10 naravnih zobnih paste | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 naravnih zobnih paste

10 naravnih zobnih paste

Vedno več ljudi se Rova komercialno zobno pasto v korist naravnih alternativ, in ki bi lahko povzročila, da se vprašamo: kaj je narobe z uporabo komercialne blagovne znamke zobne paste, da smo vsi postali tako poznajo v preteklih letih? No, nekaj sestavin, ki se uporabljajo v številnih vrst zobne paste dejansko lahko škoduje vašemu zdravju. Tudi fluorid je imela vprašanja oznake pojavljajo nad njeno uporabo v zobni pasti. Fluorid ne sme biti tako dober pri preprečevanju votlin, saj je bila prva misel, in je lahko strupen za ljudi. Druga sestavina, ki se pogosto uporablja v komercialnih zobnih pastah je glicerin, in da se lahko plašč zobe in preprečuje remineralizacijo. Če vas skrbi, kaj lahko v vašo blagovno znamko zobne paste, obstaja veliko drugih načinov za čiščenje zob brez zobne paste. Tukaj je deset naravne alternative za zobno pasto, ki jo lahko uporabite za čiščenje zob.

1. Peka soda

Pecilni soda se uporablja v nekaterih komercialnih zobnih kremah in v mnogih receptih za domačo zobno pasto. To je eden izmed najbolj priljubljenih alternativ komercialni zobno pasto, in res ne deluje zelo dobro. Uporabite ga lahko bodisi namakanjem vašo zobno ščetko naravnost v neko sodo bikarbono, ali lahko naredite raztopino sode bikarbone in vode ter ga uporabiti na tak način.

2. Sol morje

Saj ne more biti bolj naravno kot morske soli in se prepogosto uporablja kot alternativa za zobno pasto. Morska sol bo ubil bakterije v ustih in vsebuje minerale, ki lahko pomagajo okrepiti zobe. Uporabite ga na enak način, kot smo opisali za peko soda s potapljanjem zobno ščetko v njem, ali pa kar solno raztopino z njo.

load...

3. Suho ščetkanje

Nekateri ljudje pravijo, da vam ni treba uporabljati sploh kaj, ko si umila zobe in, v nekaterih delih sveta, ljudje čistijo zobe z nič več kot palico. Suho ščetkanje bo zagotovo odstrani delce hrane in plaketo iz vaših zob, vendar to ne bo dal meti svež okus, ki ga poslovna zobna pasta ne.

4. Kokosovo olje

Kokosovo olje je še ena velika naravna sestavina lahko uporabite za čiščenje zob, bodisi sama ali v mešanici z sodo bikarbono, ali morsko soljo. Kokosovo olje je tako anti-bakterijske in anti-glivične lastnosti, tako da bo pomagalo, da bakterije v ustih pod nadzorom.

5. Vodikov peroksid

Vodikov peroksid je pogosta sestavina v beljenje zob zobnih pastah in se lahko uporabljajo doma za isti namen. Lahko ga uporabljate v kombinaciji z drugimi sestavinami, kot so morske soli in sode bikarbone, nato pa boste dobili beljenje učinek vodikovega peroksida in anti-bakterijski učinek drugih sestavin. Samo potopite zobno ščetko v nekaterih food grade vodikovega peroksida in nato v soli, ali sodo bikarbono. Vendar bi se izognili uporabi vodikovega peroksida vsak dan.

load...

6. Olje vleče

Olje vlečenje je tradicionalna ajurvedska metoda za zdravljenje slab sapo in preprečuje zobno gnilobo. To vključuje mahanje olja, kot je sezamovo seme olje ali kokosovo olje, krogu v ustih, za približno deset do petnajst minut. Praksa je dejal, da ubije bakterije v ustih, trdnosti zob in pomagajo ustaviti votline oblikovanje.

7. Domače vode

Lahko samo umila zobe z navadno vodo in nič drugega. Ne boste, seveda, dobili vsak okus, in da ne bo prikriti vse vonjave, vendar ščetkanjem boste odstranili delce hrane in plaketo iz vaših zob v samo na enak način, kot če bi uporabljali zobno pasto.

8. Naravna mila

Če uporabljate naravno, unscented milo, nato pa, da bo čiščenje zob preveč. To ni vsakogar okus, nekateri pa so trdili, da milo očisti vaše boljše kot zobno pasto zobe in ne boste dobili koli od kemikalij, ki smo jih omenili. Izogibajte se uporabi dišeče, velike blagovne znamke bar mila, ker ne vsebujejo kemikalije, ki niso namenjeni uporabi v ustih. Obstaja nekaj blagovnih znamk, mila na trgu, ki so izdelani posebej za čiščenje zob.

9. Eterična olja

Lahko uporabite eterična olja, da dobimo nekaj več okus drugih naravnih sestavin, ali pa lahko uporabite nekaj, kot so olje poprove mete, sami. Veliko eteričnih olj ima močne antibakterijske lastnosti, vendar pa je prepričan, da je eterično olje, ki ga uporabljamo, je varna za peroralno uporabo.

10. Zeliščni zob v prahu

Obstajajo tudi zeliščne zob v prahu na voljo, da bo učinkovito čiščenje zob in vas varujejo pred votlin in ki vsebujejo le naravne sestavine. Uporabljajo mešanice zelišč, kot so organske poprove mete, aloe vera smole, organske strok brstov, in Goldenseal koren. Oni fantastično delo čiščenja zobe in lahko pomaga tudi pri vprašanjih, kot so vnetje dlesni in ustne razjede. Druga prednost, da imajo zeliščni zob praški čez nekaj drugih naravnih zobne paste alternativ je, da dober okus preveč.

load...