10 koristi za zdravje semen čaja | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 koristi za zdravje semen čaja

10 koristi za zdravje semen čaja

Chia semena so hitro postaja najbolj varčnih v super deleže hrane. So praktično brez okusa, tako da lahko enostavno doda večini jedi, in vsebujejo velike hranilne lastnosti. Kot tudi zdrave omega - 3 maščobnih kislin, so tudi dober vir fosforja, mangana, in kalcija, kar omogoča preprost in enostaven način za povečanje prehranske vrednosti v vaši prehrani. Zdravstvene koristi Chia semena so bila priznana šele pred kratkim, ampak tukaj je deset od prednosti, ki so chia semena v ponudbi:

1. Ali lahko boj proti diabetesu

Chia semena imajo sposobnost, da upočasni pretvorbo škroba v sladkorje, ki jih vaše telo in raziskave je trenutno v teku, da razišče uporabo chia semena kot možnega zdravljenja sladkorne bolezni. Uživanje Chia semen s hrano vam bo dala bolj urejeno oskrbo z energijo in se izognili trni in nizke energije, ki bi jih sicer dobili.

2. Ali se lahko pomoč za zdravljenje artritisa

Ljudje, ki trpijo za artritisom so poročali doživlja manj bolečine in vnetja v svojih sklepih po zaužitju Chia semena za nekaj tednov. Semena so zelo dober vir omega - 3 maščobnih kislin, ki pomagajo, da mazanje sklepov, lajšanje bolečine in zmanjšanje vnetja.

load...

3. Zmanjšajte krvni pritisk in pomaga ohraniti srce v dobrem stanju

Chia zdravstvene koristi semena so zelo številni in eden od njih je, da so chia semena eden najboljših rastlinskih virov esencialnih maščobnih kislin (esencialne maščobne kisline), ki obstaja. Je znano, esencialne maščobne kisline za zniževanje krvnega tlaka in pomaga podpirati imunski in srčno-žilni sistem, zato dodajanje semena v vaši prehrani vam bo pomagal, da bo vaše srce v zdravem stanju.

4. Bori pojav znakov staranja

Razlog, da se chia semena ostanejo sveži in pripravljeni jesti za zelo dolgo časa, do dveh let, v resnici, je, da imajo zelo visok naravni antioksidant vsebine. Antioksidanti so dobri tudi za človeško telo, kot so boj proti prostim radikalom, ki so lahko vzrok za prezgodnje staranje kože.

5. So dober vir beljakovin

Chia semena nimajo holesterola, ampak veliko beljakovin. Enoten, 1 unča porcija Chia semen vsebuje le 138 kalorij in vam bo s skoraj 5 gramov beljakovin, tako da bo popoln dodatek k prehrani, ki je nizka vsebnost beljakovin, kot je vegetarijanska prehrana prehrana za primer.

load...

6. Chia semena za hujšanje

Chia zdravstvene koristi semena vključujejo izgubo teže. Ko dodamo vodo, chia semena nabreknejo in tako se boste počutili popolnejše nobenih dodatnih kalorij. Mnogi ljudje so ugotovili, da dodajanje Chia semena za hrano jim pomaga, da jedo manj, in esencialne maščobne kisline, ki so semena vsebujejo tudi pomagala spodbuditi presnovo in tako, gorijo off kalorij hitreje.

7. Spodbuja zdrave kosti in zobe

Zahvaljujoč visoki vsebnosti kalcija, chia koristi za zdravje, semena vsebujejo tudi zdravo in močnejše kosti in zobe. Ena porcija chia semena (1 oz) vam ponuja skoraj dvajset odstotkov kalcija, ki ga potrebujemo za zdravo rast kosti in zob. Srečanje dnevno zahteve za vnos kalcija lahko preprečili nastanek osteoporoze.

8. Zagotavlja dober vir energije

V majevski jezik, beseda chia pomeni moč in je rekel, da lahko ena sama žlica chia semen vzdrževati osebo za cel dan. Semena vsebujejo uravnotežen vir ogljikovih hidratov, beljakovin, vlaknin in maščob, ki se je nekateri športniki so poročali jim je omogočila, da opravljajo na najvišje ravni za dlje časa.

9. Izboljšuje prebavo

Chia zdravstvene koristi semena lahko tudi z boljšo prebavo. Dodajanje Chia semen na vaši prehrani je odličen način za dodajanje prehranskih vlaknin ne da narediti drastične spremembe v hrani, ki jo jeste. Semena so dober vir topnih in netopnih vlaknin, ki jih potrebujete, da ohrani zdravo prebavo, in jih je mogoče dodati za večino vrst hrane, kot so juhe in solate.

10. Ti lahko pomagajo premagati hrane želja

Še eden od Chia zdravstvenih semena prednosti je, da lahko ta semena pomagajo boriti hrane hrepenenj; še posebej, če ste na dieti, lahko včasih pride do želja za določene vrste hrane, ki se zaradi pomanjkanja nekaterih mineralov in hranilnih snovi v hrani lahko povzročajo. Tipičen hrepenenje je potreba, da bi jedli sir, sladoled ali druge mlečne izdelke, ker je vaše telo manjka kalcij. Chia semena so tako bogata z esencialnimi minerali in hranilnih snovi, ki lahko samo peščica hitro bi ti želja izginejo.

Ali boste vključili Chia semen v vaši prehrani? Katere druge chia zdravstvene semena koristi želiš dodati na naš seznam?

Vas prosimo, da delite svoje misli in zdrave nasvete prehranjevalnih v komentar oddelku spodaj.

load...