10 zanimivih dejstev, o katerih niste vedeli o božiču | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zanimivo

10 zanimivih dejstev, o katerih niste vedeli o božiču

10 zanimivih dejstev, o katerih niste vedeli o božiču

Božič je opravil, vendar ne skrbi, ne bo dolgo, dokler naslednjega! V tem času, če ste se kdaj spraševali, če nekaj božičnih tradicij prihajajo, potem berite naprej in našli deset zanimivih dejstev o božiču verjetno ne poznate:

1. Jezus ni bil rojen na božični dan

Čeprav Božični dan je praznovanje rojstva Jezusa, ni dokazov, da je bil dejansko rojen 25. Decembra. Datum je katoliška cerkev izbrali v 4. Stoletju in vsi dokazi dejansko kaže, da je Jezus, ki je bil rojen v spomladi.

2. Rudolph je bil oglaševalski trik

Žal otroci, vendar Rudolph, rdeče nosom severnih jelenov, je nastal kot oglaševanje prevara. Njegov avtor je bil Robert L. May, ki je ustvarila veselo jelenov leta 1939, da bi pritegnili kupce v veleblagovnici.

load...

3. Jingle bells ni bila napisana kot božično pesem

Še eden od zanimivih dejstev o božiču je, da Jingle Bells, zdaj skoraj obvezen ozadje pesmi za božič, ni bil nikoli namenjen za božično pesem sploh. To je bila prvotno z naslovom "Ena konja odprte sani" in je bila napisana za šolo zahvale praznovanje.

4. Zakaj poljub pod omelo?

Tukaj je še ena od zanimivih dejstev o božič: romantična in lepa tradicija poljubljanja pod omelo prvič postal priljubljen v viktorijanski dobi, in razlog, da je omele tako pomembno je, da so verjeli, da se ubranijo zlih duhov in povečanje plodnosti pri Celtic tradicije.

5. Dan, da je vojna ustavila za božič

V prvih dneh prve svetovne vojne, spopadov na zahodni fronti ustavil za božič. Prelom v sovražnostih začel z nemškimi in angleškimi vojaki pojejo božične pesmi med seboj preko jarkov in končal z obe strani igranjem nogometa v nobenem primeru ne-Mans-zemljišča. Na žalost, je bila ena od zadnjega kdaj primeri medvojnega viteštva.

load...

6. 295 dni, da raste, 30 minut, da bi jedli

Povprečna Božič puran večerja, z zelenjavo in vsemi našitki, traja približno deset mesecev, za rast. Nato je povprečno družino, na božični dan, le 30 minut, da bi jedli. Čudne kaj raziskovalci splača raziskati!

7. Svetovi prvi 'v živo' Rojstvo

Svet priča prva rojstva, vključno z živimi živalmi, v 1224. Rekreacijo zgodbo o Jezusovem rojstvu je bila uprizorjena s sv Frančiška Asiškega, tako da bi lahko bolje razložiti zgodbo njegovih privržencev.

8. Mešalna božični puding

Že dolgo pred prihodom v mikrovalovni pečici, ljudje uporabljajo, da bi svoj božični puding. Puding je bila tudi pred praznovanja in, da je tradicija, na prvo nedeljo pred prihodom sezone za različne družinske člane, da ga vzamete v zavojih pri mešanju puding, medtem ko bi na željo.

9. Zakaj Božiček nosi rdeče?

Če ste se kdaj spraševali, zakaj so barve božiču zeleno, rdečo in zlato, to je zato, ker je rdeča barva ljubezni in energije, zelena simbolizira življenje in ponovno rojstvo in zlato predstavlja premoženje, zvestobo in svetlobo.

10. Želimo vam vesel božič in srečno novo leto

Ne glede na vaše lastne osebne prepričanja, verska ali kako drugače, Božič je čas za izmenjavo in skrb. Upamo, da boste imeli fantastično božič in vam želimo vse najboljše za novo leto! Kmalu se vrni!

Ali veste, nekaj drugih zanimivih dejstev o božič?

load...