10 nasvetov o tem, kako ravnati s poletnimi sončnimi opeklinami | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 nasvetov o tem, kako ravnati s poletnimi sončnimi opeklinami

10 nasvetov o tem, kako ravnati s poletnimi sončnimi opeklinami

Če ste pozabili, da dajo na svoj SPF, ali nisi dolijte, ko je bilo za kopanje, potem ste verjetno, da bodo spali na soncu, in da je, kot je kdo bil tam bodo vedeli, boli, in je boli! Vaša koža bo dobil rdeči surovo, lahko mehurji, in vaša koža lahko postane tako občutljiva, da je tudi vaša oblačila boli, ko zbadanje na vas. Še več, namesto tega krasen Ĺľarenjem tan ste bili v upanju, za, boste na koncu videti kot jastoga. Če deluje hitro, čeprav lahko ublaži bolečino in prihranite nekaj, da tan. Tako se glasi teh deset nasvetov za najboljši način za spopadanje s poletno opekline in shranite tan.

1. Bodite proti bolečinam

Prvi korak je, da olajša nekatere bolečine in zmanjšanje vnetja. Najhitrejši način za reševanje opekline, je, da se nekaj protivnetna zdravila proti bolečinam. Najboljši pa so sončne opekline so tiste, ki so znana kot nesteroidna protivnetna zdravila (NSAID), kot so aspirin ali ibuprofen, ki se ohladi inflacijo in zmanjša bolečino.

2. Ohladite

Še en dober namig o tem, kako za zdravljenje opeklin je, da se ohladi. Samoumevno je, da naj bi dobil od sonca in v senci v najkrajšem možnem času. Dobili nekje na hladnem in, če je mogoče, pojdi in imajo nekoliko hladno kopel (vendar ne preveč hladno). Hladna voda se bo zmanjšalo oteklino in rdečino in pomaga, da se ustavi srbenje. Ne uporabljajte mila, samo nežno čistilo, in pustite, da mrzla voda postopoma prinese svoje telesne temperature nazaj na normalno.

load...

3. Pustite kožo sam

Naslednji namig o tem, kako za zdravljenje opeklin je, da pustite kožo sam. Ne glede na to, koliko je vaša koža srbečica, ne dotikaj! Ne trganje, ne praskanje, ne piling in ne drgnjenje; le pustite pri miru in naj narava opravi svoje delo zdravljenja. To se dogaja, da je vneto in da bodo srbi, če pa izberete na to, vas bo to tudi sorer in lahko povzroči okužba kože, da dodate na vaše težave.

4. Ne sebe slather z anti-aging losjoni

Vaša prva misel je lahko o vseh teh stvareh, ki ste jo prebrali, kako lahko sonce povzroči gube, ampak zdaj ni čas, da bi s pomočjo anti-aging losjoni na vaši spali kožo. Vaša koža bo potrebno hidratacijo, vendar anti-aging losjoni pogosto vsebujejo sestavine, ki so preveč močna za uporabo na razpis, opekline od sonca kožo. Oglejte si nekaj naših idej o naporu naravnih vlažilcev v namesto naslednjih nekaj odstavkih.

5. Aloe vera

Eden izmed najboljših domača sredstva za sončne opekline, je aloe vera, to je pravzaprav klasična zdravljenje sončnih opeklin, in deluje. Pomirja draženje, hladi kožo in vsebuje vitamine A, C in E, da bo vaša koža potrebujete, da se popravi. Uporabi aloe vera gel, kakor hitro, kot si lahko, in to vam bo zagotovil takojšnje olajšanje od bolečine in vam bo pomagal skok-začetek proces zdravljenja.

load...

6. Krompir paste

Krompir je ena od najstarejših domača sredstva za sončne opekline. Lahko se uporablja rezine krompirja na kožo, ali pa se lahko združijo krompir v mešalnik in uporabljati pasto z neko vato. Krompir deluje zelo dobro na manjših primerih sončnih opeklin. So zmanjša vnetje, se ohladi kožo navzdol in pomagajo zmanjšati bolečino.

7. Ovsena kaša kopel

Še en dober namig o tem, kako za zdravljenje opeklin je, da je ovsene kopel. Smo že omenili, da bo hladno kopel pomaga, da se ohladi kožo navzdol, vendar pa lahko vaš kul kopel dodatno učinkovito, tako da dodate nekaj fino mleto ovseno kašo za vašo vodno kopel. Oatmeal deluje kot naravno protivnetno, tako da bo ublažiti bolečino in zmanjša rdečico opeklin. Ne piling, čeprav, ker ovseni kosmiči deluje tudi kot piling in odstranjevanje več kože je vsekakor ni dobra ideja, če imate sončne opekline.

8. Mleko

Če ste dobili opekline od sonca na vrtu doma, nato najhitrejši in najlažji način, da se ohladi, je, da zgrabite nekaj mleka iz hladilnika. Namočite čisto brisačo ali gazo, s hladnim mlekom in nato položite brisačo čez opekline od sonca površino kože. To bo hitro ohladi in pomirjajo opekline in beljakovin, ki je vsebovana v mleku pomaga koži, da se pozdravi.

9. Hamamelisa

Hamamelisa je še ena od velikih domačih pravnih sredstev za sončne opekline. Samo nanesite na neki nepozebnika z nekaj čisto vato in bo zmanjšalo vnetje in ustaviti surovo kožo okužbo. Hamamelisa vsebuje tanine, ki bodo pomagali popraviti poškodovano kožo in deluje tudi kot naravni morilec bolečine preveč.

10. Kaj storiti hude opekline

Vsi zgoraj pravnih sredstev bo veliko dela z blago ali zmerno sončnih opeklin, vendar opekline lahko bolj resna, kot ste morda mislili. Če ste bili spali več kot 20% svojega telesa, ali se vam zdi pretirane bolečine, imajo vročino ali se počutijo slabo, in simptomi, bi morali res šel in obiščite zdravnika.

Kako za zdravljenje opekline? Katere so vaše najljubše nasveti?

load...