10 čudovitih zdravstvenih prednosti fig | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 čudovitih zdravstvenih prednosti fig

10 čudovitih zdravstvenih prednosti fig

Jedli posušene ali sveže, fige so po rodu plod na Bližnjem vzhodu in zahodni Aziji so bili gojili že v antiki. Plod ima gladko kožo, ki vsebuje sočno meso z majhnimi semeni in jo jedo, kot del uravnotežene prehrane, lahko prinese celo vrsto koristi za zdravje in tukaj so samo deset izmed njih:

1. So dobro za prebavni sistem

Verjetno ena izmed najbolj znanih uporab fig je kot naravno odvajalo. Imajo zelo visoko vsebnost vlaknin, ki se lahko hitro ozdravi zaprtje. Vsebujejo tudi pre-biotske ki spodbuja rast dobrih bakterij v črevesju.

2. So zniževanje holesterola

Sl vsebujejo tudi topno vlakno, pektin, za katerega je znano, da se hitro premikajo skozi želodec, ki absorbira holesterol saj gre, in ga odstranili iz telesa.

load...

3. Lahko uporabite kožo fige kot piling

Krzno fig vsebujejo naravne encime, ki se lahko uporabijo kot piling sredstvo. Če želite odstraniti odmrle celice iz obraza, samo zbadanje notranjost lupine po obrazu in ga bodo odstranili vse stare kožo in pustite svoj obraz občutek svež in čist.

4. Vedno zdravo srce

Zdravstvene koristi fige vključujejo tudi tudi zdravo srce. Fige so dober vir omega - 3 maščobnih kislin, fenola in Omega 6, ki so vsi pomagajo ohraniti zdravo srce. Prehranjevalne fige lahko pomaga zmanjšati tveganje za nastanek bolezni srca in tudi pomaga ustaviti plaketo razvoju v arterijah.

5. Pomagajo uravnavati raven sladkorja v krvi

Prehranjevalne fige lahko pomaga uravnavati raven sladkorja v krvi v telesu. Ne samo to pomaga uravnavati svoje razpoloženje in vaše energije ravni, se lahko tudi vam pomaga, da se prepreči nastanek diabetesa.

load...

6. Lahko pomagajo pri zaščiti pred rakom

Redno jedo fige lahko pomaga tudi pri zaščiti pred nekaterimi vrstami raka. Fige so bogate s flavonoidi in antioksidanti, ki pomagajo zmanjšati škodo, ki jo povzročajo prosti radikali, ki lahko privede do nekaterih vrst raka.

7. Lahko zniža krvni tlak

Normalizirana krvni tlak je še eden izmed čudovitih zdravstvene koristi fig. Študije so pokazale, da fige vsebuje vrsto spojin in mineralov, ki je lahko zelo učinkovita pri zniževanju visokega krvnega tlaka. Kombinacija kalcija, kalija in magnezija, ki jo najdemo na slikah je lahko zelo koristna za tiste osebe, ki trpijo zaradi hipertenzije.

8. Jim pomaga v boju proti degeneracijo makule

Še eden od velikih zdravstvenih koristi fig je, da pomaga v boju proti degeneracijo makule. Starostna degeneracija makule je glavni vzrok slabega vida pri starejših ljudeh. Uživanje sadja, kot so fige, redno se je izkazal kot dober način, da se upočasni ali ustavi začetek degeneracije rumene pege.

9. So dobri za kožo

Fige lahko pomaga koža videti mladi in zdravi na več različnih načinov. Omega - 6, ki vsebujejo nežno neguje kožo, z antioksidanti pomagajo v boju proti znake staranja in fige vsebuje tudi protivnetne snovi, ki lahko pomagajo, da se zmanjša rdečico, ki aken in drugih kožnih povzročile.

10. Krepijo kosti

Kalij in kalcij najdemo v fige delujejo skupaj, da pomaga krepiti kosti. Kalcij je bistvenega pomena za zdrave, močne kosti in kalija deluje v telesu ustaviti, da kalcij se leeched iz telesa.

Ali veste, nekatere druge zdravstvene koristi fige?

load...