10 čudovitih zdravstvenih prednosti pistacij | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 čudovitih zdravstvenih prednosti pistacij

10 čudovitih zdravstvenih prednosti pistacij

Pistacije, orehi prihaja po rodu iz Srednje Azije in Bližnjega vzhoda, ki pa so sedaj gojijo v številnih mestih po vsem svetu, vključno z Avstralijo, Kalifornija, New Mexico in v Sredozemlju. Ni pravzaprav matica, ampak sadje, iz katere jemo semena, ki je v notranjosti trdo zunanjo lupino, lahko pistacije se jedo kot prigrizek same ali dodajo jedem pri kuhanju. Bilo je precej veliko število študij, izvedenih v zdravstvene koristi pistacij in ugotovitve kažejo, da lahko jedo matice vsak dan prinese nekaj jasne koristi za zdravje, zato berite naprej in se učiti deset načinov, da lahko pistacije biti koristna za vaše zdravje:

1. Pomagajo preprečiti degeneracijo makule

Pistacije vsebujejo tako lutein zeaksantin, ki so antioksidanti, ki pomagajo, da se prepreči škodo, ki jo povzročajo prosti radikali. To je prosti radikali, ki lahko povzroči počasno izgubo vida znan kot degeneracije rumene pege.

2. Izboljša živčni sistem

Pistacije, orehi dober vir vitamina B6, ki jih telo potrebuje, da bi lahko ustvarili aminokisline, ki pomagajo, da posredujejo sporočila vsem živčnega sistema.

load...

3. Poudarja, zdravo kožo

Še eden od velikih zdravstvenih koristi pistacij je, da so te matice bogato z vitaminom E, zato pistacije so tudi v veliko pomoč pri ohranjanju zdravega in mladostno kožo. Vitamin E lahko pomaga sama popravila kožo in tako pomaga zaščititi kožo pred škodljivimi učinki sončnimi žarki.

4. So zniževanje holesterola

V študiji zdravstvene koristi pistacij, opravljenih v letu 2017, so raziskovalci ugotovili, da je bil dnevni vnos pistacij ključnega pomena pri zniževanju slabega holesterola, LDL v krvi.

5. Imajo proti staranju lastnosti

Zdravstvene koristi pistacij vključuje tudi pomoč za preprečevanje staranja. Učinkovita antioksidantov v pistacija oreški lahko zelo koristno, ko gre za izogibanje nastop znake staranja. Antioksidanti nevtralizirajo proste radikale v telesu, ki so eden glavnih vzrokov za prezgodnje staranje.

load...

6. Poveča kisik v krvi

Vsi naši organi potrebujejo zdravo oskrbo s kisikom, ki ga dobi iz krvi, da bi deloval pravilno. Vitamin B6, ki se nahajajo v pistacij, pomaga pri distribuciji kisika po krvi in ​​povečuje število hemoglobina.

7. So dober vir fosforja

Povprečna porcija pistacij vsebuje več kot šestdeset odstotkov dnevne priporočene zahteve fosforja. Telo uporablja fosforja za razgradnjo beljakovin v aminokisline, ki so potrebni, da se prepreči razvoj sladkorne bolezni tipa II.

8. Zagotavljajo zaščito pred rakom

Pomemben obramba pred rakom, je sposobnost telesa, da se odstranijo toksine, kisikovi prosti radikali, in to sposobnost, nas varuje pred okužbami in rakom. Torej, še eden od pomembnih zdravstvenih koristi pistacij je, da so ti orehi bogat vir mnogih fitokemikalije, ki so mislili, da pomagajo pri tem obrambni mehanizem.

9. So bogat vir mineralov

Pistacije vsebujejo veliko mineralov, ki jih potrebujemo, da bo naše telo v dobrem zdravstvenem stanju. So dober vir mangana, bakra, kalija, fosforja, kalcija, železa, magnezija, cinka in selena. Samo 1 skodelica pistacij (123 gramov) zagotavlja skoraj 80% dnevnega priporočenega odmerka bakra, kar je bistvenega pomena za zdrav živčni sistem in se uporablja v naših eritrocite.

10. Zagotavljajo dober vir energije

Zdravstvene koristi pistacij so zelo številni. 100g porcija pistacij vam bo z 560 kalorij, tako da bo odlična spodbujanje energetske prigrizek. Prav tako so bogata s prehranskimi vlakninami in vsebuje mono-nenasičene maščobne kisline, kot oleinska kislina, tako da bo velik priročen in zdrav, na poti zdravljenje.

Katere druge zdravstvene koristi pistacij pa smo pozabili omeniti?

Vas prosimo, da delite svoje misli in zdrave nasvete prehranjevalnih v komentar oddelku spodaj.

load...