10 neverjetnih zdravstvenih prednosti praškastega rožiča | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 neverjetnih zdravstvenih prednosti praškastega rožiča

10 neverjetnih zdravstvenih prednosti praškastega rožiča

Rožiči prašek je izdelan iz fižola v obliki školjke, ki rastejo na rožičevca, ki izvira v vzhodnem Sredozemlju. Stroki se včasih uporabljajo za izdelavo sirupa, ki se uporabljajo v živilih, vendar bolj pogosto, se uporabljajo za izdelavo rožičevo v prahu, ki je pogosto uporabljen kot čokoladni nadomestek v peko in izdelavo sladkarije. Rožiči je veliko hranilnih snovi in ​​antioksidantov in tukaj so deset zdravstvene koristi rožičevo prahu:

1. To je dober vir selena

Moramo selen ohraniti zdravo delovanje ščitnice in za pomoč pri izgradnji DNA. Posamezen skodelica rožičevca praška vsebuje približno 10% priporočene dnevne količine selena, ki ga potrebujemo.

2. To zmanjšuje holesterol

Uživanje rožičevo prahu lahko pomaga zmanjšati raven slabega holesterola v telesu. Prašek vsebuje polifenole, ki se vežejo holesterol v želodcu in pomagajo, da skozi vaš sistem.

load...

3. To omogoča zelo zdravo alternativo čokoladi

Kot nadomestek za čokolado, rožiči naredi veliko bolj zdravo alternativo. To je brezplačna mleka in mlečnih izdelkov, malo kalorij in ne vsebuje kofeina. To je idealna za ljudi, ki imajo laktozo nestrpnosti ter za ljudi, ki ljubijo svojo čokolado, ampak se trudijo, da izgubijo težo.

4. Pomaga ubranijo pred rakom

Rožičevi prah vsebuje nekaj velikega nad 20 različnih polifenolne spojine. Ti so sestavljeni iz antioksidantov in flavonoidov, ki so vse boj proti raku lastnosti. Še posebej dobro so antioksidanti, kvercetin in myricetin, ki so še posebej dobro raka spopadov.

5. To je super za prebavni zdravje

Zdravstvene koristi rožičevca prahu tudi boljšo prebavo. Rožiči prah vsebuje visoke vrednosti taninov, ki so super za vodenje vaš prebavni sistem v dobrem stanju. Tanini pomaga, da se boste redno in v testih, je bilo ugotovljeno, da je zelo učinkovita pri strjevanju driske pri otrocih.

load...

6. Gradi močne kosti

Močnejše kosti je še eden izmed čudovitih zdravstvene koristi rožičevo prahu. Ena skodelica rožičevo praška vsebuje okoli 35% vaše dnevne potrebe po kalcija. Kot tudi počutje in pomembnega minerala za razvoj zdravih kosti, kalcija tudi pomaga pri ohranjanju zdravega živčnega sistema.

7. Ne vsebuje nobenih stimulansov

Za razliko od čokolade, ki vsebuje teobromin in kofein, rožiči prah ne vsebuje stimulansov sploh. To pomeni, da rožiči prah ne bo povzročilo živčnosti občutek in neprespane noči, ki lahko jedo preveč čokolade povzroči.

8. Stabilizira krvni sladkor

In tu je še ena od pomembnih zdravstvenih koristi rožičevca prahu: prehranjevanje rožičevo prahu pomaga stabilizirati raven sladkorja v krvi. Vsebuje snov, ki se imenuje pinitol, ki uravnava raven glukoze v krvi, kot tudi spodbuja zdrav prebavni sistem.

9. To je dobro za kožo in lase

Vitamin E, ki se nahaja v rožičevo prahu je dobra tako za vašo kožo in lasmi. Vitamin E pomaga ohranjati zdravo kožo in se bori proti gube. Prav tako je bistvena sestavina za močne in zdrave lase.

10. To pomaga v boju proti okužbi

Še eden od velikih zdravstvenih koristi rožičevca v prahu je, da je ta prah tudi okusen način bolezni spopadov in okužbe. Prašek ima protivirusno in protibakterijsko, ker vsebuje galne kisline in tanini. To je še posebej uporabno v boju pritožb z želodcem.

Ali veste, nekatere druge zdravstvene koristi rožičevo prahu?

load...