Kaj je merino volna? 10 razlogov, da nosite oblačila iz merino volne | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zanimivo

Kaj je merino volna? 10 razlogov, da nosite oblačila iz merino volne

Kaj je merino volna? 10 razlogov, da nosite oblačila iz merino volne

Merino volna je vzet iz starodavne pasme ovc, ki izvira v težkih okoljih gorah Španije, vendar so zdaj gojeni v številnih državah, vključno z Avstralijo, Novo Zelandijo in Južno Afriko. Merino ovce se pogosto štejejo za zagotavljanje najmehkejša in najtoplejših volne vseh pasem ovac in to se pogosto uporablja v vrhu območju na prostem in atletske oblačil. Ker ovce izvira iz takih težkih razmerah, je njihova volna razvijala, da jim zagotovi maksimalno zaščito pred vremenskimi vplivi, in to je razlog, zakaj je tako dobro za zunanjo oblačila. Tukaj je deset razlogov, zakaj naj bi si pobliže ogledali merino volne in menijo, nošenje merino volne oblačila.

1. Neverjetno udobna za nošenje

Merino volna je mehka na otip, se pogosto uporablja za izdelavo oblačil, ki jih nosijo neposredno na koži. Za razliko od redne ovčje volne, merino volne nima te ščemeč občutek, da je, zaradi česar ga želite praska in ne ustvarja statično elektriko, ki omogoča vaši lasje pokonci, bodisi.

2. Zelo enostavno skrbeti

Ena od res neverjetne stvari o merino volne je, kako enostavno je, da pranje in nego. To seveda odbija madeže in neprijetne vonjave, tako da ni potrebno oprati tako pogosto, kot druge tkanine storiti, in to ne treba oprati toliko časa, da se spet čista. V bistvu, če si visi oblačila za merino volne ven na zrak, vse vonjave samo zdi, da izpari v tankem zraku!

load...

3. Ohrani svojo obliko dlje

Merino volna ima tudi neverjetno sposobnost, da se raztezajo in se nato vrne naravnost nazaj v prvotno obliko, tudi po večkratnem pranju. To je del razloga, da merino volne oblačila so tako dobri za zunanjo opravljanje in vodenje. To se ne zdi pomembno, kaj storiti z njim, samo odbije nazaj v prvotno obliko znova.

4. Odporen na madeže

Razlitja niso velik problem, če nosiš merino volne, ker je to madež odporen preveč. Če ne polijete pijačo navzdol na sprednji strani vašega novega merino volne vrhu, ne panike, bo to samo obrišite z lahkoto. Merino volna je tudi zaščitna sredstva proti ognju, tako da bo udobja, če se znajdete sedel ob tabornem ognju.

5. Vpija vlago

Merino volna vas bo toplo in suho, tudi če ne dela do znoj, ki opravlja na prostem. To lahko vpijejo 30% svoje lastne teže v vodi, nato pa bo pripraviti vlago stran od kože, tako da lahko izhlapi v zrak. Župan za takrat, ko so pohodništvo svojo pot navzgor strmo pobočje na dolgi pohod v državi.

load...

6. Velika zračnost

Odvisno od tega, kako je tkana, merino volna je porozna, tako da je idealen za nošenje za dejavnosti na prostem, kot so kolesarjenje in tek. Ko je to tkani tanke, za nekaj, majico, bo vas toplo na mrzel dan, vendar bo še vedno omogočajo, da zrak, da bi dobili svoje telo in potu v zrak.

7. Ne povzroča alergijskih reakcij

Tudi če ste alergični na redni ovčje volne, obstaja zelo velika verjetnost, da bo v redu z merino volne. To je zelo redko kdo, da ima težave alergij z merino volne, in to ne pomeni, da jih srbi, kot reden volna počne, bodisi. Vlakna so prav tako mehka in nežna na koži, ki jih komaj boste vedeli, da se jo nosi.

8. Uravnava telesno temperaturo

To dihanje, ki smo jih že omenili tudi pomeni, da so oblačila iz merino volne zelo dobro za uravnavanje telesne temperature. Ko ste dobili preveč vroče, da je sposoben, da se sprosti toplota iz vašega telesa in vas kul, in če ti je hladno, bo obdržati telesno toploto, da vas toplo. To je lepota nošenja naravnih vlaken, ker to je točno to, kar merino volne pa za ovce.

9. To ne pomeni, da hrup!

Če ste že kdaj bili iz tek ali kolesarjenje v vseh vremenskih prestavi, boste vedeli, kakšna nadležno šumenje to zveni lahko, ko se premikate. Ko nosiš merino volne oblačila, bodo še vedno vas ščiti pred vremenskimi vplivi, vendar boste videti veliko bolj elegantna in imate, da ta hrup.

10. To je dobro za vsak dan nositi preveč.

Mi smo osredotočeni na prednostih merino volne za aktivnosti na prostem, vendar pri tem lahko nosite kjerkoli. Poglej okoli in boste ugotovili, majice, vrhovi, krila, in nekaj zelo eleganten iščejo puloverji preveč. To ni samo za nošenje, ko se višajo z gore, lahko dobite vse praktične koristi, ki smo jih omenili tudi v vsakdanjih oblačilih.

load...