10 neverjetnih živil, ki lahko pomagajo pri preprečevanju stresa in tesnobe | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 neverjetnih živil, ki lahko pomagajo pri preprečevanju stresa in tesnobe

10 neverjetnih živil, ki lahko pomagajo pri preprečevanju stresa in tesnobe

Kadarkoli sem se, da se pod stresom ali zaskrbljeni, da bi ostal v zaprtih prostorih, zaviti v veliki stanovanjski odejo in Mljackati na junk hrano med gledanjem svoje najljubše filme. Sem v bistvu skriti proč od sveta, in na teži. To je bila moja naravna reakcija, ko sem se počutil ranljivi, prestrašeni ali pregorele.

Po obisku zdravnika, sem spoznal, da sem bil boj stres in tesnobo ravno v napačno smer. V bistvu sem bil ne boj sploh; Sem samo čakala na določen napad prenesti do naslednjič prišel.

In mi je že zdravju škodljivo vsakič.

Premagovanje stresa in tesnobe, je do vas, da se soočijo s svojimi težavami in reševanje jih na glavo. Namesto da bi dobili obrambni in cower pod odejo, kot sem se narediti, morate spremeniti način življenja, vključno s spremembami v vaši prehrani.

load...

Obstajajo živila, ki lahko se boste počutili bolj zaskrbljeni, in obstajajo tudi živila, ki lajšajo simptome in polepšajo vaše razpoloženje. Čeprav junk hrana je tolažba v kratkem času, se vam ne pomaga na dolgi rok. Namesto tega, pa si oglejte na 10 zdravih in neverjetno živil, ki pomagajo s tesnobo in stres.

Morske alge

Japonci radi jedli morske alge, in to je bilo sestavni del njihove prehrane za tisoče let. Morska trava je ena čudovita super živil, ki prispeva k njihovi dolgoživosti, in ima tudi nekatere velike koristi za tiste, ki trpijo zaradi stresa in tesnobe, preveč.

Bogata s hranili, morskih alg vsebuje tudi veliko magnezija. Če nimate dovolj magnezija v vašem sistemu, lahko pojavijo simptomi anksioznosti.

Alg vsebuje tudi triptofan, spojino, ki se spremeni v serotonin. To je pomirjujoč nevrotransmiter, ki pomaga, da tranquillise vaše razpoloženje, kadar ste nekoliko nervozni.

load...

Temno zelena listnata zelenjava

Temno listnato zelenjavo, kot so ohrovt vsebuje veliko folne kisline, spojine, ki je bil štiri najbolje urediti vaše razpoloženje. To počne tako, upping produkcijo dopamina in serotonina, dveh nevrotransmiterjev-razpoloženja urejanje, ki vam lahko pomirjajo in da se boste počutili bolj sproščeno.

Argument, pravi, da je depresija naš način življenja pogosto povzročijo, še posebej naše prehrane. Če vaša prehrana v folata nizka, ste bolj nagnjeni k slabem primeru blues.

Drugi temno listnato zelenjavo, ki jih lahko poskusite vsebuje špinača, Raątika, repe, blitva, brokoli, zelje in ledeno goro solato.

Cela zrna

Ena od velikih živil, ki pomagajo s tesnobo in stres, so cela zrna. Številne študije so bile izvedene v celih zrn in kako koristi tistim, ki trpijo s tesnobo in stres. Kot alg, cela zrna vsebujejo magnezij in triptofan.

Prav tako pomaga pri ustvarjanju energije v telesu, in ker oni so bogati s prehranskimi vlakninami pa tudi zmanjšati Gripa lakote. Oba sta ključnega pomena za lajšanje simptomov anksioznosti.

Cela zrna mora biti pomemben del vaše prehrane, če ste trpijo zaradi stresa ali tesnobe, saj vsebuje hranila, ki so bili sicer odvzete od sodobnih vnaprej pakirani obroki.

Cela zrna vsebujejo oves, kvinojo, koruza in ajda.

Puran

Turčija je še en dober vir triptofana, esencialna aminokislina, ki nam naše telo je treba dobiti iz naše prehrane. Ko triptofan je v telesu, jo pretvori v nebeško serotonina.

Če ste vegan ali vegetarijanec, drugi viri ace triptofana vključujejo oreški, jajca in bučna semena.

Borovnice

Borovnice so nekaj zdravih prigrizkov, da bi lahko kdaj Munch na in prav tako zaslužijo mesto v našem seznamu živil, ki pomagajo s tesnobo in stres. Okusen sadež, so borovnice štejejo tudi nekateri, da je dejanska bona-fide Superfood.

To je vse do velike količine vitaminov in fitohranil. Borovnice vsebujejo tudi veliko antioksidantov, ki so bile povezane z lajšanju simptomov stresa.

Lahko kupite paket borovnice iz vašega lokalni trgovini in jih preprosto zamenjal svojo običajno popoldansko malico.

Čokolada

Juhu! Čokolada! Vsi vemo, da je čokolada končni udobje hrane, ki nam daje pick-me-up vsakič, ko smo občutek dol, tako da je super, da se naučijo, da čokolada je res eden izmed resnično koristne, pa tudi okusne hrane, ki pomagajo s tesnobo in stres.

Temna čokolada je zlasti velik stres razbremenilna saj zmanjšuje nastajanje kortizola v možganih. Kortizol je tako imenovani "stresni hormon", ki je znano, da povzroča simptome anksioznosti.

Obstajajo spojine tudi v čokoladi, ki so sposobni ali razsvetli vaše razpoloženje.

Beluši

Anksioznost je nekaj časa bil povezan z nizkimi ravnmi folne kisline. Šparglji je precej junak, ko gre za vsebino, folne kisline, kot samo ena skodelica vsebuje nekaj velikega dve tretjini vašo dnevno priporočam količino!

Beluši je enostavno, da zavre, v ponvi, in lahko dodamo vse vrste mesni jedi si lahko zamislite.

Opozorilo: Beluši je težnja, da bi vaš urin vonj drugače, zato poskusite ne da bi poudaril, o tem!

Maca Root

Morda imate nekaj težav ugotovljena Maca koren v vaši lokalni supermarket ali trgovine, vendar bi morali imeti možnost, da jo našli v bližnjem zdravstvenem trgovini.

Maca koren je v bistvu v prahu, ki jih lahko dodate v številnih jedi (mislim, čili v prahu, česen v prahu, itd). Njene zdravstvene koristi najdemo v koreninah, ki vsebuje več phytonutrients kot precej koli drugega sadja ali zelenjave.

Polnozrnat kruh

Ena od velikih živil, ki pomagajo s tesnobo in stres je polnozrnat kruh. Tako kot prej omenjeni triptofana, ogljikovih hidratov tudi povečati svoje možgane nastajanje serotonina.

Izbira-razpoloženja dviganje hidrate ni vedno enostavno, vendar vam priporočamo, da poskusite polnozrnat kruh. To je veliko bolj zdravo kot bel kruh, in to je vsekakor boljši vir ogljikovih hidratov, kot predelane hrane ali sladkornih vesti, kot čokolado.

Losos

Losos je eden izmed najboljših možganskih živil, ki jih lahko jeste. To je bogata z omega - 3 maščobnih kislin, ki pomagajo dvigniti razpoloženje vsakič, ko ste občutek nizke in nemotivirani.

Številni ljudje, ki trpijo zaradi depresije ali anksioznosti redno uživajo omega 3-je kot dodatek za izboljšanje njihovega razpoloženja.

Drugi maščobnih ribe, ki so bogata z omega - 3 maščobne kisline so jezerska postrv, tune, skuše, sardine, sardone in sled.

Ali ste vedeli, druga živila, ki pomagajo pri anksioznosti?

load...