10 zanimivih dejstev, o katerih še nisi vedel o sladkorju | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zanimivo

10 zanimivih dejstev, o katerih še nisi vedel o sladkorju

10 zanimivih dejstev, o katerih še nisi vedel o sladkorju

Ni veliko ljudi, ki lahko rečejo, da ne marajo sladkorja in čeprav vsi vemo, da je lahko preveč, slaba stvar, ki se lahko uprejo občasno sladek priboljšek? Sladkor, kot jo poznamo danes, je bil prvič imenovan, sladko-sol, in to je bil luksuz. Toda zdaj, se sladkor šteje nuja in svet proizvede več kot 150 milijonov ton njej na leto. Tukaj je deset dejstev o sladkorju, ki jih verjetno ne vedo, in ne vsi od njih so slaba novica!

1. Kristaliziran sladkorja je bilo okoli dolgo časa

Ljudje so bili kristalizacije sladkorja iz sladkornega trsa, za najmanj 2000 let, vendar radosti sladke stvari ni prišel do zahodne shires za nekaj časa. Ko je Aleksander Veliki vojska je pokazala, sladkor v Indiji, so bili presenečeni nad tem, kako bi bilo mogoče medu brez čebel.

2. Sladkorja iz sladkornega trsa in sladkorne pese, je enaka

To je bil nemški kemik, Andreas Marggraf, ki je odkril, da je sladkor pridobljen iz sladkorne pese, ki bi bila enaka, pridobljen iz sladkornega trsa. To je bilo to odkritje, ki vodijo na proizvodnjo sladkorja v bolj severnih podnebjih.

load...

3. Sladkor se lahko uporablja kot raketno gorivo

Sladkor je glavna sestavina v gorivu v raket amaterske raketne navdušence. Če ste spali saharoze z nekaj koruzni sirup in solitra, dobiš sladkorja pogonsko gorivo, ki se uporablja za pogon manjših raket.

4. Sladkor se skriva v številnih živilih

Sladkor se doda veliko različnih vrst hrane, tudi pikantne predmetov. Veš, moraš zmanjšati na sladkarije, soda in pecivo, da se zmanjša vnos sladkorja, vendar je prisotna v ketchup, predelanih živilih in celo kruh tudi.

5. Umetna sladila so našli po naključju

Sukraloza, zdaj prodajajo v trgovinah, kot SPLENDA, so odkrili znanstveniki poskušajo ustvariti nov insekticid. Očitno, asistent raziskovalec, ki napačno razumljen njegovim navodilom, da preizkusite nove spojine, je mislil, da je bil povedal, da je okus. Odkril je, da je okusil sladko.

load...

6. Sladkor ne gnilobe zobe

Zobna gniloba se s sladkorjem ni povzročil, da je bakterija, ki se hranijo izven sladkor povzroča. Te bakterije bo dejansko krme off vsak ogljikov hidrat, tako škrobna živila, ki se lahko zatakne za zobe je lahko prav tako škodljiv.

7. Sladkor tabletke zdravstvu

Otroci so včasih predpiše tabletke sladkorja trži pod imenom "Obecalp", za manjše pritožbe. Ko zdravnik predpiše "Obecalp", lekarnar ve, kaj storiti. Samo preberite ime nazaj!

8. Se lahko gensko zasvojeni s sladkorjem

Ob sladokusce ni vedno samo izgovor, da jedo preveč sladkarij. Znanstveniki so ugotovili, da imajo nekateri posamezniki genetske variacije, ki vplivajo na njihovo proizvodnjo gladovno hormona grelina, zaradi česar so želeli, da bi jedli več sladkorja.

9. Preveč sladkorja lahko vpliva na spomin

Uživanje sladkorja lahko pospeši proces staranja celic in posebej zaskrbljujoče je učinek, ki ga ima ta na možganskih celicah. V študiji so znanstveniki ugotovili, da se lahko presežek poraba sladkorja povzroči izgubo spomina in zmanjšanja celotnega duševnega agility.

10. Sladki napitki so mislili, da bo povzročil okoli 200.000 smrti letno

Študija, opravljena leta 2017, ocenjuje, da je približno skoraj 200.000 smrtnih žrtev, po vsem svetu, je mogoče pripisati ljudi, ki pijejo veliko sladkorja pijače in soda. Ste vedeli, na primer, da je ena pločevinka rednega kola vsebuje ekvivalent več kot dvanajst sladkorne kocke? Ko gre za sladkor, zmernost je ključ.

Ali veste, nekaj drugih zanimivih dejstev o sladkorju?

load...