Ali izgubite težo, ko spite? 10 zanimivih dejstev o spanju | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zanimivo

Ali izgubite težo, ko spite? 10 zanimivih dejstev o spanju

Ali izgubite težo, ko spite? 10 zanimivih dejstev o spanju

Čeprav ne boste izgubili veliko teže spanjem, če ste izgubili spanja, boste na teži. Obstajajo tehtni medicinski dokazi, ki kažejo, da je. Ko ne boste dobili dovolj spanja, da ima negativen vpliv na vaše apetita naslednji dan. Pomanjkanje spanja spremeni hormonsko ravnovesje v telesu in se boste počutili lačen, tudi takrat, ko jih ne potrebujejo hrano. Dober spanec je, potem vam bo pomagal bolj učinkovito izgubiti težo, in tukaj je deset najbolj zanimivih dejstev o spanju:

1. Rekord bo brez spanja je 19 dni

Večina ljudi ne more ostati buden za ne več kot 48 ur, vendar najdlje zabeleži čas za človeka, da gredo brez spanja je bilo devetnajst zaporednih dni. Do konca tega časa, čeprav je zadevni gospod, je bil trpijo zaradi halucinacij, nerazločen govor in paranoje.

2. Preveč spanja ni dobro za vas

Če ste porabili preveč časa v postelji lahko vpliva na sposobnost vašega telesa za uporabo inzulina in lahko povzročijo nastanek sladkorne bolezni, kasneje v življenju.

load...

3. Luna lahko vpliva na vaš spanec

Luna ne bo mogoče vas spremeni v volkodlaka, vendar pa lahko, da boste izgubili spanec. Študija na eni od Švice univerze je pokazala, da osebe, je pet minut več zaspati, ko je bila polna luna, in so spali za približno dvajset minut manj.

4. Štetje ovac, ne bo vam pomagajo spati

Ideja za štetje ovac, da bi dobili, da zaspite, je že stoletja in je verjel, da so izvirajo od pastirjev, ki je zaspal, pa štetje svojo čredo. To ni, vendar zelo dober način za indukcijo spanja, saj je naloga tako dolgočasno, da začnete razmišljati o drugih stvareh vseeno.

5. Sleep pošiljanje kratkih sporočil je nov hoja v spanju

Odziv na besedilna sporočila in e-pošte je postala toliko za zakoreninjena del življenja, da so ljudje zdaj to počeli v spanju. Ker ljudje uporabljajo, da gredo na sprehod ali pa skodelico čaja v spanju, zdaj pa se zdi, namesto da bi jim odgovorili na njihova sporočila.

load...

6. Alkohol ne pomeni, da boste bolje spali

Čeprav je alkohol lahko počutite zaspani in lahko dobite spi hitreje, bo oslabljena kakovost vašega spanja. Ideja o hitri pijače pred spanjem je pravzaprav kontraproduktivno, ker ne boste spali tako globoko in ste bolj verjetno, da se zbudiš še enkrat ponoči.

7. Višje nadmorske višine, manj spiš

Če se povzpnemo na vrh gore, potem boste spali manj. Vse, kar bo trajalo približno 13.000 metrov in ste verjetno, da bodo imeli motnje spanja. To je mislil, da je zaradi nižje ravni kisika, vendar se bo prilagodil, da to po približno dveh ali treh tednih.

8. Mi smo programirani, da dvakrat spati na dan

Naši trenutni vzorci spanja dejansko ne ujema z naravnim ritmom telesa. Mi smo programirani, da dvakrat spati na dan. En globok spanec ponoči in eno nap okrog 2.00pm. To je tisto, kar povzroči, da se po kosilo potopite v energetskih ravneh, da mnogi ljudje doživljajo.

9. Mnogi ljudje ne dobijo dovolj spanja

Mnogi ljudje pravijo, da lahko gredo brez spanja cel noč, vendar pa se lahko sami vara. Čeprav točen znesek spanja, da vsak posameznik potrebuje razlikuje, dobro povprečno delati osem ur na noč. Vse manj in to lahko povzroči depresijo, stres, visok krvni tlak in oslabljen imunski sistem.

10. Ali lahko več spati vam pomaga, da izgubijo težo?

In končno, nazaj na našo prvotno vprašanje, kako lahko vaš spanec vzorec vpliva na vašo težo. Poraba dodatno uro ali dve v postelji ne bo shed funtov za vas, vendar niso dobili dovolj spanja zagotovo jim bo kup naprej. To je bilo dokazano v študijah, da ženske, ki dobijo manj kot pet ur spanja na noč pridobili veliko količino dodatne teže, v daljšem časovnem obdobju, kot tisti, ki dobijo sedem ur spanja ali več.

Ali veste, nekaj drugih zanimivih dejstev o spanju?

load...