10 neverjetnih zdravstvenih prednosti cvetače | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 neverjetnih zdravstvenih prednosti cvetače

10 neverjetnih zdravstvenih prednosti cvetače

Tesna bratranec brokoli, cvetača je član križnice skupine zelenjave. V florets iz zelenjave se lahko uporabljajo pri kuhanju ali surova s ​​solato, in vsebuje zdravo paleto mineralov, vitaminov an antioksidante. Čeprav večina ljudi jesti samo belino cvetače, njeno steblo in listi so tudi užitni in se lahko doda juhe in enolončnice. Dodajte cvetačo na območju zelenjave, ki jo jeste, in tukaj je deset koristi za zdravje, ki jih boste pridobili:

1. Cvetače ima protivnetne lastnosti

Ta vsestranski bela zelenjave je bogata z omega - 3 maščobnih kislin, kot tudi vitamina K, ki mu daje možnost, da pomaga pri preprečevanju kronično vnetje v sklepih, da je glavni vzrok za artritis.

2. Pripomočki zdravo prebavo

Zdravstvene koristi cvetače vključuje zdravo prebavo. Tipičen porcija cvetača zagotavlja več kot 3 g vlaknin, kar je bistvenega pomena za ohranjanje zdravega prebavnega sistema. Zelenjave vsebuje tudi glucoraphanin, ki je verjel, da bi zaščitili vaš želodec obloge iz bakterij.

load...

3. Cvetače vsebuje veliko antioksidantov

Cvetača vsebuje betakaroten in phytonutrients, antioksidante, ki se bo z redno uživanje, zmanjšujejo tveganje pred prostimi radikali in pomagajo pri zaščiti pred rakom in boleznimi srca in ožilja.

4. Pomaga pri nosečnosti

Med nosečnostjo se lahko folne kisline (B9), pomagajo varovati nerojene otroke in pomagajo njihov zdrav razvoj. Cvetača je dober naravni vir vitaminov B, da zdravniki priporočajo, da ženske lahko med nosečnostjo.

5. Cvetača vam lahko pomaga shujšati

Zdravstvene koristi cvetače tudi nadzor telesne teže. Ta visoka vsebnost vlaknin, nizko kalorično zelenjave, je odličen način, da bi dobili hranila, ki jih potrebujete, ne da bi ogrozili svojo prehrano. To je visoka vsebnost vlaken pomeni, da, ko uporabljate to kuhano kot zelenjava z glavnim obrokom, bo to pomagalo, da se boste počutili polni dlje in lahko tudi jesti surovo, tako nizko kalorično prigrizek za (cvetača ima samo 25 kcal 100grams ). Ljudje, ki gledajo svoj vnos ogljikovih hidratov, lahko uporabite cvetača, kot krompir ali riž nadomestek, kot je cvetača nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov in veliko vlaknin, in to lahko povzroči podobno teksturo brez škroba iz riža in krompirja.

load...

6. Krepi kosti in okrepiti imunski sistem

Zdravstvene koristi cvetače ne more biti popoln brez omembe, da zelenjave lahko tudi pomaga krepiti imunski sistem. Cvetača vsebuje kosti krepitev fosfor, kalcij in selen, ki pomaga, da vaš imunski sistem v dobrem stanju, kot tudi natrij, ki pomaga ohranjati ravnovesje tekočin v telesu.

7. Zmanjša tveganje za nastanek raka v razvoju

Križnic, kot so cvetača, lahko bistveno zmanjša tveganje za razvoj različnih vrst raka. Ljudje, ki jedo te vrste zelenjave na redno se je izkazalo, da imajo veliko manj možnosti za razvoj raka dojke, raka jajčnikov in raka mehurja, saj cvetača vsebuje več fitokemikalije, kot so sulforafan karotenoidov in indol - 3-karbinola - kemični ki pomaga popravljanje DNA, ki preprečuje in upočasnjuje rast rakavih celic.

8. Cvetača razstruplja telo

Zdravstvene koristi cvetače tudi telo detox. V florets iz a cvetača vsebuje tiocianatov in glukozinolatov, skupaj z encimi, ki pomagajo jetra, da nevtralizira strupene snovi v telesu, in ki lahko pomagajo preprečiti nastanek raka, zato ne bodite sramežljivi in ​​dodamo cvetačo v vaših zdravih razstrupljanja napitke.

9. To lahko pomaga pri preprečevanju bolezni srca in kapi

Zaradi svojih protivnetnih lastnosti, lahko jeste cvetačo zmanjša notranjo inflacijo v krvnih žilah. To vnetje, skupaj z deponiranjem lipidov v krvi, kar lahko omeji pretok krvi skozi telo in je vzrok za bolezni srca in kapi.

10. Zmanjša znake staranja

Eden od pomembnih zdravstvenih koristi cvetača je, da lahko pomaga upočasniti znake staranja. Cvetača vsebuje velik vir antioksidantov in ena od prednosti antioksidantov je njihova sposobnost za boj proti prostim radikalom, ki povečujejo znake staranja. Uživanje cvetačo je eden od načinov, da lahko pomagajo upočasniti znake staranja in vas ohranjajo mlade in zdrave izgleda dlje.

Ali vam je všeč vključiti cvetačo v vaši prehrani? Katere druge zdravstvene koristi cvetače bi radi dodali na ta seznam?

load...