10 kalijevih živil, ki jih je treba vključiti v vašo prehrano | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 kalijevih živil, ki jih je treba vključiti v vašo prehrano

10 kalijevih živil, ki jih je treba vključiti v vašo prehrano

Ena od glavnih težav, s sodobni prehrani je, da mnogi od nas porabi veliko preveč soli, in ni nikjer v bližini dovolj kalija. Če imate premalo kalija v vaši prehrani, lahko to privede do šibkih mišicah, utrujenost, nespečnost, in kalijev tudi pripomore k zaščiti krvne žile pred oksidativnim stresom. Študije so pokazale, da če bi zmanjšali vnos soli in povečajo količino kalija v vaši prehrani, bi večina ljudi zmanjša tveganje za pojav kapi za več kot 20%, tako da obstaja veliko dobrih razlogov za razmišljanje o tem, kako veliko kalija, ki je vsebovana v hrani, ki jo jeste vsak dan. Povečanje količino kalija v vaši prehrani ni težko narediti, ker imajo veliko skupnih živila z visoko vsebnostjo mineralov. Da bi vam pomagali povečati vnos kalija, tukaj je deset živila, ki so bogata s kalijem.

1. Banane

Dnevna priporočena količina kalija za odrasle je 4,700mg in je nekoliko višja za doječe ženske 5,100mg. To pomeni, da si je treba razmišljati o kalija, ki je vsebovana v vsakem obroku. Banana je eden izmed najbolj priljubljenih kalijem bogata živila, in majhna banana vsebuje približno 600 mg kalija.

2. Sladki krompir

Sladki krompir tudi visoko mesto za kalijevega vsebine. Samo ena sladkega krompirja vsebuje približno 700 mg kalija. Sladki krompir so tudi veliko vlaknin, malo kalorij in vsebujejo precejšen odmerek beta karotena preveč.

load...

3. Ned posušeni paradižniki

Paradižnik so dober vir kalija, vendar pa boste dobili še bolj koncentrirano dozo z soncu sušene paradižnike, ali paradižnikove omake in paste. Ena skodelica soncu sušene paradižnike vam bo s približno 40% vaše dnevne priporočene količine kalija. To bo tudi vam z veliko vitamina C in vlaknin.

4. Peso zelenicah

Ko boste naslednjič, ko kupite nekaj sveže pese, ne mečejo na zelenicah, saj so eno od neverjetno kalija bogatih živil in jih lahko jeste kot zelenjave, ali jih vključiti v solati. Oni imajo rahlo grenak okus, vendar pa so odličen vir kalija, folat in antioksidantov. Pol skodelice zelenja pese vsebuje približno 650 mg kalija.

5. Fižol

Dodajanje več fižol v zrnju s kuhanjem poveča vnos kalija kot dobro. Lahko jih dodate solate, burritos, enolončnice, in, seveda, čili z mesom. Ena skodelica fižola bo oskrbo z 600g kalija in dober pri tem pomaga na vse pomembne prehranske vlaknine preveč.

load...

6. Jogurt

Jogurt je dober, veliko beljakovin, malico, ali pa jo lahko jeste v vašem granolo v zjutraj za zajtrk. To je tudi odličen vir beljakovin in vsebuje okoli 575 kalija na osem unča služijo. Druga velika stvar o jogurt je, da je večina jogurt vsebuje pro-biotics, ki pomaga, da vaš prebavni sistem v dobrem stanju.

7. Suhe marelice

Suhe marelice so vključene tudi v našem seznamu kalija bogatih živil. Suho sadje, predvsem suhe marelice, vam bo s koncentrirano vir kalija, ki vam pomaga doseči vaše dnevne priporočene količine. Postopek, ki se uporablja za odstranitev vode iz suhega sadja osredotoča dobroto do te mere, da ste dobili eno tretjino svoje dnevne količine kalija s samo eno skodelico suhih marelic. Rozine in suhe fige vsebujejo podobne količine kalija.

8. Suhe slive

Druga stvar, ki kalij pa je, da pomaga ohranjati kosti močne in zdrave. Vse šali, razen o znanem sposobnost slive, da bi vas redno, prav tako zagotavljajo precej impresivno količino kalija. ¾ skodelice slivov sok vam bo z 530mg kalija in ena študija je pokazala, da so ženske, ki so jedli suhe slive dnevno bistveno višjo gostoto kosti kot tisti, ki tega niso storili.

9. Avokado

Kot tudi njenih zdravih maščob, omega - 3 maščobnih kislin, in kopica drugih vitaminov in mineralov, en avokado prinaša tudi nekaj velikega 975mg kalija preveč. Avokado so tako vsestranski! Lahko jih dodate napitke, jih dodajte k solatam, in jih uporabiti v sendvičih. Ne skrbi, kaj ste morda že slišali za avokado, ki vsebuje preveč maščob, vse maščobe v avokadu je dobra vrsta maščobe, ne tvorijo tip holesterola.

10. Korenčkov sok

In smo končali naš seznam kalijevih bogata živila s korenčkovim sokom. Samo tri četrt skodelice soka korenja vam bo dala 500 mg kalija. Poleg vseh prednosti, ki jih bo to dodatno kalijev daš, korenčkov sok res je dobro za oči, preveč. To lahko izboljša svojo občutljivost na spremembe v svetlobi, s tem ugled korenje "za pomoč vidite v temi, in lahko pomaga pri oddelku starostne degeneracije makule.

Ali ste vedeli, druga bogata živila kalija?

load...