10 zanimivih in zanimivih dejstev o Grace Kellyju | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zanimivo

10 zanimivih in zanimivih dejstev o Grace Kellyju

10 zanimivih in zanimivih dejstev o Grace Kellyju

Grace Kelly je ameriška igralka in princesa Monako, ki je bil znan po svojih filmskih, televizijskih in odrskih nastopov v 1950-ih. Nastopala je v enajstih hollywoodskih uspešnic, vključno s točno opoldne, Kliči M za umor in visoki družbi, poleg številnih velikih zvezd moških tistega časa. Kljub temu njen uspeh in pohvale kritikov, se je upokojil, ki deluje v starosti le dvajset šest poročiti princa Rainier Monako in prevzame svoje dolžnosti kot princesa. Njena pravljica življenje se je končalo tragično, ko je zadela kap, med vožnjo s svojo hčerko in strmoglavil navzdol gore leta 1982. Svoje življenje sam je bil podoben nečemu v filmski scenarij in tu je deset dejstev o princesi iz Philadelphia:

1. To ni bilo vse le pravljica

Kljub vsem razkošju in razsipen način življenja, življenje Princess Monako ni bilo vse gladko. To je bilo dobro dokumentirano, da je od glitz, bliščem in fotografov, Grace Kelly želel vrniti v lastnem življenju in trpi zaradi depresije.

2. Bila je prva igralka, da se pojavi na poštne znamke v ZDA

Grace Kelley je bila prva igralka, da so njeno ime na ameriško poštno znamko, ki je izšla leta 1993.

load...

3. Njeni starši niso bili zadovoljni, da je želela biti igralka

Ko se je vpisala na ameriško akademijo dramskih umetnosti na začetku kariere, njen oče ni bil preveč navdušen, možnostjo ima igralka hčerko. Ugotovljeno je bilo, da je Jack Kelly je nekoč dejal, da je igranje "tanek rez zgoraj streetwalker".

3. Začela kot model

Medtem ko je bil študij na ameriški Akademiji dramskih umetnosti, je delala tudi kot model in pojavil v oglasih za cigarete in se je pojavila na naslovnicah revij, kot so Redbook in Cosmopolitan.

4. Rodila se je v bogatejših družine

Oba Grace Kelly s starši so bili športniki in njen oče je bil tudi self-made milijonar. Njen oče je bil dodelan veslač, ki je osvojil tri olimpijske zlate medalje in njena mati je bil prvi trener športnih ekip žensk na univerzi v Pensilvaniji.

load...

5. Bila je zaročena z nekom, preden se je poročila princ Monako

Pred poroki s princem Rainier, je Grace Kelly zaročena, da modni oblikovalec Oleg Cassini, ki je bil znan kot človek v ozadju "Jackie Look" za prvo damo, Jacqueline Kennedy.

6. Je ostal na Barbizon Hotel za ženske

Skupaj z drugimi znanih najemnikov, kot je Liza Minnelli in Ali MacGraw, Grace Kelly ostal na sedaj znanih Barbizon Hotel za ženske, ko je živela v New Yorku, kot mlado igralko. V hotelu je ekskluzivni prebivanje za ženske, z dovoljeno brez moških nad pritličjem.

7. Doto je bil plačan za poroko s princem Rainier

Preden bi se poroka stoletja med Grace Kelly in kneza Rainier iti naprej, družina Kelly moral štor do milijon $ 2 doto, ki se izplača v princa.

8. Poroka je bila izdelati afero

Poroka z Kelly in Prince of Monaco je bil ogromen. Na tisoče ljudi, podložene ulicah Monaka pozdraviti svojo novo princeso Consort in celotno Palace Monako je znova urejena za dogodek. Alfred Hitchcock, ki je usmerjena Kelly v treh različnih filmih, je dejal na novico o poroki, ki je bil "zelo vesel, da je Grace znašla tako dobro sodeluje."

9. Njeni filmi so bili v Monaku prepovedali

Po poroki, so pregled vseh Grace Kelly filmov v Monaku prepovedali knez Rainier in, ko se je ponudil vlogo v Alfred Hitchcock filmu "Marnie" leta 1962, je popustil pritisku javnosti od ljudi v Monaku in se obrnil del dol.

10. Ona je pokopan s Prince Rainier

Grace Kelly je bil pokopan 18. Septembra 1982, v družinski grobnici Grimaldi in njen mož, princ Rainer, je bil pokopan poleg njo po njegovi smrti leta 2005. Na pogrebu Grace Kelly, je bila ganljiva Pohvala prebral igralec James Stewart, ki je dejal " veš, Obožujem Grace Kelly. Ne zato, ker je bila princesa, ne zato, ker je bila igralka, ne zato, ker je bila moja prijateljica, ampak zato, ker je bila skoraj najlepše dama kar sem jih kdaj srečal. "

Ali veste, nekaj drugih zanimivih dejstev o Grace Kelly?

Vas prosimo, da jih delite v komentar oddelku spodaj.

load...