10 koristi za zdravje zelenega čaja matcha | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 koristi za zdravje zelenega čaja matcha

10 koristi za zdravje zelenega čaja matcha

Zakaj toliko ljudi radi Matcha zeleni čaj v prahu? Ta zeleni čaj v prahu, ki je vdelan v japonski kulturi in se šteje, da je močan zdrava pijača z zelo veliko vsebnostjo antioksidantov, zato tudi svoje velike koristi za zdravje. Ali ste vedeli, da je eno skodelico Matcha zeleni čaj enakovredno 10 skodelic običajno zelenega čaja, ko gre za svoje hranilne vrednosti in vsebnosti antioksidantov?

Tukaj je 10 razlogov, zakaj bi morali vključevati to močno zeleni čaj v vaši prehrani:

  • To vam daje občutek umirjenosti

L-theanine, prisotna aminokislina v Matcha čaj, daje občutek sprostitve in mirnost. Japonski zen budistični in kitajski Daoist menihi tudi piti ta čaj, tako da so, ne samo, da se sprostite, ampak tudi za meditacijo in še vedno pozorni.

load...
  • To izboljša raven holesterola

Tisti, ki redno pijejo ta čaj imajo ponavadi nižjo raven slabega holesterola (LDL) in višjo raven dobrega holesterola (HDL). Moški, ki se redno vključujejo Matcha čaj v svoji prehrani nekoliko 11% manj nagnjeni k boleznim srca, v primerjavi s tistimi, katerih pijača prednost ne vključuje tega čaja.

  • To razstruplja telo

Razlog, zakaj je barva Matcha čaja zelena je zaradi svoje visoke vsebnosti klorofila, ki je zelo pomemben element, ki pomaga pri razstrupljanju telesa. Tako je, ko pijete ta čaj, je seveda odstrani kemičnih strupov in težkih kovin iz vašega sistema.

load...
  • To je naložen z EGCG katehinov 

Katehini so organske spojine prisotne v zelenem čaji. Katehini se štejejo kot najbolj koristne in močnih antioksidantov. Matcha zeleni čaj v prahu vsebuje 60% EGCG (epigalokatehin galat), ki je specifičen katehin, ki je najbolj znano, da vsebuje lastnosti, ki so bistvenega pomena v boju proti raku.

  • To kuri kalorije

Matcha zeleni čaj poveča metabolizem in pomaga telesu pri kurjenje maščob hitreje. To je prehrana aide da nima stranskih učinkov, kot so povišan krvni tlak in visoko udobje srčni utrip.

  • To povečuje vzdržljivost in povečuje raven energije

Matcha zeleni čaj v prahu je spodbuden lastnosti. Vsebuje posebno kombinacijo hranil, ki vam lahko močno povečanje energije. To je čista in dobra energija, ki se sprosti. Čeprav stimulansov, običajno, povzroči hipertenzijo in živčnost, saj stranskih učinkov, tiste, ki pijejo Matcha čaj ne pride do takšnih stranskih učinkov, zaradi L-theanine trenutno v njem.

  • Vsebuje visoko raven antioksidantov

Temna čokolada, zeleno zelenjavo in surovi plodovi vsebujejo antioksidante. Matcha zeleni čaj v prahu ima najvišjo stopnjo vsebnosti antioksidantov v primerjavi z vse te hrane, zato lahko izjemno izboljša videz kože, zaradi česar je videti bolj zdrava, sijoča ​​in preprosto brezhibno; prav tako lahko pomaga upočasniti proces staranja. Ali ni popolna ?!

  • To povečuje koncentracijo in spomin

L-theanine v Matcha zeleni čaj proizvaja kemikalije, kot sta serotonin in dopamin. Te kemikalije izboljšanje spomina, izboljšanje razpoloženja in povečanje koncentracije.

  • To krepi imunski sistem

Matcha zeleni čaj v prahu vsebuje kalij, železo, kalcij, beljakovin in vitaminov C in A. Poleg teh hranil, ta čaj vsebuje tudi antibiotične lastnosti, ki so potrebne za spodbujanje splošno zdravje.

  • To vam daje prijeten občutek

Matcha zeleni čaj ne zahteva limone, mleko ali sladkor dodati okus, saj že ima svoj pikantni okus. Pitje to čudovito čaj, ki je vse naravno, brez nezaželenih komponent, ne samo da se počutite dobro, ampak je tudi koristno za vaše splošno dobro počutje.

V bistvu, lahko seznam zdravstvenih koristi Matcha zeleni čaj v prahu gredo naprej in naprej... Po mojem mnenju, Matcha je preprosto najboljši in najbolj koristen vrsto zelenega čaja, ki jih lahko najdete danes.

Ali vam je všeč pitje čaja? Če je odgovor da, katere vrste je vaš najljubši? Vas prosimo, da delite svoje misli o tej temi v komentar oddelku spodaj.

load...