10 kefirskih zdravstvenih koristi, ki jih morate poznati | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 kefirskih zdravstvenih koristi, ki jih morate poznati

10 kefirskih zdravstvenih koristi, ki jih morate poznati

Kaj je kefir? Prvotno iz severnih Kavkazu, kefir je fermentiran mlečni izdelek, malo kot jogurt, in se včasih imenuje Champaign mleka, ker ima in penjenje, ki omogoča okus gaziranih. Izdelan je s prvo ogrevalno mleko, odpraviti nezaželene bakterije in nato dodamo zmes kvasovk in bakterij, ki se začne postopek fermentacije. Ta proces fermentacije obrne laktoze mleka v mlečno kislino, ki ji daje zesty okus in prav tako ustvarja zelo majhno količino alkohola in ogljikovega dioksida, ki ga daje fizz. Uporaba pijače za svoje koristi za zdravje je verjel, da segajo več kot tisoč let. Ljudje v Kavkazu, kjer se pije veliko kefir, so rekli, da živijo zelo dolgo in zdravo življenje. Obstaja morda nekaj resnice v tem in tukaj so deset zdravstvenih koristi kefir, ki lahko predstavljajo za to dolgo življenje:

1. Kefir je dober vir vitamina B

Moramo vitamina B, da se ohrani pravilno delovanje mnogih delih našega telesa. Vitamin B spodbuja zdravo kožo, pomaga pri živčni sistem in izboljšuje prebavo in kefir je bogat in naravni vir vitaminov B.

2. Je Ima anti-stresne lastnosti in pomaga ohraniti zdrav živčni sistem

Kefir vsebuje aminokislino, imenovano triptofan, ki je eden od osnovnih gradnikov, ki jih je organ, ki so potrebni za izdelavo beljakovin, ki pomagajo telesu, da se ohrani zdrav živčni sistem.

load...

3. Biljarde dobrih mikroorganizmov v eni skodelici

Kefir je dober vir probiotikov. Fermentirano mleko je zelo dober in poceni način za dolivanje dobre bakterije v črevesju. En kozarec kefirja vsebuje več kot 2 bilijona dobre mikroorganizme in da je veliko drobnih, malo "hroščev", da delaš dobro v enem pijačo!

4. Deluje kot blago odvajalo in normalizira metabolizem

Boljši metabolizem je drugo zdravstveno korist kefir. Ta lastnost morda ne bo tisti, ki pojasnjuje dolgo življenje ljudi, ki pijejo kefir, vendar pa je uporaben, poznati. Pitje kefir po obroku pripomore k boljšemu prebavnemu sistemu in da bo vaše iztrebljanja redno.

5. Zmanjšuje holesterol

Obstaja dober holesterol in je slab holesterol. Slab holesterol je znan kot LDL, ki stoji za lipoprotein z nizko gostoto in to je tisto, kar lahko zamašijo arterije in povzroči kardiovaskularne težave. Kefir je eden od živil, ki bodo aktivno zmanjšujejo LDL holesterola v krvi in ​​tako, lahko prispevajo k preprečevanju srčnih napadov in kapi.

load...

6. To je lažje prebavi, kot navadni mleka

Fermentacija mleka v kefir ohranja vso dobroto vitaminov in mineralov, vendar je veliko lažje prebavljiv in, kot je laktoza pretvori v mlečno kislino, se lahko pije z ljudmi, ki imajo težave s presnovo laktoze.

7. Zato je menila, da upočasni proces staranja

Kefir zdravstvene koristi vključujejo anti-aging. To ni le ljudje Kavkazu, ki verjamejo, da je kefir lahko podaljšajo svoje življenje, so ugledni znanstveniki potekala ta pogled preveč. Pred več kot sto leti, ugledni znanstvenik in Nobelov nagrajenec Elie Metchnikoff, raziskane prednosti pitne kefir in objavil veliko člankov na to temo.

8. Krepi imunski sistem in pospešuje celjenje procesov

Močnejši imunski sistem, je še ena od koristi za zdravje kefir. Kefir ima veliko anti-glivične in antibakterijske lastnosti, ki lahko pomagajo, da se ubranijo pred boleznimi in okužbami. Spodbuja svoje naravno obrambo vašega telesa in pomaga pri zaščiti pred ulov kašelj in prehlad.

9. Bogat z antioksidanti, lahko kefir pomaga pri razstrupljanju telesa

Kefir zdravstvene koristi tudi telo detox. Eden od razlogov za ugled kefir je kot anti-aging pijače so lahko visoke ravni antioksidantov, ki jih vsebuje. Kot boš starejši, se tkiva v telesu trpijo zaradi oksidacije, ki lahko poškodujejo celice in povzročijo znake staranja; vendar pitje in uživanje hrane, ki vsebuje veliko antioksidantov, kot so kefir, lahko upočasnijo ta proces in vam pomaga videti mlajša dlje.

10. Dober vir mineralov in vitaminov, lahko kefir povečanje vaše energije ravni

Kefir je dober vsestranski in vam lahko z veliko vitaminov in mineralov, ki jih potrebuje vaše telo. To je dober vir kalcija in magnezija, za močne kosti in zobe ter vam zagotavlja vitamine A, B2 in K, kakor tudi vseh tistih zdravih probiotikov.

Ali vam je všeč pitne kefir? Katere druge kefir zdravstvene koristi, pa smo pozabili omeniti? Vas prosimo, da delite svoje misli v komentar oddelku spodaj.

load...