Izvira iz odstranjevanja telesa | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zanimivo

Izvira iz odstranjevanja telesa

Izvira iz odstranjevanja telesa

Na nekaj v našem življenju, je vsak ženska verjetno dobili razburjena z dejstvom, da moramo odstraniti našo dlake. Toda kaj prinesel na ritualno prakso, da ne bi kdo moral drget na samo en zablodelega lase in šel jok na Facebooku, ki pravijo, da se je danes zaznamovala za vse življenje? Pop kultura? Plaža nositi? Dame Mags? Daj no, lastnik gor!

Zgodovina odstranjevanje dlak na majhnem obsegu, vsaj, sega tako daleč kot v starih časih. V starem Egiptu so ženske vložili veliko časa v umetnosti odstranjevanje dlak, in so celo odstranili dlake na glavah. Plešast Kleopatra, kdo?

V antični Rim, je poraščenost razumeti tudi kot necivilizirano, in če bi imeli to - pomeni, da ste bili nižjega razreda. Če ste odstranili svoje dlake, nenadoma povzpela nekaj razredov.

load...

V srednjem veku je bila kraljica Elizabeta vodilna obraza odstranjevanje dlak - ampak ona pustila poraščenost prosto rastejo.

Torej, čeprav bi radi krivi fant kulture ali dame Mags za potrebe vosek skoraj naše celotno telo, da bi videti "civilizirani", se izkaže, da ima zgodovina veliko več odgovarjati.

Leta 1848 je bil velik mislec John Ruskin pripravljeni Vzoren svojo poroko s svojo novo nevesto. To je bil večer, da se veseli, da - seveda - in je bil navdušen, da bi videl žensko v vsem svojem sijaju.

load...

Žal se je izkazalo, da je imela malo preveč slavo za civilizirano mislec, ki je bil tako odpora, ki ga "njen oseba", ki se je odločil, da ne more dejansko Vzoren zakonske zveze. Dejansko, briljantno kritik ne more odpustiti svoje žene, ko je ugotovil, da je imela veliko dlak. Izkazalo se je, da tudi svojo ljubljeno ni dobil od svoje kritike rahlo. Streuth, John!

Bizarno, še nikoli ni bilo nobene ustrezna razlaga za to, kar Ruskin našel čisto tako odvraten. Komentatorji so mused, da morda je bila menstruacije, ali pa, da je njeni lasje preveč "neposlušne" za človeške oči, ali pa da preprosto ni imel pojma, kaj je ženska v resnici izgledal.

Edina realna predpostavka, da se iz te zgodbe je, da je bil Ruskin verjetno pa preveč kritični.

Italijanski renesančni predavatelj Jill Burke vpraša: "Za slovenski moški umetnostni zgodovinar iz devetnajstega stoletja, namočen v klasični tradiciji in italijanske renesančne umetnosti, bi se pričakovano žensko telo zagotovo so bili popolnoma brez dlak. Toda kako te slike interakcijo s tem, kako ženske, zdravljene svoja telesa? Ali je reinvencijo ženski akt v renesančni Italiji iti z roko v roki z modi za odstranjevanje dlak? "

To je dobro vprašanje; je visoka umetnost od sile žensk renesanse odstraniti svoje dlake? So stalno živijo v senci idealizma, s kupom moških umetnikov, ki ne bi bilo razumeti strašno zapleten proces, ki odstranjevanje poraščenost vključuje ustvaril? So bile njihove ljubitelje jih izpostavitev za nepoštene primerjave na mojstrsko slik, sprašuje, "Dora, jaz bi raje, če ste videti, kot da je. Oglejte si, kaj mislim? Ali vidite, kako Afrodita izgleda? "

Toda vprašanje Burkea se predstavlja tudi drugo vprašanje; so bile renesančne slike natančne upodobitve kaj ženske videti kot takrat, ali pa so bili ti idealne reprezentacije?

Burke raje slednji odgovor, in trdi, da je odstranitev poraščenost pravzaprav bolj nov pojav. Ona izpostavlja študijo britanskih žensk, ki so pokazali 90% nas britje naše noge in pod pazduhami, medtem ko je 80% pokositi svoj bikini površino las in obrvi 2005. Te številke so zelo podobne tistim, ki jih v ZDA in Avstraliji, sproščen, in kažejo skupno povezavo med zahodnimi ženske iz različnih držav.

Feministke trdijo, da ne samo, da je košnja naše telo sušilnik za sodoben trend, ampak to je tudi moderno problem. Pravi Burke: "Če si podrobneje ogledate na predmodernih obdobju, pa so te predpostavke je težko vzdrževati. To je običajno v današnjem psihološki literaturi, da je telesna podoba in želja za spremembe telesa vseh vrst, ki ga nezavestnega združevanja slik, posnetih iz različnih medijskih virov močno prizadela.

"To je nemogoče izvesti psiholoških poskusov, seveda, na dolgih mrtev predmetov, ampak moje vprašanje je - lahko širjenje podob ženski akt iz začetka šestnajstega stoletja dalje so vplivale na predstave žensk od svojih organov"

Zdi se, kot argument, da pade ravno spričo dejstva, da starodavne ženske, kot so Egipčani in Grki, storil britje. Poleg tega je bil prvi naravnost britvica za moške izumili leta 1760 v Franciji, in ženskam, ki je bila uporabljena tudi. Leta 1844 je bil prvi depilacijska krema izumil dr Gouraudovo, ki je bila nato sledi trideset let kasneje z isto kremo za ženske, kar je sprožilo britje revolucijo.

In to je, ne da bi omenil dejstvo, da je "Book of Secrets" iz 16. Stoletja, ki jih vsebuje koristen niz nasvetov in trikov, kako odstraniti madeže nadzora izpuščaji in gladko čez niggling madeže. Poleg tega ta Book of Secrets vsebujejo "receptov" o tem, kako odstraniti vsako lase iz katerega koli dela telesa. Wow.

Tu je odlomek, (vendar ne priporočamo delam):

"Kako odstraniti ali izgubili lase od kjerkoli na telesu: skuhamo skupaj raztopino enega pinta arzena in osmine vrček apna. Pojdi na kopeli ali toplo sobo in bris medicina preko območja, ki se depilirati. Ko je koža topla, hitro sperite z vročo vodo, da meso ne sname. "

Resnica vsega tega je verjetno, kot vedno, nekje vmes. Ni dvoma, da so modne in višjega razreda ženske v 14., 15. In 16. Stoletja, ki opravljajo odstranjevanje dlak telesa, da bi ostali classy in civilizirani. Toda zdi se, da zagotovo ne vse ženske fussed okrog z voski in britvice. Dejansko, veliko ljudi ne bi videl italijanske renesančne umetnosti - tako kot veliko ljudi, danes ne bi mogel povedati Leonarda iz Michelangelo.

Torej, medtem ko so bile nekatere ženske odstranjevanje dlake stoletja, telo odstranjevanje dlak na tako množično, a je sodoben trend. Italijanski renesančni umetnosti lahko prepričale žensk na visokih položajih za britje, vendar je damski Mags, slaven bogoslužja, brazilske ženske, internet, kino in medsebojnega pritiska, ki nas je pripeljala do privošči nekaj pohabljanje same sebe. Hej ho.

load...