10 nasvetov o tem, kako ustaviti čustveno prehranjevanje za dobro | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 nasvetov o tem, kako ustaviti čustveno prehranjevanje za dobro

10 nasvetov o tem, kako ustaviti čustveno prehranjevanje za dobro

Ko vas lakota trni, potem je čas, da bi jedli, ampak včasih ljudje jedo, da izpolnite svoje čustvene potrebe. Ko smo žalostni, ali pa samo občutek malo nizka, to je enostavno, da se obrnejo na udobje hrano kot način, da bi se bolje počutimo. Čustveno prehranjevanje še zdaleč ni redka in večina ljudi to včasih, vendar dejansko ne reši ničesar in je lahko slabo za vaše zdravje. Tukaj je deset nasvetov, kako si lahko sami vzdržijo čustvenega prehranjevanja in jesti samo takrat, ko je res treba.

1. Ali jesti, ko ste lačni

Ljudje, ki jedo za čustveno zato ponavadi ne jedo, ko so dejansko lačni. To je navada, ki pridejo v in napačne stvari sproži njihovo prehranjevanje. Lahko pa, vlak sami jesti samo takrat, ko vaše telo vam pove, da je treba hrano. Zadržati, dokler ne začutite ta občutek lakote in boste počasi izvedeti, kdaj je pravi čas jesti.

2. Vodite dnevnik hrane

Še en nasvet o tem, kako ustaviti čustvene prehranjevanja je, da dnevnik ne le, kaj jeste, ampak tudi zakaj jeste. To je lahko izjemno koristna za vas, saj vam bo pomagal nadzorovati količino hrane, ki jo jedo in spremljate svoj napredek pri zmanjšanju količine jeste. To bo tudi vam pomaga razumeti, zakaj jeste in kaj vaši sprožilci so.

load...

3. Vzpostavitev nove navade

Naslednji namig o tem, kako ustaviti čustvene prehranjevanja je, da ustvarite novo funkcijo za sebe, ki vam bo pomagal, da bi se izognili krat na dan, ki jo zaužijete po nepotrebnem. Zamenjaj jedo v tistih časih z nečim bolj aktivno, kot je na sprehod ali preživljati čas s prijatelji.

4. Jejte majhne obroke skozi dan

Lahko, da je vaša čustvena prehranjevanja, ki jih prinaša spremembe razpoloženja, ki se jih konice povzročajo vaša raven sladkorja v krvi. Jejte redno, zdrave obroke in to bo goriva vaše telo ves dan in bi se izognili obdobij visoke in nizke ravni sladkorja v krvi in ​​nihanja v razpoloženju.

5. Osredotočite se na tisto, kar jeste

Ko ne jem, bodite pozorni na to, kar jeste. Dokazano je, da ljudje, ki jedo med gledanjem televizije, jedo 50% več od drugih ljudi. Niti zaveda, kaj ste jedli, je skupna značilnost čustvene prehranjevanja.

load...

6. Daj si deset minut, preden jeste

Tu je še en velik namig o tem, kako ustaviti čustveno prehranjevanje: če se znajdete občutek, da je treba jesti, vendar niste prepričani, če je resnična lakota, nato pa počakaj še deset minut pred jedjo. Deset minut je vse, kar bo za čustveno hrepenenje, da izginejo, in če si še vedno lačen, potem jedo, ker vas bo morda lačen po vseh.

7. Naj se mamljivo hrane izven doma

Če čokolada je stvar, ki jo jeste, ko veš, da ne bi bilo, potem pa jasno, svoje omare vsake čokolade in ga pregnati iz svojega doma v celoti. Odstranitev skušnjavi, bo lažje za vas, da se držijo rednih obrokov.

8. Ne jesti samo, da je družaben

Tu je še en preprost nasvet o tem, kako ustaviti čustveno prehranjevanje: ne spadajo v past razmišljanja moraš samo jesti, ker nekdo drug. Raziskave so pokazale, da so nekateri ljudje jedo samo biti vljudni, ampak res ni potrebe za to. Če se ne počutite lačni potem tako pravijo.

9. Podpora iz prijatelja

Breaking navade in ustavljanje prisiljenega je težje storiti, ko ste poskušali narediti sami, zato povej tesen prijatelj, kaj počnete in prosite za pomoč. Če veste, da nekdo govori, da, ko se počutite, da je treba po nepotrebnem jesti, da je lahko v veliko pomoč.

10. Razumevanje svoja čustva

Čustveno prehranjevanje je začasen način, da zmanjša občutke žalosti ali živčnost, in ljudje uporabljajo užitek prehranjevanja, da prikrije svoje prave občutke. Sprejmi, kar pravi občutki so in poskusite obravnavati tiste, namesto da jedo, da jih pokrivajo samo navzgor.

Kako ustaviti čustveno prehranjevanje? Ali imate druge nasvete?

load...