10 zanimivih dejstev o William Shakespearu, za katere verjetno niste vedeli | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zanimivo

10 zanimivih dejstev o William Shakespearu, za katere verjetno niste vedeli

10 zanimivih dejstev o William Shakespearu, za katere verjetno niste vedeli

Kljub temu, da je William Shakespeare je verjetno najbolj znan dramatik je svet kdaj znano, obstaja veliko dejstev o njegovem življenju, ki ostanejo skrivnost. Vemo, da je napisal okoli 40 dram, več kot 150 sonetov, dva dolga pripovednih pesmi in nekaterih drugih verzov, ampak sploh ne vem, če je bil njegov rojstni dan. Obstajajo nekateri, ki pravijo, Shakespeare je za goljufijo in da ga sploh ni bilo, da je prvotno napisal za dela William Shakespeare in tukaj je deset drugih zanimivih dejstev, ki jih verjetno ne vedo o "Bard Avon":

1. Starši Shakespearovi so bili nepismeni

To je neverjetno, da mislim, da, kdaj so bili starši v človeka, ki se je govorilo, kot največji pisatelj v angleškem jeziku zelo verjetno nepismen. Ne moremo vedeti, za nekatere, vendar je znano, da Shakespearova oče podpisal njegovo ime z blagovno znamko, in ne kot podpis. Prav tako je menil, da so lastni otroci Shakespearovi je nepismen.

2. On je svoje premoženje iz njegovega pisanja

Še eden od zanimivih dejstev o William Shakespeare je, da je, za razliko od mnogih njegovih sodobnikov, William Shakespeare nabrale precej osebne sreče v svojem življenju. Svoj denar iz njegovih dram, lastnega delovanja in deleži v dobičku iz produkcij njegovih dram. Do starosti 33 let je bil sposoben za nakup drugega največjega hišo v Stratford-upon-Avon.

load...

3. Vse Govorimo Shakespearov jezik

Mnogi ljudje mislijo, da je jezik pisanja Shakespearovega neprebojna, vendar smo dejansko uporabo Shakespearovih jezika za ves čas, ko ni mogel najti primernega besedo, jo sestavljajo! Besede v vsakdanjem angleščini smo danes, vključno z uporabo; krvava, skromna, umor, sijaj in zrkla vsi prišli iz Shakespeara.

4. On ni napisal za zanamce

Shakespeare ni mar, sploh če je njegovo pisanje je trajalo za vedno ali ne, jih je napisal za trenutek. V času svojega življenja, je bila njegova igra priljubljena, vendar niso bili velik ugled, kot del literature. V današnjih pogojih, so to storili tudi na blagajni, ampak so skril ga kritiki!

5. Ni potomci Shakespeara

Zanimivosti o William Shakespeare tudi dejstvo, da obstaja nobeden od njegovih potomcev levo. Shakespearov edini sin, Hamlet, je umrl v starosti od enajst in vsi otroci, njegova hči je umrla mlada, tako da ni bilo potomci William Shakespeare v petindvajsetih letih svoje smrti.

load...

6. Anne Hathaway je bila noseča, ko se je poročila Shakespeare

Kmet hči, Anne Hathaway, 26, je bila noseča tri mesece, ko se je poročila z 18-year-old Shakespeare. To bi zagotovo dvigne nekaj obrvi v teh dneh, in njun zakon je bil urejen zelo naglo res.

Ime 7. Shakespearov verjetno ni bilo napisane Shakespeare

Naslednja ena od zanimivih dejstev o William Shakespeare je, da so bili nekateri osemdeset različnih zapisov imena Shakespearovega, ki se nahajajo od "Shappere" v "Shaxberd." In tudi pesnik sam uporablja različne zapisov v različnih časih in pogosto skrajša njegovo ime, da stvari, kot so "Willm Shakp,"

8. Shakespeare izginil med 1585 in 1592

Bard popolnoma izgine iz zgodovinskih zapisov med leti 1585 in 1592. Ni znano, za prepričani, kjer je dobil, vendar pa nekateri menijo, da bi bil lahko delala kot učiteljica in drugi mislijo, da je morda šlo potujejo po Evropi.

9. Shakespeare uporabi vzporedna piscev

To je bila pogosta v času, za pisatelje, da sodelujejo pri delih in Shakespeare ni bil izjema pri tem. Medtem ko je naredil večino svojega dela sam, je znano, da so drugi avtorji napisal del Henrika VIII in Macbetha.

10. Shakespeare ni videti kot njegovo sliko!

Večina slik, ki jih vidite Williama Shakespeara so dejansko nič drugega kot ugibanje. Obstajata samo dve slike njega, ki so mislili, da so verodostojni, ena je graviranje Martin Droeshout, druga pa je spomenik v cerkvi.

Katere druge zanimivosti o William Shakespeare pa smo pozabili omeniti? Vas prosimo, da jih delite v komentar oddelku spodaj.

load...