Izvor ličila... 10 zanimivih dejstev | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zanimivo

Izvor ličila... 10 zanimivih dejstev

Izvor ličila... 10 zanimivih dejstev

Uporaba ličila in kozmetični izdelki se morebiti lahko zasledimo vso pot nazaj v kameno dobo, pred približno 100.000 leti, če je dokazila o rdečih pigmentov, ki je bilo ugotovljeno, da so verjeli, da so bili uporabljeni v primitivni ličila. Čeprav nihče ne more biti prepričani, da so bili ti Stone Age pigmenti uporablja na telo, smo lahko prepričani, da je bila ličila, ki jih stari Grki in Egipčani zagotovo uporablja. Šminka je bil uporabljen skozi leta, tako kot način, da krasijo telo, in pogosto za svojo mistično ali verskega pomena. Danes, ličila je več milijard funtov ter kozmetike so na voljo, vendar v starih časih, so se morali zadovoljiti s tem, kar so imeli pri roki. Te zgodnje oblike ličila, čeprav privede do kaj jih uporabljamo danes, tako da tukaj je deset zanimivih dejstev o nastanku ličila.

1. Lak za nohte je izumil na Kitajskem

Stari Egipčani so znani, da so barve svoje nohte s kano, vendar je verjel, da je bil prvi lak za nohte se uporablja na Kitajskem okoli 3000 pred našim štetjem. Ta zgodnja oblika nohte je lak iz dlesni, čebelji vosek, jajčnih beljakov in barvnih pigmentov.

2. Stari Egipčani uporabljajo Kohl za oči ličila

Stari Egipčani uporabljajo Kohl, ki je bil narejen z ovčjo maščobo, svinca in pepela, da okrasite svoje oči. Uporaba oči ličila v Egiptu imeli praktične koristi in verski pomen, kot tudi kot samo kozmetične. Temni oči so verjeli, da se ubranijo zlih duhov, ampak tudi pomagal, da odkloni bleščanje svetlo egiptovskega sonca in ustaviti prah in bakterije iz dobili v oči.

load...

3. V viktorijanskih časih, dame ni nositi ličila

Prišlo je obdobje, v viktorijanski dobi, ko Gornja dame razred ne nosijo nobene ličila sploh. To je bilo zato, ker so ženske reje mislil samo ženske, ki so nosili make-up so bili bodisi fazi igralke ali prostitutke!

4. Rimljani in Grki obarvajo svoje lica

Tako so Rimljani in stari Grki cenjen bledo polt, v kombinaciji z rožnatimi lici. So izumili predhodnik sodobnega Rdečkasta mušnica. Rimske ženske uporabljajo za madež svoja lica z rdečim vinom, medtem ko so Grki obarvajo svoje lica s sokom so pridobljeni iz jagod.

5. Ženske šla v skrajnosti, da bledi

Ženske zavzemal za svetlo polt stoletja, saj je sonce tan predlagal, da ste delali na polju. V starih časih, bi ženske uporabljajo pijavke ali druge oblike krvavitve, tako da so bledi. Kasneje so začeli uporabljati krede in druge beljenje sestavine, vključno z hidroksida in svinčevega oksida. Tan ni res postala popularna šele v 20. Stoletju.

load...

6. Brez dlake pogled je bil trend v 1400-ih

Če ste se kdaj spraševali, zakaj je Mona Lisa nima obrvi, to ni zato, ker je dobila nekaj odnesejo s pinceto! Bilo je v modi v 1400-ih za žensko, da nimajo dlake na vse, tako da se obril svoje obrvi popolnoma, in se obril svoje čelu preveč.

7. Šminka je zelo strupena v 1800

Mi skrbeti strupene sestavine v sodobnih kozmetiko, ampak v 1800-ih, je bila ličila res, resno, strupene stvari. Veliko sestavin, ki se uporabljajo v ličila so strupene, vključno svinca, živega srebra in arzena. Cena, ki jo nekatere ženske plačane, da si lepa, vključenih izpadanje las in bolj resnih zdravstvenih stanj.

8. Rimljani sovražil gube preveč

Anti-aging izdelki niso nič novega in so stari Rimljani so znani prezirati gube in kožne madeže. Da bi ohranili svojo gub kožo brezplačno in mladi iščejo, se uporabljajo, med drugim, oslovsko mleko, polžev "pepela in laboda maščobe.

9. Elizabethans uporablja katran kot ličila

V Elizabethans uporablja katran za ličila. Uporabljali lepljivo črno katrana njihov ekvivalent obrvi svinčniki, eyeliner in maskaro. Problem pri tem je, da katran diši grozno, da je lepljivo nered, da poskusite in dol še enkrat in je zelo vnetljiv. Katran je tudi zelo toksičen; je bilo znano, da povzroča slepoto tudi kot dobro počutje lepljivo nered odstraniti.

10. Prvi rdeča ličila je bila narejena iz hroščev

Barvo svoje ustnice in nohte svetlo rdeča, stari Egipčani uporabljali tal do telesa Košeniljka hroščev. Preden se dihati preveč vzdih olajšanja, ki ga ne živijo v starih časih, morda zanimalo, da veste, da košeniljka se še vedno uporablja v kozmetiki danes, da bo rdeča ličila in ribje luske se še vedno uporabljajo za dodati lesk. Šminka je prišel dolgo pot, vendar smo še vedno uporabljajo nekatere iste sestavine, ki so bili uporabljeni za stoletja.

load...