10 zanimivih dejstev o gobah | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zanimivo

10 zanimivih dejstev o gobah

10 zanimivih dejstev o gobah

Gobe ​​so lahko oddest usmerjene zelenjave na planetu. Gledano iz določenega zornega kota, lahko celo videti grozno.

Včasih so videti kot NLP!

Ali je to samo jaz ?!

Kakorkoli, obstaja več vrst užitnih gob na našem zelenem planetu, in če ste kot jaz, boste jih imam rad. Gobe ​​so zelo okusni in vsestransko uporabna. Lahko jih vključiti v rižoti, ki jih jedo na toast, ki jih imajo za zajtrk z jajci, jih dodajte testenine jed, jih porinil v vaših omlete in tako naprej in tako naprej.

load...

Toda čeprav ste morda kuhanje z gobami za nekaj let, verjetno ne veste, vse, kar je vedeti o njih. Za vse, kar gob ljubitelje tam, tukaj je 10 zanimivih dejstev o gobah!

Gobe ​​vas bo hidrirani

Ker je naše telo sestavljeno iz okoli 80% vode, je pomembno, da je naša prehrana, bogata voda.

Najboljši vir vode iz hrane je zelenjava. In ena izmed najbolj vodnih gosto zelenjave so gobe.

Gobe ​​so dejansko 90% vode, ki je precej neverjetno. Eating svoj pravičen delež gob vsak teden bo pomagalo, da bi vas ustrezno hidrirani, kar pomeni, da bo izpiranje iz veliko toksinov iz telesa.

load...

Gobe ​​so bogata s kalijem

Kalij je pomembna snov, ki preveč mnogi od nas ne dobijo dovolj. Kalij pomaga zmanjšati tveganje za možgansko kap, bolje uravnava krvni tlak, zaradi skrbi za svoje srce in ledvice, in je lahko tudi zmanjšanje stresa in tesnobe.

Iskanje kalij v živilih, ki dejansko dober okus ni tako enostavno. Banane so na splošno možnost, večina ljudi traja, ena Portobello goba vsebuje več beljakovin kot banano. Juhu!

Portobello gobe so pogosto navedene kot alternative zrezek za vegetarijance. So polnjenje, in da neverjetno meščanstva. Preizkusite jih, če tega še niste storili!

Gobe ​​so edini vir tega pomembnega vitamina

Gobe ​​so samo sadje ali zelenjava, ki vsebuje vitamin D. Presenečeni? Bi morali biti. Ampak to je samo še dodatno priča o awesomeness gob. Kje drugo sadje in zelenjava ne pridejo in shranite dan!

Gobe ​​so bogate z Lean Beljakovine

Zakaj je pomembno, da uživamo dober količino pustega beljakovin? Pusto beljakovin vam pomaga graditi močnejše mišice, da vam pomaga, da izgubijo težo, ohranja zdravo srce, in to lahko tudi zmanjša tveganje za možgansko kap.

Opremljanje pusto beljakovin v vaši prehrani lahko zelo enostavno, če jeste meso, a če ste vegetarijanec, boste morali lovil ustreznih alternativ - kot gobe.

Vendar pa bi morale gobe uživa tudi jedci mesa. Velik vir pusto beljakovin, nimajo maščob, brez holesterola in zelo malo ogljikovih hidratov. Zmaga.

Gobe ​​bili cenijo faraonov

Veste, kdo so bili faraonov, kajne? Glede na Sveto pismo, so faraoni ni ravno tisto, kar lahko imenujemo prijetne ljudi. Vendar so vedeli, dobro hrano, ko so prišli po njega.

In ljubil gobe.

Ja, stari faraoni ljubil gob toliko, da jih v resnici šteje, da je nekaj za poslastico. So bili vključeni v nekatere od najboljših jedi egiptovskih voditeljev, in pomagala ustvariti vse vrste okusne, starih jedi, ki so izpolnjevali zgornji medenina!

Gobe ​​bili cenjeni tudi drugi Starodavni

Ni samo zaklad gobe faraoni, ampak tako tudi storil drugih starodavnih. So Grki uporabljali hraniti s svojimi vojščaki pred bitko, ker so verjeli, da so opremljeni svoje vojake z močjo. Prav tako krmijo so svoj bojevniki nekaj, kar ti črno juho, kar je veliko manj zaželeno!

Rimljani so radi tudi gobe, in dejansko verjel, da je čudno izgleda zelenjavni darilo iz nebes. Iz tega razloga so gobe rezerviran samo za posebne priložnosti, kot so festival Mitri.

Kitajci, medtem, so dolgo časa prepričanje, da so gobe super hrana.

Torej, naslednjič, ko vaši otroci nočejo jesti svoje gobe, pojasnjujejo, da so si božji dar!

(Čeprav verjetno ne bo delovalo!)

Gobe ​​so v bistvu meso za vegetarijance

Problem s tem, da vegetarijanec je, da ste vedno išče mesnih nadomestkov v razsutem stanju iz obrokom in dopusta počutiš zadovoljen. Vem, da je to zato, ker sem vegetarijanec sam.

Ko sem odkril Portobello gob, sem bil nekoliko skeptičen. Bil bi povedal, da je Portobello goba zrezek za zelenjavo, vendar nisem bil prepričan.

Vendar, ko sem ga seznanjene s krompirčkom in omako, sem osvojil. Portobello gobe so označene kot "biftek za revne" - in za dober razlog. Če ste veggie, ki manjka teksturo zrezek, poskusite Portobello gob!

Obstaja razlog, zakaj so gobe splošno Posušene

Obstaja veliko načinov za kožo mačko, in obstaja tudi veliko načinov za ohranjanje gobe. Na splošno so gobe vložene, zamrznjene ali konzervirane - ponavadi pa oni posušimo.

Sušenje gob je lahko najboljši način za njihovo ohranjanje. Če rastejo sami, se naučite, kako jih pravilno posuši, tako da vodijo več.

Verjetno ne bi smeli iti Pobiranje gob

Imel sem prijatelja, ki je nekoč hodil pobiral gobe. To je bilo pred nekaj leti sedaj, in nisem res misliš, da nič od tega v tistem času. Vedel sem, da je imel, da je varna, ampak je zdelo, da ve, kaj počne.

Vendar pa sem, ker se naučil, da je pobiral gobe dejansko precej nevarno. Medtem ko so nekatere gobe popolnoma užitno in okusno, da so nekateri, ki so strupeni - podobno, zelo strupena!

Preden greš ven in poberem jurčki sebe, to je dobra ideja, da partner s pro, ki vam lahko poučujejo vrvi.

Lov jurčki je resen hobi, čeprav

Kljub temu, da je nevarno, če ne razumeš, kaj iščete, lov določitvi gobe je resen hobi.

In ljudje, ki so lov jurčki besedilu mycophile ih. Ime izhaja iz grške besede Mykes, kar dobesedno pomeni glivice.

load...