10 zanimivih dejstev o slogu ikona coco chanel | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zanimivo

10 zanimivih dejstev o slogu ikona coco chanel

10 zanimivih dejstev o slogu ikona coco chanel

Style ikona Coco Chanel se je rodila Gabrielle Bonheur Chanel v Saumur, Francija leta 1883. Beseda "Bonheur" v francoščini pomeni srečo. Dobila vzdevek, Coco, ko je bil se pojavlja kot cabaret pevec in glasbeni dvorani, imenovano "La Rotonde" leta 1905 in ena izmed pesmi, ki jo peli so: "Qui qu'a vu Coco dans le trocader..." Ploden moda oblikovalec in znan po svojem ikona vonj, Chanel No 5, Coco Chanel je edini modni oblikovalec, da so bile navedene v 100 najvplivnejših ljudi Time Magazine je v dvajsetem stoletju. Bila je znana po njeno, ambicioznosti, odločnosti in energije, vendar njeno življenje ni bilo brez polemik, kot tudi, da se glasi na in našli deset zanimivih dejstev o Coco Chanel:

1. Imela je stvar žepe

Coco Chanel absolutno ljubil žepe in se ji je zdelo, da je preprosto ni bilo dovolj od njih v ženska oblačila. Večina oblačil in dodatkov, da je namenjenih imel veliko žepov in tudi na ta dan, boste našli več kot dovolj žepov v Chanel torbico.

2. Njena najljubša številka je pet

To ni res presenetljivo, da je bila njena najljubša številka pet, vendar je znan vonj Chanel No. 5 dobila ime iz dejstva, da je Coco Chanel izbral peto različico sojenja parfumov, ki so bile pripravljene. Parfum je začela javnosti na peti maja (peti mesec) 1921.

load...

3. Svojo kariero je začela oblikovanju klobukov

Coco Chanel je kariera v modi, je začel kot hobi, oblikovanje klobuke. Kasneje, njen klobuk stvaritve postati mora imeti postavka za aristokratske dame v Parizu, čeprav so nekatere od njenih modelov šteje, da je preveč revolucionarni za večino navadnih ljudi.

4. Naredila imajo sonce tan modi

V času, ko sončenje ni bilo sploh v modi, Coco Chanel je prinesel v modi, povsem po naključju. Ona je dobil opekline od sonca med križarjenje počitnice in ko se je vrnil v Cannesu v Franciji, javnost takoj sledila trendu.

5. Prišla je iz revne ozadju

Coco Chanel je bila hči laundrywoman, ki je umrla zaradi tuberkuloze in njen oče opuščene družino, tako da je bila Coco postavi v sirotišnici pri dvanajstih letih. Bilo je v sirotišnici, ki se je naučila, kako sejati, poučuje nune in člani njene družine, ki jo je včasih obiskal.

load...

6. Bila je obtožen nacistične sodelovanja

Tam je bilo veliko poročil, ki se povezujejo Coco Chanel, da nacisti med vojno in je predlagal, da ona uporablja svoje veliko plemiških stikov v Španiji in Angliji, da bi dobili informacije, da preide na nacisti. Ona z dne tudi nacistični častnik, med nacistično okupacijo Francije, Hans Gunther Von Dincklage.

7. Bila je ena izmed prvih oblikovalcev uporabiti znane osebnosti v oglaševanju

Znane osebnosti so pogosto uporabljajo danes za promocijo izdelkov, kot so parfumi in mode, in je bila Coco Chanel, ki je bil eden prvih oblikovalcev, da začnete to prakso. Vzela fotografije znanih osebnosti dneva, nosil svoje stvaritve in jih uporabljajo v oglaševanju.

8. Živela je v hotelu že več kot 30 let

Coco Chael živel v luksuznem apartmaju v hotelu Ritz v Parizu, za 37 let, vse do svoje smrti leta 1971. Med vojno, hotel je bil tudi, ko je veliko sedijo nacistični častniki ostalo, kar še dodatno gorivo špekulacije o svojih nacističnih povezav.

9. Naredila malo črno obleko Chic

Do 1920, črna je barva rezervirana za pogrebe in ženske v žalovanju. Leta 1926, Coco Chanel, vključenih kratko črno obleko v zbirki, ki je bil objavljen v reviji ameriški Vogue, in črna postalo moderno.

10. Chanel No.5

Coco Chanel je podpis parfumi, Chanel No. 5, je eden izmed najbolje prodajanih na svetu dišav vseh časov in je bilo ocenjeno, da je nekdo, nekje, kupi steklenico Chanel No.5 vsakih 30 sekund.

Katere druge zanimive stvari in dejstva želite dodati o Coco Chanel?

Vas prosimo, da delite svoje misli v komentar oddelku spodaj.

load...