Ali izgubite težo, ko se znojite? 10 kul dejstev o potenju | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zanimivo

Ali izgubite težo, ko se znojite? 10 kul dejstev o potenju

Ali izgubite težo, ko se znojite? 10 kul dejstev o potenju

Ali znojenje, da boste izgubili težo? No, odgovor na to eno je da, in ne! Če sediš v savno ali parno sobo in znoj, boste izgubili nekaj teže, ampak to je samo zato, ker ste izgubili z vodo, tako da je izguba teže bo le začasna. Po drugi strani pa, če delate ven dovolj trdo delati do znoj, potem boste izgubili maščobo, kot tudi voda, tako da bo izguba teže je dolgoročna. Torej, potenje, sama po sebi, se boste izgubili nekaj teže, in da je samo prva od naših kul dejstev o potenje, tukaj je deset več stvari o potenje, ki jih verjetno niste vedeli:

1. Monter si, bolj si se potil

To je splošno prepričanje, da so neustrezni ljudje znoj več kot primerni ljudje, ampak to ni res. Raziskave kažejo, da športniki potil več, kot ostali, ker so njihova telesa bolj uglašeni, da se ukvarjajo z dodatnim toplote, ki jo naporom povzročajo.

2. Lahko proizvedemo okoli 4 litrov znoja na dan!

Znesek, ki se potite je odvisno od številnih dejavnikov, vključno s temperaturo in vlažnost, ampak trdo delo za odrasle lahko znoj toliko kot štiri litrov na dan. V povprečju boste znoj približno eno uro in pol litrov na dan.

load...

3. Moški se potijo ​​bolj kot ženske

Res je, da moški ne potijo ​​več, kot ženske. Oba spola imajo približno enako število znojnic, ampak zato, ker imajo moški večjo površino kot ženske, in zaradi hormonskih razlik, moški znoj po več kot 30 odstotkov, več kot ženske.

4. Vaše pod pazduho niso sweatiest del telesa

Le 1% vašega znoja pride ven pod rokami. Edini razlog, da pod pazduho občutek sweatier kot kateri koli drug del telesa, ker ni prezračevanja tam izhlapi znoj.

5. Znoj ne smrdi

To ni pot, ki povzroča telesni vonj, saj znoj sam je brez vonja. Vlaga v potu, čeprav ne bo bakterija bolj aktivni, kar je tisto, kar ustvarja vonj. Vonj je lahko tudi posledica, kaj jeste. Ljudje, ki jedo veliko začinjene hrane, lahko vonj od teh začimb, ko se potijo.

load...

6. Najboljši čas za uporabo deodoranta je ponoči

Proti potenju delo, ki ga zamašijo pore v koži, ko pridejo v stik z vodo. Najboljši čas za uporabo deodoranta je ponoči, ko se potite manj. Če jo uporabljajo, če je vaša koža že moker od potu, nato pa se bo antiperspirant reagirajo z vlago na površini kože, še preden se je priložnost, da se v pore.

7. Prašiči ne znoj

Psi in mačke znoj, skozi blazinice na nogah. Kunci potijo ​​preko žlez okoli svojih ustnic. Ampak prašiči ne potijo ​​sploh. Zato prašiči radi vrtijo v blatu toliko, da jih ohladi, ko se stvari malo prevroče za njih.

8. Kaj je znoj?

Ti znoj, tako da, ko je vlaga izhlapi, da se ohladi telesu. Znoj je sestavljen iz 99% vode in približno 1% soli. Točna sestava znoja lahko razlikujejo, vendar pa lahko vključujejo tudi elektrolit in presnovne odpadke.

9. Kaj pomeni, ko se potite veliko?

Prekomerno potenje se imenuje hiperhidroza Približno 3% prebivalstva trpi zaradi pogoja znan kot hiperhidrozo, ki je, če ljudje znoj pretirano, brez očitnega razloga. Natančen vzrok tega stanja ni znan, vendar pa je mogoče zdraviti.

10. Imate približno 4 milijone znojnice

Povprečen človek ima okoli 4 milijone znojnice. Večina od njih so na nogah, obrazu, rokah in pod pazduho.

load...