu. Sprošča možganov, zaradi česar lahko pitje čaja dobro vpliva na zmanjšanje stresa, in to tudi izostri um in krepi spomin, vendar to ne pomeni, da si zaspan. Zato je pitje čaja, ko delate pozno bi bilo veliko bolje za vas, kot pitje kave.

9. Veliko truda gre v rast vašega čaj

Čaj ne raste v divjini, vendar je večina od čaja, ki jo pijemo, je gojeni. To traja približno 2.000 posameznih listov čaj, da bi samo en funt čaja in vsak čaj bush mora do 3. Leta rasti, preden se lahko pridelano njeni listi.

10. Kofein v čajev ni tako slabo za vas, kot kofein v kavi

Zaradi visoke ravni antioksidantov, ste verjetno, da imajo enake kofeina vzponih in padcih, ki jih boste dobili kave, saj antioksidanti uravnavajo absorpcijo kofeina v telesu. Ko je kuhana, skodelica čaja vsebuje le približno tretjino kofeina, da je skodelica kave počne, odvisno od tega, kako močno si bo vaše pijače.

Ali veste drugih zanimivih dejstev o čaju?

load...