10 čudovitih zdravstvenih prednosti brstičastih kalčkov | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 čudovitih zdravstvenih prednosti brstičastih kalčkov

10 čudovitih zdravstvenih prednosti brstičastih kalčkov

Brstični ohrovt se ne pojavijo pri vseh najljubši zelenjave in otroci, še posebej, se zdi, da jih sovražim, ampak ti mali zeleni člani križnice družine zelenjave imajo nekatere presenetljive koristi za zdravje! Za začetek, brstični ohrovt imajo veliko višjo vsebnost beljakovin, kot večina zelenjave in ko dodate skupaj z vsemi vitamini in minerali, ki jih vsebujejo, boste dobili nekaj zelo dobrih razlogov, da se vključijo v vaši prehrani. Torej, jih izloči iz otroštva nočne more brstični ohrovt, preverite svoje koristi za zdravje, in jim dati še eno priložnost, vas bo morda veseli, da si.

1. Lahko zaščititi svoj DNK

Naš seznam zdravstvenih koristi brstičnega ohrovta začne z zaščito DNK. V zadnjih raziskavah je bilo ugotovljeno, da lahko nekatere spojine najdemo v brstičnega ohrovta izboljšanje stabilnosti vaše DNK. Te spojine preprečujejo škodljive aktivnost encimov imenovanih sulphotransferase encimi, ki so lahko škodljive za stabilnost DNA levkocitov.

2. Zagotoviti kardiovaskularno podporo 

Še eden od velikih zdravstvenih koristi brstičnega ohrovta je, da brstični ohrovt sposobnost za nadzor vnetja in celo povratne škodo v krvnih žilah. To je posledica spojine izotiocianat sulforafan, ki je narejen iz glukozinolatov, ki jih vsebuje zelenjavo, in to lahko pomaga preprečiti srčni napad.

load...

3. So zdravi vir vlaknin

Potrebujemo vlaknin v naši prehrani urediti našo prebavo in varovanje zdravja debelega črevesa. Brussles kalčki so dober vir teh vlaken in 100 gramov obrok bo 4 gramov vlaknin, da je 15% priporočen dnevni vnos za ženske.

4. Nudijo vse vitamina K, ki so jih potrebujete

Brstični ohrovt imajo posebno visoko vsebnost vitamina K, ki jih potrebujete za pomoč pri spodbujanju zdrave kosti in preprečevanje apnenca v telesu. Samo eno skodelico ohrovt bo vam čez dvakratnega zneska vitamina K, ki je najmanjši priporočeni dnevni vnos.

5. Podpora razstrupljanje telesa

Zdravstvene koristi brstičnega ohrovta tudi razstrupljanje telesa. Pri encimskih sistemov v celicah vaše spojin uporabe telesnih imenovanih glukozinolati za pomoč pri procesu razstrupljanja. Najdemo v brstičnega ohrovta glukozinolati aktivira proces detox in pomaga telesu pri čistko nezaželen, ki povzročajo raka snovi.

load...

6. Vsebujejo visoke ravni antioksidantov

Brstični ohrovt vsebuje flavonoide kaempferol, quercitin in izorhamnetin, kot tudi celo vrsto vitaminov (A, C, K, B - 6), minerali in selen, od katerih vsi pomagajo zaščititi svoje telo pred učinki oksidativnega stresa na telesa celice.

7. Delujejo kot protivnetno

Jedo brstični ohrovt lahko pomaga pri zaščiti pred razvojem kroničnega vnetja v telesu. Zelenjava sta bogata z glukozinolata, ki pomagajo regulirati telesne vnetno / protivnetno sistem in preprečuje neželeno vnetja.

8. Bogat vir vitamina C

Še eden od pomembnih zdravstvenih koristi brstičnega ohrovta je, da je bogat vir vitamina C. Samo 100 gramov porcija kuhanega brstičnega ohrovta vsebuje več kot 100% vaše dnevne potrebe po vitaminu C, ker ti mali zelenjava vsebujeta način več vitamina C , kot tudi pomaranče narediti! Vitamin C ima veliko pomembnih vlog v telesu, vključno pomagajo graditi zdrav imunski sistem in odganja visok krvni tlak.

9. Znižuje holesterol 

Zdravstvene koristi brstičnega ohrovta tudi normalizira raven holesterola. Zaradi visoke vsebnosti vlaknin, več kot 15% priporočenega dnevnega vnosa, brstični ohrovt, so zelo dobri pri zniževanju holesterola v telesu. Vlakno iz zelenjave, povezuje z žolčnih kislin in omogoča lažje za telo, da jih odstranite iz prebavnega sistema.

10. So odličen vir mnogih vitaminov, hranilnih snovi in ​​mineralov

Ena porcija brstičnega ohrovta vam ponuja neverjetno visoko hranilno korist. To bo več kot 100% dnevnih zahtev vitamina K, vitamina C, vitamina B, kot tudi kot dober vir drugih vitaminov in mineralov, kot so železo, cink, kalcij, magnezij, kalij in fosfor.

Ali veste, nekatere druge zdravstvene koristi brstični ohrovt?

Vas prosimo, da delite svoje misli in zdrave nasvete prehranjevalnih v komentar oddelku spodaj.

load...