10 čudovitih zdravstvenih prednosti lubenice | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 čudovitih zdravstvenih prednosti lubenice

10 čudovitih zdravstvenih prednosti lubenice

Lubenica je lahko do devetdeset odstotkov vode, in kaj bi jim primanjkuje kalorij, ki jih nujno, da se v njihovo neverjetno hranilni vrednosti. Brez maščob ali holesterola vsebine na vseh, lubenica je neverjetno osvežujoč, pomlajuje in vlaži sadja, ki še vedno zelo dobro upravlja paket udarec z bogato vsebnostjo vitaminov in mineralov, zato berite naprej in ugotovite, zakaj bi morali biti kar najbolj neverjetno zdravstvene koristi lubenice.

1. To lahko izboljša svoj vid

Lubenica je odličen vir beta karotena, ki ga telo spremeni v vitamin A. Eating lubenico lahko dobite z vitaminom A, ki jih potrebujete, da vaše oči zdrave in pomaga, da se ubranijo pred degeneracijo makule, kot boš starejši.

2. Vlaži vaše telo

Študija, izvedena na univerzi Aberdeen Medical School je pokazala, da lahko lubenica hidrat svoje telo, celo boljša od čiste vode. To je posledica dejstva, da vsebuje tudi rehidracijo snovi, kot so kalcij, magnezij in kalij, ki izboljšujejo začetno hidratacijo in zmanjšanje možnosti za ponovno dehidracijo kasneje.

load...

3. Pomaga v boju proti raku

Lubenica je eden izmed najboljših naravnih virov antioksidantov, likopena, ki je bila povezana s preventivo in zdravljenje nekaterih vrst raka. Vsebuje tudi vitamin C, ki je tudi antioksidant.

4. Lahko pomaga uravnavati krvni tlak

Kisline magnezijeve, kalijeve in amino, ki jih najdemo v lubenice lahko pomagajo uravnavati in celo zniža krvni tlak. V študiji, ki jo eni od ameriških univerz izvedli raziskovalci ugotovili, da redno uživanje svežega lubenice lahko bistveno zniža krvni tlak.

5. To poveča vašo raven energije

Naslednjič, ko da se počutiš malce počasen, poskusite jesti velik kos lubenice, da bi vam nekaj dodatnega energij. Jeste lubenice redno Dokazano je, da učinkovito poveča nivo energije z ogromen 20% zaradi obeh njegovih rehidrira lastnosti in vitamina B6 in B1 vsebin, ki jih telo uporablja za ustvarjanje občutek prave hormon dopamin.

load...

6. To pomaga ohraniti vaše ledvice zdrave

Lubenica vsebuje naravni diuretik, ki učinkovito pomaga telesu, da se znebite toksinov in spodbuja delovanje ledvic. Prav tako lahko pomaga zmanjšati otekline v ledvicah in zmanjša tveganje za nastanek ledvičnih kamnov.

7. Izboljša imunski sistem

Okrepili imunski sistem, je še ena od zdravstvenih koristi lubenice. Zelo visoka vsebnost vitamina C lubenice pomaga krepiti imunski sistem in tako pomaga pri tvorbi kolagena, ki je bistven za nastanek nove, lepo kožo. To pomeni, da lahko lubenica pomaga pri boju proti okužbam in lahko pomaga tudi rane zdraviti preveč.

8. To lahko izboljša svoj um

Vitamin B6, ki se nahajajo v lubenice, je pomembna snov uporablja v možganih za ustvarjanje določene vrste nevrotransmiterjev. Jedo lubenice lahko tudi ugodno pomirjujoč učinek na vaše razpoloženje in je tudi dejal, da dejansko izboljša delovanje možganov.

9. To lahko pomaga v boju proti staranju

Anti-aging je še eden izmed čudovitih zdravstvene koristi lubenice. Čeprav ima lubenica zelo malo kalorij, je bogat vir fenolnih spojin, kot so flavonoidi, karotenoidi in tripterpenoids, ki učinkovito pomagajo pri zaščiti pred poškodbami celic, ki jih povzročajo prosti radikali, ki je lahko vzrok znakov staranja na koži.

10. Prav tako lahko pomaga pri izgubi teže

Lubenica omogoča popoln prigrizek za takrat, ko ste izgubili težo. To je hranljiva in polnjenje, vendar je zaradi visoke vsebnosti vode in skoraj brez kalorij, je osvežujoč, sladkega okusa prigrizek, ki ne bo uničila svoj načrt hujšanje.

Ali veste, nekatere druge zdravstvene koristi lubenice?

load...