10 čudovitih zdravstvenih prednosti indijskega oreha | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 čudovitih zdravstvenih prednosti indijskega oreha

10 čudovitih zdravstvenih prednosti indijskega oreha

Indijski oreščki so, strogo gledano, ne matice sploh. Indijski oreščki so semena sadežev indijski drevo, ki je doma v Braziliji. Indijski oreščki so bogata z vitamini C, E, K, fosfor, železo, magnezij in cink, in vsebujejo tudi antioksidante, fitokemikalije in beljakovin. Ledvice v obliki matice lahko jedel, same, kot prigrizek in se pogosto uporabljajo pri kuhanju, kot dobro. Dodajanje indijski oreščki na svoj uravnoteženi prehrani imajo lahko številne koristi in tu so deset zdravstvene koristi indijski orehi:

1. Zmanjšuje tveganje za razvoj žolčnih kamnov

Študija je pokazala, da ima tisti, ki jedo, vsaj kanček indijski orehi vsak teden več kot 25% manj možnosti za nastanek žolčnih kamnov, kot tisti, ki jih ne jedo.

2. Izboljšati zdravje vašega srca

Še eden od pomembnih zdravstvenih koristi indijski orehi je, da indijski oreščki izboljšati zdravje svojega srca. Večina maščobe, ki indijski oreščki vsebujejo enaka zdrava, oleinska kislina, ki jo najdemo v olivnem olju. Raziskave so pokazale, da oleinska kislina zmanjšuje nivo trigliceridov, ki je povezana z nastopom bolezni srca. Indijski oreščki so tudi brezplačno holesterola in vsebuje antioksidante, ki pomagajo preprečiti bolezni srca in ožilja.

load...

3. Spodbuja zdrave kosti

Zdravstvene koristi indijski orehi vključujejo spodbujanje zdravih kosti. Indijski oreščki so posebno bogata z magnezijem, ki je potrebna, poleg kalcija, ki indijskih oreščkov za vzdrževanje močne, zdrave kostne strukture tudi vsebujejo. Nezadostna raven magnezija lahko tudi vzrok za visok krvni tlak in migrene.

4. Ali lahko pomaga pri preprečevanju raka

Zdravstvene koristi indijski orehi ne ustavi tam. Indijski oreščki vsebujejo vrsto flavanol imenovano dobljeno, ki so študije pokazale omejuje rast rakavih celic in stradamo tumorje. Poleg tega, indijski oreščki so dober vir bakra, ki pomaga odstraniti proste radikale iz telesa.

5. Izboljša zdravje kože in las

Baker je tudi bistvena sestavina vsebuje encime, ki so dobri za kožo in lase. Brez zadostne količine bakra, bi ti encimi mogli opravljati svoje delo ustvarjanja pigmente, ki dajejo kože in las barvo.

load...

6. Pripomočki hujšanje

Pomoč Izguba teže je še ena od velikih zdravstvenih koristi indijski orehi. Čeprav so indijski oreščki maščobe relativno visoka, maščob, ki delajo vsebuje je dobra vrsta maščobe. To je bilo dokazano v študijah, ki so ljudje, ki jedo oreške dvakrat na teden, kar je precej manj verjetno, da dajo na težo, kot tisti, ki ne. Indijski oreščki ne bi smeli jedel, da presežek, ampak kot zdravo, visoko prigrizek vlaken, ki jih lahko predstavljajo pomemben del vaše prehrane.

7. Izboljša živcev v telesu

Zdravstvene koristi indijski orehi vključujejo tudi izboljšano živčni sistem v telesu. Visoka količina magnezija najdemo v indijski oreščki preprečuje kalcija oblike vstopa v krvni obtok. Če imate preveč kalcija v krvi, da lahko privede do hiperaktivnega živčnih celic, prav tako pa je vzrok v mišicah utrujenost, bolečine in napetosti.

8. Ali lahko pomaga zdravljenje depresije

Indijski oreščki lahko tudi pomoč pri zdravljenju depresije. Prav tako so trdili, da ima nekaj pesti za indijski oreščki z enakim učinkom, v recepta antidepresiv. Indijski oreščki vsebujejo amino kisline, ki se imenuje L-triptofan, ki se razčleni v telesu v niacina in serotonina, spojine, ki mirno anksioznost in spodbuja občutek dobrega počutja.

9. Zagotavlja bistveno vitamina K

A 100 gramov, ki služijo za indijski oreščki vam ponuja 4,1 ug vitamina K. Brez ustrezne vitamina K, kri ne bi strjuje pravilno, tako da, ko si porezal, bi lahko prišlo do precejšnje izgube krvi.

10. Pomaga telesu pri ustvarjanju energije

Indijski oreščki vsebujejo tiamin, ki igra ključno vlogo pri pretvorbi sladkorja v energijo. Pomanjkanje tiamina v vaši prehrani lahko vodi do nekaterih zelo resnih zdravstvenih vprašanj, ki segajo od bolečine v mišicah, da celo izgubo spomina.

Kakšne so druge koristi za zdravje, indijski oreščki?

Vas prosimo, da delite svoje misli in zdrave nasvete prehranjevalnih v komentar oddelku spodaj.

load...