10 mora vedeti prednosti hemalayan roza soli | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 mora vedeti prednosti hemalayan roza soli

10 mora vedeti prednosti hemalayan roza soli

Himalajski roza sol je ena izmed najčistejših soli, ki jih lahko najdemo na Zemlji. Milijoni pred leti, morska sol postelje, ki so sedaj zbrana v himalajskih gorah, so prekriti s plastjo staljene lave, ki je zaščitena pred onesnaženjem v zraku. Himalajska roza sol je polna mineralov, ki je tisto, kar je toliko bolje za vas, kot redni kuhinjske soli. Tukaj so deset neverjetno koristi, ki bi jih dobili, če boste preklopili na himalajska roza sol.

1. Redno porcija himalajske roza sol vsebuje manj natrija

Ko uporabljate himalajska roza sol pri kuhanju ali ga potresemo na hrano dobiš manj natrija na služijo. To je zato, ker, čeprav vsebuje enake osnovne sestavine kot rafinirano sol, njena večja kristalna struktura pomeni, da boste uporabili manj.

2. To je dober vir mineralov

Več kot 14% himalajske roza soli sestavljajo razen natrijevega klorida mineralov. Drugi minerali, ki jih vsebuje soli vključujejo magnezij, kalcij, cink, baker, mangan, železo, kalij, itd

load...

3. Lahko ga uporabljate v razstrupljevalna kopel

Dodaj himalajska roza sol za vašo vodno kopel in vaša koža bo koristi od več kot 80 različnih mineralov. To bo pomagalo pomirjajo utrujene mišice, spodbujajo cirkulacijo in bo neguje in očisti kožo preveč. Ko raztopimo v vodi, himalajska rožnata sol postane ionsko rešitev, ki bo pomagalo spiranje toksinov skozi kožo.

4. Lahko jo uporabite kot antacid

Himalajska rožnata sol deluje tudi kot zdravila za odvečno kislino in zgage. To je zaradi svoje alkalnosti. Če imate z odvečno želodčno kislino, potem pa zmešajte žličko himalajsko roza soljo v kozarcu vode in bo učinkovito nevtralizira kislino v želodcu.

5. Krepi kosti in zobe

Še eden izmed čudovitih himalajskih koristi roza soli je, da, ko dodate ta sol hrani, bodo vse te čudovite minerale, ki jih vsebuje, pomaga krepiti kosti in zobe. Pomaga tudi prekrvavitev in regeneracijo mišic preveč.

load...

6. Očisti zrak

Lahko uporabite tudi himalajska roza sol za čiščenje zraka v vašem domu. Kos roza soli v vašem domu bo absorbira vlago iz zraka. Ko se segreje, bo javnost, da se vlaga nazaj v zrak še enkrat, vendar brez vseh nečistoč v njej.

7. To lahko jasno sinusov

Himalajski koristi roza soli so zelo številni. Mešati z vročo vodo, himalajska sol oddaja negativne ione, ki so lahko v pomoč z dihalnimi težavami, kot so astma in da bodo pomagali pospraviti blokirane sinusov.

8. Uporaba himalajska roza sol je bolje za krvni tlak

Če imate visok krvni tlak, nato preklopom kuhinjske soli, za himalajsko roza soljo pomaga znižati krvni tlak. Telo lahko absorbira več naravne himalajske roza sol veliko lažje, kot jih lahko absorbirajo rafinirano sol, tako da bo skozi vaš sistem hitreje.

9. To vam lahko pomaga pri boljši spanec

Še eden od velikih himalajskih koristi roza soli je, da lahko pomaga spati bolje. Ljudje so poročali, da je, ko so prešli na himalajsko roza soljo, so začeli bolj redno spijo in so doživeli boljšo kakovost spanja. Domneva se, da je to zaradi mišični relaksant kvalitet iz mineralov, ki jih vsebuje sol.

10. Izboljšuje prebavo

Tukaj je še ena od čudovitih himalajskih koristi roza soli: dodajanje te soli za hrano lahko pomaga k boljši prebavi to hrano. Hranilne snovi v soli izboljša absorpcijo hranil v prebavilih, tako da boste pridobili korist živila hitreje, in se boste počutili manj lačen za več preveč.

Ali veste, druge himalajske ugodnosti roza soli?

load...