10 mitov o obdobjih, ki jih morate prenehati verjeti | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 mitov o obdobjih, ki jih morate prenehati verjeti

10 mitov o obdobjih, ki jih morate prenehati verjeti

To je žalostno dejstvo, da tudi danes, so nekatera mlada dekleta naučila ničesar o obdobjih njihove matere, in tako vse, kar se učijo o svoji menstrualnim ciklom prihaja bodisi iz biologije lekcije v šoli, med katerim so preveč nerodno, da zaprosijo katerega koli vprašanja ali od mitov, ki jih slišijo na šolskem dvorišču. Nič čudnega torej, da so nekateri obdobje miti, ki so bili krozijo več let še vedno obstajajo in povzročajo zmedo in dezinformacije med mladimi ženskami. Torej, kaj je Odvzeti deset teh mitov o obdobjih, da bi bilo nehaš verjeti.

1. Lahko izgubite tampon znotraj vas

Tamponi se ne more izgubiti v tebi, ker je vaš notranji organ, kjer se postavite tampon preprosto ni dovolj velika, običajno je dolga le okoli tri in pol centimetrov, ampak se razteza na sprejem fizično spolne odnose in porodu. Je pa možno, da pozabi imate tampon, ampak je, če pridete s prsti, boste lahko, da ga čutim.

2. Če se plavati v morju, ko imate čas, se bo morski pes napad nate

To je čisto stare žene zgodba in ne znanstveno utemeljitev whatsoever. Če imate čas, potem morate uporabiti tampon, če greš kopanje v izogib zadrego, vendar pa ni dokazov, da je ženska z obdobjem več dovzetni za napad z vsemi divjimi živalmi sploh.

load...

3. Obdobje umazano, nečist in umazana

To je eden izmed najbolj smešnih mitov njih vse! Obdobje je popolnoma naravna ženska telesne funkcije, da bi dobili vse ženske. To je del čudeža življenja, tako da kako za vraga je lahko umazana ali nečisto?

4. Ne, ne moreš zanositi, ko ste v obdobju

To je nevaren mit, da so mnogi mladi vodijo verjeti. Možno je, da bi zanosila med in takoj po obdobju. To je manj verjetno, vendar ni nadomestilo za kontracepcijo. In v vsakem primeru, si je treba vaditi varno ljubljenje!

5. Nehaj vadbo v obdobju

Vadba, ko imate čas bo nobene razlike, na vse, da vaše menstruacija in vam ne bo naredil nobene škode. V bistvu, lahko uveljavljajo učinkovit način za zmanjšanje menstrualne krče in izboljšuje razpoloženje, tako da je ta mit ne drži, ne samo, nasprotno je dejansko res.

load...

6. Ni take stvari kot sindrom toksičnega šoka ni

Uporaba tamponov lahko povzroči sindrom toksičnega šoka, čeprav se ne govori toliko, kot je bilo včasih, in to je zelo redko. Moral bi še vedno preberete opozorila na škatle tamponov, čeprav, in najboljši nasvet je, da spremenite vaš tampon vsake štiri ure ali tako, da bi se izognili tveganju za nastanek TSS. Sindrom toksičnega šoka je lahko nevarno. Če pa mislite, da bi morali TSS, morate k zdravniku takoj. Simptomi TSS so: driska, omotica, slabost in omedlevica.

7. Ne smete umijte lase, če imate čas

Dobrota ve, kje je ta ideja prihaja! Seveda lahko umivate lase, tuš in imajo kad, tako kot bi to storili v kateri koli drugi dan. Vroča prha ali kopel bo pomagalo zmanjšati menstrualne krče. Ne verjamem še mit, ki pravi, menstruacija konča, ko ste v vodi ali; To je še eden, ki je popolnoma neresnične.

8. Neredna pomeni, da ne more imeti otrok

Obstaja veliko stvari, ki lahko povzročajo neredne menstruacije in to ne pomeni, da imate težave z reproduktivnega sistema. Ko ženska prva začne menstruacijo, lahko traja šest mesecev, ali tako, dokler ne postanejo redni in nekatere ženske so nepravilna vse življenje. Če ste običajno redno, in ste zamudili rok, se morate posvetovati z zdravnikom, saj se lahko z veliko stvari, vključno povzroča: stres, bolezni in, seveda, da je noseča.

9. Niste devica, če uporabljate tampon

Seveda ste! Himen lahko zlomijo tampon uporabo, vendar pa se lahko razdeli tudi med vadbo ali igranje športov. Deviškega je čista, z ali brez nedotaknjeno himen.

10. Vse ženske začnejo svoj čas na določeno starost

Ni določeno starost, da bodo vaši roki začnejo. Večina deklet dobili svoje prvo obdobje v starosti med devet in petnajst, vendar to ni trdno pravilo, več posplošitev. Če se odpravljate proti svoj šestnajsti rojstni dan in imate še imajo čas, da bi bilo dobro, da se posvetujte s svojim zdravnikom. Prav tako, se posvetujte z mamo, ko se je začela, ker se zdi, starost, da ženske začnejo obdobja, ki se prenaša v genih.

Ali veste, druge mite o menstrualnem ciklusu?

load...