Najbolj vplivne ženske v zgodovini | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zanimivo

Najbolj vplivne ženske v zgodovini

Najbolj vplivne ženske v zgodovini

Včasih, da bi lahko, da bi svoj pečat na svetu, vam ni treba, da je slavni slaven; je bilo veliko primerov skozi zgodovino, kjer so navadne ženske opravili izjemne stvari. Ne glede na področje ste, ne glede na svoje sposobnosti ali izobrazbe, lahko naredite razliko v stati, kaj mislite, ali ga po sanje. Tukaj je seznam dvajsetih teh vplivnih, navdihujoče ženske. Morda ne prepozna vsa imena, ampak, ko ste prebrali o tem, kaj so naredili, smo prepričani, da se boste strinjali, da so vsi zaslužijo mesto na našem seznamu najbolj vplivnih žensk v zgodovini.

1. Aung San Su Či

Aung Sang Suu Kyi je burmanski politik, ki je bila opisana kot eno od svetovno najbolj uglednih političnih zapornikov. Ona je prestala 15 let hišnem priporu, samo zato, ker je bila borka pro-demokracije, ki so si upali nasprotovati burmanski režim. Trajalo je mednarodno akcijo, da se jo sprosti in njeno neverjetno pogum je bila priznana, ko je prejela nagrado za mir Nobelovo leta 1991.

2. Audrey Hepburn

Audrey Hepburn je dejal: "Najbolj pomembna stvar je, da uživajo svoje življenje - da bi bil srečen - to je vse, kar je pomembno." In kako čudovit citat, da je. Potem ko je postal eden izmed svetovno najbolj znanih filmskih zvezd in modne ikone, ona je nato posvetiti preostanek svojega življenja za humanitarne namene in ji dal svojo slavo dobro uporabiti v svoji vlogi UNICEF veleposlanika.

load...

3. Ann Frank

Dnevnik, ki Ann Franks napisal, medtem ko je skrivala pred nacisti na Nizozemskem nam zagotavlja Najbolj zgovoren vpogled v tisto, kar je moralo biti všeč, da je judovski otrok v teh strašnih časih. Bila je stara komaj 13 let, ko je začel svoj dnevnik in je umrla v 15. Letu starosti v Bergen-Belsen koncentracijskem taborišču. To je neverjetno, potem, da je mlado dekle, ki živijo v takih groznih časih zapisal besede: "Kljub vsemu menim, da so ljudje res dober po srcu" in "pomislite na vse lepote še levo okoli sebe in biti srečen."

4. Mati Tereza

Mati Tereza je delal nesebično in neutrudno za pomoč ljudem v stiski, ki je zdelo ostali svet, da so pozabili. Nikoli ni določeno, da bi postal slaven in je v resnici že več let s svojim delom šel neopažen. Njena prizadevanja so bila priznana leta 1979, ko je prejela Nobelovo nagrado za mir, in pričakovati je, da bo Rimskokatoliška cerkev kmalu ji svetnik razglaša.

5. Emily Davison

Emily Davison, je angleški suffragette v 1900, so se borili za pravice žensk do glasovanja z vsemi možnimi sredstvi na njeno voljo. Bila je v zaporu devetkrat, je bilo treba prisilno hranijo 49-krat, in je nekoč skril v angleškem domu, da bi njeno mesto. Njeno zadnje dejanje kljubovanja je prišel leta 1923, ko se je vrgla pod eno od kraljevih konjih na konjske dirke kot protest. Kasneje je umrl zaradi poškodbe, ki jo je utrpel več deset tisoč ljudi, podložene ulicah Londona za svoj pogreb.

load...

6. Rachel Carson

Rachel Carson je bil ameriški morski biolog, ki je zaslužen za zagon sodobno naravovarstvenik gibanje. Njena knjiga, Silent Spring, ki je bila objavljena leta 1962, sčasoma pripeljala prepoved DDT in drugih sintetičnih pesticidov. Nastala je tudi trava korenine okoljevarstvenih občutke, da je na koncu, so pripeljali do ustanovitve Agencije za zaščito okolja ZDA.

7. Benazir Buto

Benazir Bhutto je bila 11. Premier Pakistana in ne samo je bila prva ženska, ki bo to funkcijo opravljal; je bila tudi prva ženska na glavo vsako muslimansko državo. Medtem ko je v pisarni, je končal vojaško pravilo v Pakistanu in se je borila za pravice žensk. Postala je tudi veliko spoštovanje mednarodnega in vplivna vodilna v svetu.

8. Margaret Sanger

Margret Sanger medicinska sestra, ki je bila prva oseba v Ameriki govoriti odkrito o tem ter spodbujanje uporabe kontracepcije. Potem ko je videl bedo, da bi nezaželenih nosečnosti povzroči, in Backstreet splavov, ki so se zgodile zaradi pomanjkanja kontracepcije, je svoje življenje posvetila kar kontracepcijska pravno in svobodno voljo. Kljub temu, da preganja za svoje poglede in, na eni stopnji, ki ima pobegniti Ameriko za Anglijo, je nadaljevala svojo kampanjo in se zdaj obravnava kot mati sodobnega načrtovanja družine.

9. Coco Chanel

Coco Chanel je edini modni oblikovalec, ki je na seznamu reviji Time je izmed 100 najvplivnejših ljudi 20. Stoletja. S svojim podpisom vonjem, Chanel No 5, in, seveda, malo črno obleko, njena ikona oblikovanja soustvarjajo modne industrije, ki ga poznamo danes. To ni slabo gre sploh za žensko, ki se je rodil z očetom, ki je bil ulice Torba in mati, ki je bila pralnica ženska.

10. Katharine Hepburn

Katherine Hepburn je nekoč dejal: "Če živiš po pravilih si zamudil vse zabave," in je res v živo, ki jih ta mantra. Bila je dobro znano, da močna ženska v resničnem življenju, in za njo upodobitve na zaslonu za podobno močne volje žensk. Bila je tudi ena prvih žensk nositi hlače v času, ko je bila taka stvar nesprejemljiva.

11. Indira Gandhi

Ni veliko ljudi, ki bi lahko trdijo, da so ustvarili državo, vendar je prvi indijski in edina ženska premier lahko. Indira Gandhi je bil premier Indije dvakrat. Prvič, ko je bil od leta 1966 do 1977 in drugo od leta 1980 do njenega umora leta 1984. Bila je znana po svoji brezobzirnosti in njene odločnosti, in je bila Indira Gandhi, ki je vodila Indijo v vojni s Pakistanom; poteza, ki je pripeljalo do zmage Indiji in ustvarjanje države Bangladeš.

12. George Sand

George Sand je bil 19. Stoletja, francoski pisatelj, ki je šokiral njen narod s svojimi socialističnimi pogledi in prosti razmišljanja načine. Ona podrgnil ramena z aristokracijo svojega časa in na neki točki se je dne Chopina, vendar je bil tudi goreč socialist, ki je stal za pravice delovnih ljudi. Ona je pretresen zgornje razrede še bolj, ko se je začela nosila moške obleke in kajenje v javnosti.

13. Helena Rubinstein

Helena Rubinstein je bil praktično brez denarja, ko je prišla v Avstralijo leta 1902 in je govorila skoraj ne angleško sploh. Ona je postala najbogatejša ženska na svetu, ki ga prodajajo kozmetični kremo narejeno iz lanolina in tip maščobe, ki se nahaja v ovčje volne. To samo dokazuje, kaj lahko malo iznajdljivosti in nekaj sreče stori za vas.

14. Billie Jean King

Ko moški tenis zvezda Bobby Riggs je dejal, da bi lahko ljudje igrajo tenis boljši od žensk, 20-krat Wimbledon prvak in enakost spolov borec Billie Jean King ni bil na tem, da pustite komentar, kot da gredo Neosporen. Ona je na Riggs v teniškem dvoboju poimenovali Bitka med spoloma in je zmagala!

Kdo so vaši najljubši najbolj vplivnih žensk v zgodovini?

load...