12 zanimivih dejstev o modni ikoni in veliki igralki - Audrey Hepburn | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zanimivo

12 zanimivih dejstev o modni ikoni in veliki igralki - Audrey Hepburn

12 zanimivih dejstev o modni ikoni in veliki igralki - Audrey Hepburn

"Verjamem v roza. Verjamem, da je smeh najboljše kalorij gorilnika. Verjamem v poljubljanje, poljubljanje veliko. Verjamem, da bi bil močan, ko se vse zdi, da bi šlo kaj narobe. Verjamem, da so srečni dekleta najlepše punce. Verjamem, da je jutri še en dan in verjamem v čudeže. "

- Audrey Hepburn

Ki ga je ameriški filmski inštitut uvrstil kot tretji največji ženski legendi zaslona v zgodovini ameriškega filma, je Audrey Hepburn rodil Audrey Kathleen Ruston na 4. Maja 1929 v Bruslju v Belgiji. Ona je začela svojo gledališko kariero kot plesalka, in je nastopila kot chorus dekle iz muzikalov v West End of London, preden je začel svojo filmsko kariero leta 1950. Ko se pojavljajo v številnih britanskih filmov, Audrey Kathleen Ruston strel na slavo igrajo glavno vlogo v 1953 film "Roman Holiday", za katerega je dobil oskarja, zlati globus in nagrado BAFTA. V svojem kasnejšem življenju, Hepburn pojavil v precej manj filmov in namesto tega posvetila svoj čas za dobrodelno delo v imenu Unicefa, ki delajo v imenu prikrajšane skupnosti v Južni Ameriki, Afriki in Aziji. Audrey Hepburn je nadaljeval svoje delo kot ambasadorka dobre volje pri Unicefu vse do svoje smrti leta 1993 in tukaj je 12 zanimivih dejstev o življenju Audrey Hepburn:

load...

1. Je preživela nacistično okupacijo Nizozemske

Audrey Hepburn in njena družina so živeli s svojimi starimi starši na Nizozemskem, ko so nacisti napadli državo. Živela je z okupacijo v tem času pa je utrpela zaradi podhranjenosti in priča več članov njene družine čemer strel.

2. Pisec Zajtrk pri Tiffanyju ni všeč Hepburn v filmu

Pisec prvotne Zajtrk pri Tiffanyju, Truman Capote, je dejal, da je Audrey Hepburn "skrajno miscast" v filmski verziji svoje knjige. Imel je predvidel Marylyn Monroe igranje del Holly Golightly. Tudi Audrey Hepburn kasneje priznal: "Sem Introvert Igranje extroverted deklica je bila najtežja stvar, ki sem jo kdaj naredil.«.

3. Je zavrnil vlogo Ana Frank

Audrey Hepburn je menil, da ni mogla prevzeti vlogo Ana Frank, ker je bila "čustveno nesposoben" za igranje vloge. Obrnila se je na tla tako Broadway in filmske različice zgodbe o življenju Ana Frank.

load...

4. Bila je usposobljen baletka

Hepburn je bila formalno usposobljeni kot baletnik. Ona je začela svojo usposabljanje v Amsterdamu, nato pa jo je nadaljeval v Londonu, ko se je preselil tam leta 1948. Kljub svoji usposabljanja kot plesalec, Audrey Hepburn le kdaj pojavil v dveh muzikalov: "My Fair Lady" in "Funny Face".

5. Ona je njeno ime fazi od svojega očeta

Rodil se je Audrey Kathleen Ruston, igralka je njeno ime fazi od imena svojega očeta. Njen oče je bil rojen Ruston, vendar je spremenil svoje ime v Hepburn-Ruston v zmotnem prepričanju, da je bil v zvezi s tretjim moža Marije kraljice Škotske, James Hepburn.

6. Aristokratskega ozadja

Audrey Hepburn je mati, baronica Ella van Heemstra, je bil nizozemski aristokrat, je bila hči barona Aarnoud van Heemstra.

7. Ona je njen zadnji film nastop v letu 1989

Audrey Hepburn je bila nazadnje doslej nastop na zaslonu je bila v letu 1989 v Steven Spielberg film, "vedno", v katerem je naredila kameji videz, kot angel.

8. Bila je večjezična

Audrey Hepburn mogel govoriti v petih različnih jezikih. Bila je tekoč v nizozemski, španski, angleški, italijanski in francoski.

9. Ni pela v My Fair Lady

To ni Audrey Hepburn lastni glas, ki ga slišite petje v filmu My Fair Lady. Hepburn je bilo rečeno, da so bili osupli, ko je izvedela, da so vse pesmi v 1964 muzikal, ki poje pevec, Marni Nixon, in poimenovali kasneje na filmu.

10. Je utrpela dva splavov

Na žalost je imela Audrey Hepburn štiri splavov; vendar je imela tudi dva sinova, Seana in Luca.

11. Je prejel le enega oskarja

V času svoje kariere, je Audrey Hepburn nominiran za pet oskarjev, vendar le osvojil eno nagrado za svoj nastop v rimskem prazniku. Ironično je, da je posnel ta film, z zelo malo igralske izkušnje in Hepburn kasneje dejal, da se je naučila vse, kar je vedel o igri režiserja filma, William Wyler.

12. Zelo drago malo črno obleko

Slavni Audrey Hepburn malo črno obleko, ki Givenchy iz filma Zajtrk pri Tiffanyju, je bila prodana na dražbi za več kot 450.000 £ (kar je več kot $ 920.000), v letu 2006, ki je najdražja obleka iz filma doslej prodal je, dokler je bilo presegli za obleko Marilyn Monroe je iz filma Sedem let skomin, ki je bila prodana v letu 2017 za presenetljivo 4,6 milijona $.

Ali veste, nekaj drugih dejstev o Audrey Hepburn? Vas prosimo, da jih delite v komentar oddelku spodaj.

load...