10 zanimivih dejstev o naši koži | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zanimivo

10 zanimivih dejstev o naši koži

10 zanimivih dejstev o naši koži

Vaša koža ni nekaj, kar ste verjetno plačal veliko pozornosti, razen če se ne pusti na cedilu, ki jih že suha, ali razvoj mozolji, vendar je precej izjemen kos naravnega inženiringa. To je vaša koža, ki vas ščiti pred bakterijami in umazanijo, da je vaša koža, ki pomaga uravnavati telesno temperaturo, in to je vaša koža, ki drži vodo, ko si zmočijo. Če ste kdaj želeli vedeti več o največji organ imate, tukaj so deset neverjetno dejstev o koži, ki živite.

1. Vaša koža ima tri plasti

Obstajajo tri plasti kože. Najbolj notranja plast se imenuje v podkožju in je sestavljen iz kolagena in maščob. Srednji sloj se imenuje povrhnjico in to je tisto, kar predstavlja skoraj 90% od debeline vaše kože. Zunanja plast se imenuje povrhnjico in njegova naloga je, da vas ščiti pred umazanijo in mikrobe.

2. Vaša koža deluje težko uravnavati telesne temperature

Še eden od zanimivih dejstev o koži, da to počne odlično delo za vas ohlaja, ko se stvari malo preveč toplo, in vodenje vas toplo, ko postane hladno. Ko pride sonce, si se potil, in to je, da pomagajo ohraniti ti kul. Ko se ohladi, se krvne žile v vaši pogodbi kože, in to je, da bo toplo kri stran od hladnega zraka.

load...

3. Ti so zajeti v bakterijah

Vaša koža je plazil z bakterijami, ki živijo v majhnih skupnostih, znanih kot mikrobiote kožo. Dejstvo je, da imate precej raznoliko malo zbirko bakterije, ki živijo na koži, vendar ne skrbite; se ti ne naredi nobene škode. Dejstvo je, da dejansko pomagajo imunskemu sistemu, ki jih boj proti vsakršnim slab, bolezni povzročajo bakterije, ki lahko pridejo v stik s.

4. Vaša koža vam lahko povem, ko si bolan

Res bi se morali vzeti več obvestilo o tem, kaj vaša koža poskuša povedati, ker bi spremembe na koži pomeni, da ste slabo. Dolgočasno, sivo išče kože je lahko znak, da ste teči navzdol, lahko pordela koža pomeni, da imate vročino ali občutek pod stresom. Vse opazne spremembe v kožo bi lahko zaradi drugega osnovnega zdravstvenega problema.

5. Koža dobi svojo barvo iz melanina

Vsakdo ima enako količino celic, da proizvajajo pigment, melanin, ki je tisto, kar daje koži njena barva, ampak količino melanina, proizvedene, razlikuje od osebe do osebe. Zato nekateri od nas ima temnejšo kožo kot drugi. Temnejša koža zagotavlja boljšo zaščito pred ultra-krši svetlobe, zaradi česar je temnejše lupino ljudje izvirajo iz sončno delov sveta.

load...

6. Telo vonj prihaja iz bakterij

Če ste se kdaj spraševali, zakaj znoj pod rokami povzroča telesni vonj več kot kjerkoli drugje na telesu, je to zato, ker je drugačen od znoja. Telesni vonj nastane, ko bakterije hranijo z mastno vrste znoja, ki jo oddaja prašičev znojnic. Te žleze se nahajajo predvsem po rokah in okoli genitalij.

7. Kože predstavlja 15% telesne mase

Ena od zanimivih dejstev o kožo je, da poleg tega, da je največji organ telesa, koža predstavlja približno 15% povprečne osebe telesne teže. Imate približno 18,5 kvadratnih metrov kožo pokrivajo svoje telo, tako da ni čudno, da je največji organ imate.

8. Vaša koža vedno znova obnavlja

Vaše kožne celice umirajo in regeneracijo vsak dan in to dejansko pomeni, da boste dobili povsem novo plast kože vsakih 28 dni. Vaša koža se sama piling naravno, ampak mrtve kožne celice lahko ostanejo na koži, zato bo piling poživi vašo kožo in bi bilo videti bolj zdrava.

9. Koža na ustnicah je 200-krat bolj občutljiva kot koža na prsti

Koža na dosegu roke in na ustnicah so najbolj občutljiva področja kože, ampak ustnice so 200-krat bolj občutljiv, saj so celo prste. Stopnja občutljivosti je do receptorjev celic, ki nam pomagajo doumeti svet okoli nas. Zato dojenčki dajo stvari v usta; so poskušali izvedeti kaj več.

10. Največ prahu v vašem domu je mrtve kožne celice

Večina prahu, ki se nabira okoli doma je odmrle kožne celice. Kot del regenerativnega procesa, smo skladišče približno 40.000 kožne celice vsako minuto. Na voljo je tudi umazanija in drugi delci v hišnem prahu, vendar je večina tega, kar vakuumsko je lastne odmrle kožne celice.

Ali ste vedeli, druga zanimiva dejstva o koži?

load...