10 načinov ohlajanja na vroč dan | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 načinov ohlajanja na vroč dan

10 načinov ohlajanja na vroč dan

Smo že imeli nekaj zelo vročih dni, to poletje, v nekaterih državah, so zapisi, ki se razdelijo, tako da kako ostati kul, ko je sonce gori vroče in ste zunaj, ali nimate klimatsko napravo? Če ne deluje, to je enostavno, greš in se potopite v bazenu ali pa se sprostite in uživajte vreme, če pa ne morem narediti, tukaj so deset drugih načinov, da lahko ohladi na vroč dan.

1. Jejte manjše obroke, bolj pogosto

V zelo vročih dneh, zadnja stvar, ki jo želite storiti, je, da izboljšate svojo presnovne toplote z uživanjem velikih obrokov, ki vsebujejo visoko beljakovinske hrane, ali pa se bo povečanje telesne temperature od znotraj. Jejte majhne, ​​malice in jih bolj redno jesti, in da vam bo dala energijo, ki jih potrebujete, ne da bi vas teži in kar čutite še bolj vroča.

2. Izogibajte se kofeinske pijače in piti veliko vode

Ko postane vroče, vaše telo potenje kot način, da vas ohladi, in če postanete dehidrirani, ne boste imeli tekočine v telesu, da bi lahko to storijo. Izogibajte pijač, ki vas bo izsušujejo, kot so alkohol in kofeinske pijače in piti veliko in veliko vode, da si kul in hidrirani.

load...

3. Wet lase z mrzlo vodo

Hladen tuš je vedno odličen način, da se ohladi na vroč dan, če pa ne more priti do tušem, mokre roke z mrzlo vodo in teče s prsti skozi lase. Hladna voda na glavi vam bo ohladi takoj in, kot je voda izhlapi iz vaših las, bo še naprej, da se del toplote iz telesa za nekaj časa.

4. Run hladno vodo preko zapestja

Presenečeni boste, kako učinkovito je to. Run zapestij pod mrzlo vodo za nekaj minut, saj je kri v žilah pride zelo blizu kožo na vaših zapestjih. Kot kri skozi zapestja, da se bo ohladilo, ki ga vodi, nato pa, da bo hladilnik kri naprej v in krožijo okoli preostanek svojega telesa.

5. Snack za zamrznjeno sadje

Najboljši prigrizek za žgoče vroč dan je zamrznjeno sadje, in to je veliko bolje za vas, kot sladoled. Lahko zamrzne precej vsako sadje in vas bo z enakim hladilnim učinkom sladoleda, vendar z veliko več prehrane in cel kup manj maščobe. Če želite ustvariti čudovito, okusno in popolnoma zdrav sladoled, mešanica dveh ali treh zamrznjenih banan skupaj s približno pet datumov in nekaterih zamrznjenih jagod v vašem mešalnikom. Poskusite in se nam zahvalil kasneje!

load...

6. Jejte začinjeno hrano

Eating pekoč vroče curry posodo ali krožnik poln čilijem morda zdi, da je zadnja stvar, ki bi želeli delati na vroč dan, vendar je lahko dejansko zelo učinkovit način, da vas ohladi. Vroče paprike in čilija vaše krvi kroži hitreje skozi telo in to bo povzročilo, da se potil več, ki sta vam bo pomagal, da se ohladi svoje jedro telesne temperature.

7. Freeze svojo ustekleničeno vodo

Če veste, da bo vroč dan naslednji dan, dal nekaj plastenk vode v zamrzovalnik čez noč, ampak samo jih napolnite do tri četrtine v celoti, in pustite pokrovček, ko jih zamrzne, ali pa bo počil. Nato boste imeli ledeno hladno vodo z vami ves dan, da vas ohladi, ko ga potrebujete.

8. Uporaba aloe vera namesto svojega rednega kremo

Naj nekaj aloe vera gel v hladilniku in jo uporabite kot telesa vlažilno v zjutraj in zvečer. Aloe vera je naravni hladilni učinek in se bo znižala temperatura površine kože hitro, kot tudi pomirja nobene opekline, ki ste jih morda uspelo priti na vročih, sončnih dni.

9. Poskusi hladilni sprej

Obstaja veliko hladilni spreji so na voljo na trgu, od katerih so mnoge vsebujejo aloe vera kot sestavina, ali pa bi lahko do svoje doma. Da bi svoj hlajenje kumare sprej obraza, mešanica pol kumare za celulozo in seva ven sok iz celuloze skozi tanko tkanino. Dodamo nekaj kapljic limoninega soka in žličko Rosewater in ga hranite v spray steklenico, v hladilniku, dokler ga ne potrebujete. Če ne kupite hladilni sprej v trgovini, se prepričajte, da natančno preberete navodila, ker so vsi hladilni spreji niso primerne za uporabo na obrazu.

10. Mesto mokro brisačo okoli vratu

Run brisačo pod mrzlo vodo, ga zavil ven in ga nosite okoli vratu, in da vam bo ohladi hitro. Deluje na enak način, kot je mrzlo vodo v zapestju ne, s hlajenjem kri teče po žilah. Zajela noge v skledo ledene vode počne isto trik preveč.

Kako ohraniti kul poleti? Kakšni so vaši nasveti?

load...