10 zanimivih dejstev o našem čudovitem planetu | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zanimivo

10 zanimivih dejstev o našem čudovitem planetu

10 zanimivih dejstev o našem čudovitem planetu

To je zelo enostavno, da se naš planet za samoumevno. Kljub temu, da smo začasno v prostoru, ki se vrti okoli Sonca v vesolju, ki se razteza na več milijard kilometrov, mnogi od nas samo priti v naše vsakdanje življenje, ne da bi vse to drugo misel.

Jemo naše hamburgerje, skrbi več izpitov, kričati na premeten tiskarski stroj v pisarni, se poročiti, imeti otroke, pazi najljubša nogometna ekipa izgubila še enkrat in tako naprej. Mi sodelujejo pri trivialne vsakdanjosti in nenehno pozabiti na čudovitega večjo sliko.

Ampak, če lahko sprosti od vsakdanjih težav za trenutek in odvrne vašo pozornost na naši lepi planet, obstaja toliko dejstev o njem, ki jih verjetno ne zavedajo - čeprav ste se imenuje ta kraj vaš dom vse svoje življenje.

load...

Če vas zanima, za izboljšanje svoje znanje našega planeta, tukaj je 10 zanimivih dejstev o Zemlji.

Zemlja je bila nekoč mislil, da je središče vesolja

V starih časih, veliko dobre folk dejansko mislil, da je naš planet tako pomembno, da je središče vesolja in vse ostalo vrti okoli nas. Bili smo v bistvu top pes od vseh drugih zvezd in planetov tam zunaj.

Ni vsakdo to verjeli. Nekaj ​​zelo ostre Grki čutila, da nismo bili središče vesolja, ampak je postalo sprejeli organi, ki smo bili. In če se ni strinjal s to teorijo, da si v velikih težavah.

load...

Sčasoma, poljski Kopernik tvegal svoje življenje, da dokaže, enkrat za vselej, da je Zemlja dejansko vrti okoli Sonca - in ne obratno. To je bila drzna trditev v 16. Stoletju, in je bil obtožen herezije. Na srečo, njegova prepričanja prišel je treba sprejeti in znanost ga od podprta.

Smo edini planet ni dobil ime po Bogu

Nazaj v starih časih, je imel Roman je težnja, da ime nebesna telesa (planeti) po njihovih bogov in boginj. To je bilo, kako planeti dobil svoje ime, in Merkur, Venera, Mars, Jupiter, Uran in Neptun so bili vsi rimski bogovi ali boginje.

Saturn je bil še posebej srednja bog, ki so jedli otroke. Ne grem na Saturn kadarkoli prej, hvala lepa.

Naš dan bo sčasoma povečal na 25 ur

Pogosto se pritožujejo, da ni dovolj ur na dan, da pridejo skozi vse naše naloge. Ko bi vsaj imeli eno dodatno uro delati stvari!

Samo še eno uro, bi pomenilo, da bi lahko napisali 900 strani romana, sestaviti največji na svetu kos glasbe ali izgubijo veliko težo.

Ali tako rečemo.

Verjeli ali ne, čeprav, zemeljsko dan bo sčasoma povečal na 25 ur. To je zato, ker je naša hitrost vrtenja počasi izgublja hitrost.

Namesto na žalost, bo nihče od nas ne živi, ​​da se to razširjeno dan, ker se verjetno ne bo zgodilo še 140,000,000 let. Žal mi je.

Hottest kdaj temperatura je bila...

Še eden od zanimivih dejstev o zemlji, ki je bila najbolj vroča kdaj temperatura recored na zemlji v Libiji leta 1922. To je bila 57.8 ° C - ali 136 stopinj F.

Najhladnejši kdaj Temperatura Medtem je bil...

Najhladnejši kdaj temperatura zabeležena na zemlji je na Antarktiki. To je bila kost hlajenje minus 89,2 stopinj C - ali 128,6 stopinj F.

Oh. Moj. Dobrota. Zanimivosti o Zemlji

Več Bad News: An dan Zemlje ni niti toliko, kot 24 ur

Seveda, vsi ti pove, da je zemlja dan traja 24 ur, ampak oni so samo pravim, da je to krog stvari off, da se ne zdi banalno in nadležno.

Glej, zemlja dan tehnično traja 23 ur, 56 minut in štiri sekunde, ker je to, kako dolgo traja, da naš planet, da se vrti okoli svoje osi.

Po mnenju strokovnjakov, to je vedel, kar je znano kot "zvezdnega" dan.

Torej, v bistvu, nam manjka 4 sekunde vsak dan. Ki bi sčasoma tot gor, kajne?

Nekako. Toda ob istem času, to je očitno kompenzira z dejstvom, da se Sonce giblje vedno tako malo vsak dan, kar pomeni, da smo se o vrnitvi teh dodatnih 4 sekunde.

Zemlja ni čisto Sphere

Ko ste bili v šoli, je vaš učitelj razložiti, da vas, da se zemlja ni krog, ampak krogla, ki je tridimenzionalna oblika.

Če bi bil dovolj pameten, lahko bi streljal nazaj v retorti, da dejansko, zemlja je sploščena sferoid.

To je podobno kot krogle, vendar ima izbočeni ekvator, zaradi načina, kako se vrti.

Torej, naslednjič, ko vas nekdo pove, da je zemlja okrogla in ne krog, si jim resnico povedati.

Bodite pripravljeni, da se imenuje pametne rit, čeprav.

Mi smo bistvu zajeti v vodo

Ena od zanimivih dejstev o zemlji, je, da tako kot je človeško telo sestavljeno večinoma iz vode, tako da je površina Zemlje.

Dejansko je površina zemlje je 70% vode. To še ni vse, da je presenetljiva, če upoštevamo, da je H2O v bistvu naša življenjska sila.

Ampak to je še vedno presenetljivo, da si takrat, ko si v vesolju. Dejansko je bilo, ko astronavti prvič šel v toku prostor, ki so opazili, kako presneto darn modra je naš planet. Zato so ga krstili The Blue Planet.

Čeprav Neptun je še bolj modro.

Druga 30%, mimogrede, je trdna tla.

Leto Na Zemlji je daljša od 365 dni

Večina od nas praznujejo Silvestrovo, saj je minilo 365 dni, in da je čas za zabavo. Juhu!

Toda vsi stranka malo preveč prezgodaj, saj je leto dejansko 365.2564 dni.

Torej, naslednjič, ko boste priča odštevanjem na Silvestrovo, povej vse, naj bodo tiho, pokažite na uro in rekel "fantje, res sovražim, da bo palico v blatu tukaj, vendar smo še vedno dobili malo več preostali čas."

Mislili bodo, da ste tako kul. Resno.

Ok, verjetno ne bo, ampak dejstvo, da je naše leto dlje, kot smo vsi prevzeti je razlog imamo prestopno leto vsake 4 leta. Pomaga nam, da bi dobili nazaj na pravo pot v veliki shemi stvari.

Večina naših ledu je na Antarktiki

Obstaja pošteno količino ledu na Zemlji, ampak neverjetna 90% pa jih je na Antarktiki.

Celina je tudi dom za 70% naše sveže vode.

Ali ste vedeli, druga zanimiva dejstva o Zemlji?

load...