10 zgodb o navdihujočih ženskah | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zanimivo

10 zgodb o navdihujočih ženskah

10 zgodb o navdihujočih ženskah

Včasih potrebujemo malo opozorilo, da lahko vsakdo in vsakdo doseže neverjetne stvari in morda celo spremeni svet. Naj gre za prvi na svetu, kot so Amelia Earhart samostojno letenje čez Atlantik, ali preprosto dejanje kljubovanja, kot Rosa Parks, "mati gibanja svobode", noče odreči svojega sedeža na avtobusu, vsi smo imeli v naša sredstva, da bo naše znamke na svetu in da je razlika. Včasih je vse, kar potrebujete za pridobitev pogum, da narediš nekaj neverjetno je malo navdiha od ljudi, ki so šli pred nami. Tu so navdihujočih zgodb desetih žensk, ki niso imeli poguma, da bi naredil nekaj neverjetnega.

1. Mati Tereza

Mati Tereza je bila res čudovita ženska, ki je posvetil svoje celotno življenje, da skrbi za revne in razlaščeni, in je bila opisana kot najbolj nesebične osebe, ki je kdaj živel. Ona je začela svojo misijo v Kalkuti z le 13 članov in v samo nekaj letih, je njen zbor povečal na več kot 4.000 sestre, po vsem svetu, ponudbo in udobje za revne in bolne. Leta 1979 je mati Tereza prejela Nobelovo nagrado za mir za svoje delo, vendar nikoli ni želel slave. Ona je preživel skoraj 30 let delal svoje delo neopazno, preden je svet začel, da kakršno koli obvestilo o njej sploh.

2. Rosa Parks

Rosa Parks ni bil militantni aktivist, ali neke vrste revolucionarja. Bila je samo navadna ženska, ki je nekega dne odločil, ona je imela dovolj in, v eni preprosto dejanje kljubovanja, je nastavitev kolesa v gibanju, ki je spremenila podobo Amerike. Ko je bila Rosa Parks moral dati gor svoj sedež na avtobusu, ki je belec, je zavrnil, čeprav je bila po zakonu dolžni to v tistem času. Kasneje pa je dejal, da je bila samo utrujena ne obravnavajo kot drugi razred državljanov, ampak da je preprosto, vendar pogumno dejanje, sprožilo gibanje za državljanske pravice v Ameriki in spremenila življenje milijonov.

load...

3. Amelia Earhart

V današnjem svetu, kjer so polete na dolge razdalje samo vsakdanji del življenja, solo letenja Amelia Earhart je čez Atlantik leta 1932 se morda ne zdi tako velik posel. Takrat, čeprav ni bil samo polet čez Atlantik dosežek sam po sebi, Earhart zaključili let, ko so bile ženske še vedno zadrževal v prevladujejo moški družbi. Boj jo je nekaj manj kot 15 ur za dokončanje, in ko je pristal na področju, na Irskem.

4. Princesa Diana

Ko je Diana postala princesa, bi imela samo sedel nazaj in uživala svoje življenje kot član elitne britanske kraljeve družine, ampak, ona uporablja svoj privilegiran položaj, kot najboljši, kot je mogla izpostaviti pomembna vprašanja v svetu, kot so AIDS in uporaba protipehotnih min. Kot vemo, je bilo njeno lastno življenje ni postlano z rožicami, vendar pred njeno tragično smrtjo leta 1997, se je dotaknil srca milijonov, po vsem svetu. Njene lastne besede povzel svoj odnos do življenja, ko je dejal: "Kjerkoli vidim trpljenje, da je, če želim biti, to, kar sem lahko."

5. JK Rowling

JK Rowling je navdih za vse posamezne mame trudijo, da bi preživela v težkih časih in dokaz, brez dvoma, da si nikoli ne bi dal gor na svojih sanj. Ona je napisala svojo prvo knjigo, Harry Potter in Kamen modrosti, kot način, da bi nekaj dodatnega denarja, ampak knjiga je bila zavrnjena s številnimi založniki. Ona ohranjena, čeprav, in na koncu dobil 1.000 izvodov knjige natisnjene. To je ena knjiga posel vodi več kot 400 milijonov izvodov svojih Harry Potter knjig, ki se prodajajo po vsem svetu, kot tudi filmske franšize. To ni slabo za eno mamo, ki je živela na državne koristi!

load...

6. Valentina Tereškova

Valentina Tereshkova je bila prva ženska v vesolju in je izdala svoj revolucionarni polet leta 1963, ko je bila stara le 26 let. Govorimo resno dekle moči sem, ker je bil ne le ruski kozmonavt prva ženska v vesolju, je krožil Zemlji 48-krat, kar je večkrat, kot so vsi štirje moški ameriški astronavti doseči skupaj.

7. Marilyn Monroe

Kljub slike, ki je upodobil, Marylyn Monroe je vedel, kaj počne, in ona je svet, kaj je svet želel videti. Bila je odločena, da ne, da naj moški filmske zvezde dobili vse zasluge, da je trdo delala na teèaj sama izboljšanje. Ona ni bila samo vsebino z enakostjo bodisi, je nekoč dejal: "Ženske, ki želijo biti enaka pri moških pomanjkanje ambicij."

8. Oprah Winfrey

Ena izmed najbolj vplivnih žensk današnjega časa, je Oprah Winfrey. Ona je nekoč dejal: "Bodite hvaležni za to, kar imate, da boste na koncu z več Če se osredotočite na tisto, kar nimate, boste nikoli imeli dovolj.". Oprah je radodaren in nadarjeni medijsko osebnost in človekoljub. Rojen za slabo mati samohranilka, ona je vredna okoli 3 $ milijard danes. Njeno neverjetno krpe do bogastva zgodba nadaljuje še danes navdihuje milijone ljudi.

9. Billie Jean King

Billie Jean King je ena izmed največjih ženske teniških igralcev vseh časov, ki pa je bila zagovornica pravic žensk, kar je bila prvak iz športa. Zmagala je 39 teniških grand slam in je imelo število eno mesto ne manj kot šestkrat. Prav tako je dokazano, da ženske zaslužijo toliko spoštovanja njihove dosežke, kot moški, ko je premagala self-izpovedujejo moški šovinist Bobby Riggs v tekmi z imenom "Bitka med spoloma".

10. Elizabeth Garett Anderson

Elizabeth Garrett Anderson je ime, ki ga morda ne bi slišal, vendar je bil pionir pravic žensk, še preden kdo drug prevzel vzrok za enakost. Imela ambicije biti zdravnik v 1800 v Angliji, vendar pa je zastaralo zgolj na podlagi dejstva, da je bila ženska. Sčasoma je odšel v Pariz, kjer je bila dovoljena označili kot zdravnik in se je nato vrnil v London, da ustanovi svojo zasebno prakso v Harley Street. Ona je še en navdihujoč primer, kako lahko premagati kvote, če si res dal svoj um z njim.

Katere so vaše najljubše zgodbe navdihujočih žensk?

load...