10 čudovitih zdravstvenih prednosti zelja | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 čudovitih zdravstvenih prednosti zelja

10 čudovitih zdravstvenih prednosti zelja

Zelje ne sme biti trendiest zelenjave, vendar pa je bil temelj naše prehrane stoletja. To je vsestranski, je na voljo v več različnih sort, in to je presenetljivo dobro za vas preveč. Berite dalje in izvedeli boste, kako dobro zate, da je s temi desetimi zdravstvene koristi zelja:

1. Zelje je dobro za možgane

Zelje, zlasti rdeče zelje, ima zelo visoko vsebnost vitamina K, ki pomaga s svojimi duševnih funkcij in izboljšuje koncentracijo. Prav tako pomaga, da ne pride do poškodbe živcev in vam zagotavlja obrambo pred Alzheimerjevo boleznijo.

2. Ima proti staranju lastnosti

Zdravstvene koristi zelja vključujejo anti-aging. Jedo zelje lahko redno pomagajo upočasniti znake staranja. Vsebuje veliko zalogo vitamina C, ki ohranja kožo videti mlada in zdrava.

load...

3. Izboljšuje polt

Zelje je super za kožo, zaradi svoje Vsebnost vitamina A, ki obnavlja tkiva. Vsebuje tudi folata, ki človeško telo uporablja za popravilo DNK in pomaga tudi pri delitvi celic in rasti; zelje vsebuje tudi vitamin E, ki neguje kožo.

4. To krepi imunski sistem

Zelje je zelo dobro za svoj imunski sistem preveč, tako da lahko pomaga, da okužb in bolezni v zaliv. Zelje vsebuje phytonutrients in antioksidantov, kot tudi, da je veliko vitamina C, kar vse pomaga povečati vaš imunski sistem.

5. Pomaga ustaviti prekomerno krvavitev

Ena porcija zelja vsebuje približno 80% vaše dnevne potrebe vitamina K. To je ta vitamin, ki jih telo uporablja v procesu strjevanja krvi, tako da, če boste ugotovili, da krvavijo za dolgo časa, ko ste se porezal, poskusite jedo več zelje.

load...

6. To je dober vir folne kisline

Vse listnata zelena zelenjava, kot so zelje, so dober vir folne kisline (ali folata), ki je zdravniki priporočajo nosečnicam, saj pomaga spodbujati zdrav razvoj nerojenega otroka.

7. To vam pomaga, da izgubijo težo

Zdravstvene koristi zelja tudi izguba teže. Zelje je vlakni bogato, nizko kalorično hrano, ki se lahko enostavno doda veliko obrokov. Povečajte svojo velikost porcije zelja, in bo pustil občutek polne, vendar za manj kalorij. Enoten, povprečna velika porcija zelja (1 cup), vsebuje manj kot 25 kalorij.

8. Pomaga v boju proti bolezni srca

Bolezni srca jo arterije postanejo blokiran s slabim holesterolom običajno povzroča. Zelje je brezplačna holesterola in vsebuje veliko vlaknin, ki pomaga odstraniti holesterol iz telesa.

9. Zelje je dobra za prebavo

Boljša prebava je še ena od čudovitih koristi za zdravje zelja. Verjetno smo vsi seznanjeni z opaznim "stranski učinek", ki ga lahko imajo zelje na nekatere ljudi! To je zato, ker zelje je tako dober vir vlaknin, kar pomeni, da ga lahko jeste, da ozdravi zaprtje in da bo pomagal tudi vaš prebavni sistem teče gladko. Veš, kaj mislimo!

10. To lahko pomaga pri zaščiti pred rakom

Jedo zelje lahko pomaga pri zaščiti pred učinki rakotvornih. Zelenjave vsebuje phytonutrients in glukozinolatov, ki so verjeli, da so učinkovita v boju proti off raka.

Ali veste, nekatere druge zdravstvene koristi zelje?

load...