10 zanimivih dejstev o soli | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zanimivo

10 zanimivih dejstev o soli

10 zanimivih dejstev o soli

Vsi vemo, da je preveč soli škoduje našemu zdravju in da mnogi od nas še vedno ne jedo preveč veliko stvari, vendar ste vedeli, da ne more živeti brez soli in da je najstarejši na svetu aroma za živila? Sol je zelo visoko cenjena v starem svetu. Toliko je bilo, da je prva velika rimska cesta zgrajena, da bi se ta sol prepeljati od Jadranskega morja v Rim. Torej, pa če vam je dolgčas povedal, da ne bo dal toliko soli na vaše pomfri, berite naprej in vam povem deset dejstev o soli, ki verjetno niso poznali.

1. Beseda "plača" izhaja iz potrebe po soli

Sol je bila tako dragocena v starem svetu, ki je zelo beseda za naše mesečno preverjanje plačilu sklicevanje na naše potrebe za nakup soli. Beseda "plača" izhaja iz latinske besede "salārium", ki je plačilo, ki rimski vojaki prejeli, tako da so imeli denar za nakup soli.

2. Več sol se razprostira na cestah, kot jih uporabljamo v naši hrani

Večina soli, ki je pridobljen iz morske vode ali izkopati iz zemlje, ki se uporablja za industrijske namene in nikoli ne dobi nikjer v bližini hrane. V resnici, v ZDA, je le 6% vseh soli se uporabljajo v živilih in 15% celotne proizvodnje soli je razširil na cestah v zimskem času, da jih bo jasno ledu.

load...

3. Zakaj polil sol je mislil, da je nesrečni

Praznoverje verjame, da bo polil soli prinaša nesrečo je mislil, da bi izvirala iz slikarstva "Zadnja večerja" Leonardo da Vinci. V znameniti sliki, Judas Iscariot, človek, ki je izdal Jezusa, in ki je nato obesil, je razvidno prevrnili, kar se zdi, da je posoda za sol. Metanje soli na oddelku slabe sreče izvira iz ideje, ki jo meče sol v oči hudiča.

4. Salt vas lahko ubije

Če bi zaužiti grama soli za vsak kilogram telesne teže, bi sol ubiti. V starem Kitajskem, jedo funt soli je najprimernejša metoda za samomor med plemstva. Sol je bila tako draga, na Kitajskem, v teh dneh, je bilo samo plemstvo, ki bi lahko privoščiti dovolj soli, da se ubije z njim.

5. Dobra kakovost morske soli mora biti mokra

Za razliko od rafinirane soli, ki je imel veliko o tem, kaj je dobro za vas, vzeti iz nje, bo najboljše kakovosti morska sol vsebuje veliko mineralov, ki jih potrebujete za telo za zdravo delovanje. Najboljše morske soli bo rahlo vlažna in da se vlaga naj bo od morske vode, ki je bila sol, izpisanih iz.

load...

6. Slani čips je izumil jezni kuharice

Leta 1853, stranka vodi pošilja svoje ocvrti krompir nazaj, pritožujejo, da so bili preveč Moker. Ogorčen kuhar poskušal dobiti njegovo maščevanje z rezanjem krompirja kot tanke, kot je le mogel, globoko cvrtje, dokler so se obrnili rjavo in hrustljavo in jih dušijo s soljo. Stranka ljubil hrustljavo ocvrte krompir toliko, da je povedal vse svoje prijatelje, in moderno slano čip krompir se je rodil.

7. Obstaja hotel v Boliviji v celoti izdelan iz soli

Je hotel v Boliviji, ki je sprejel zamisel o uporabi lokalnih virov na novo skrajnosti. Palacio de Sal območje, ki je zgrajena na robu ravnine soli, je bila zgrajena v celoti iz stisnjenih blokov soli. Niso ustavi tam, čeprav; stoli, mize, postelje, in celo bazen so tudi vsi izdelani lokalno izvirajo soli.

8. Ne moreš piti morsko vodo, vendar pa lahko pijete vodo iz ledu

Tukaj je priročen namig, da se spomnimo, samo v primeru, da ste kdaj pustili na ledene gore! Pitje morska voda te bo ubil, ker je preveč soli v njem, ampak, če taljenjem nekaj morsko ledu, je popolnoma varna za pitje. Ko voda zmrzne, led molekule ne morejo imeti na soli, tako zamrznjene morske vode vsebuje le eno desetino soli kot morska voda sama počne.

9. Rudnik soli enkrat pogoltnil vrtalni stroj in enajst barke celotno

To je res! Leta 1980, operacija vrtanje nafte Texaco v Lake Peigneur, Louisiana, po nesreči vrtati naravnost v rudniku soli, ki leži pod njo. Nastali whirlpool, ustvarjena kot voda pobegnila od jezera v rudniku, sesa navzdol ploščadi olja, 11 čolne, in toliko vode, da je tok reke, ki običajno tekla iz jezera, se je obrnil. Nekoč sladkovodno jezero je zdaj veliko manjša soli jezerski vodi.

10. Sol je bila dražja od piva na ameriški meji

Sol je zelo draga dobrina v začetku leta 1800 na ameriški meji in je bil štirikrat dražje kot je bilo pivo. Del razlogov za to je, da živina ne more dobiti dovolj soli iz svoje prehrane trave, zato jih je bilo treba dati sol obdržati pri življenju. To je tudi razlog, živali jate liže soli v naravi.

Ali veste drugih zanimivih dejstev o soli?

load...