10 neverjetnih živil z železom, ki se v vaši prehrani vključijo za optimalno zdravje | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 neverjetnih živil z železom, ki se v vaši prehrani vključijo za optimalno zdravje

10 neverjetnih živil z železom, ki se v vaši prehrani vključijo za optimalno zdravje

Železo je pomembna snov, ki ga vsi potrebujemo v naši prehrani, in celo majhne pomanjkljivosti v železa, bo privedlo do anemije, ki je zmanjšanje števila rdečih krvnih celic, ki lahko povzroči utrujenost in šibkost. Hudo pomanjkanje železa lahko povzroči odpoved organov in drugih resnih zapletov, zato pazite, da boste imeli dovolj železa v hrani, ki jo jeste, je bistvenega pomena za dobro zdravje. Kljub temu je dejstvo, železo tako na voljo v hrani, se ocenjuje, da je 20% žensk, imajo pomanjkanje železa in, pri nosečnicah, ki odstotek dvigne na skoraj 50%. Dnevno priporočamo količina železa za odraslo žensko, je 15 mg in za nosečnico, je 30 mg. Vse, kar morate storiti, da se prepričajte, da so dobili dovolj železa v vaši prehrani je, da jedo pravico živil, tako da tukaj je deset hrane z veliko železa, ki vam bo pomagal dobiti vse železa, ki potrebuje vaše telo.

1. Oreški 

Ko začutite potrebo za prigrizek, dosegli za peščico oreščkov, saj bo povprečna porcija nekaj oreščkov vam približno 10 odstotkov železa, kar potrebujete za ta dan. Lešniki, brazilski orehi in pinjole, so dober vir železa in ne pozabite, da jih lahko uporabite pri peki, pri kuhanju in solate preveč, tako da jih lahko uporabite za povečanje vsebnosti železa vseh vrst drugačna obroki.

2. Jajca

Živila z veliko železa, vključujejo tudi jajca. Če ste železa primanjkuje, nato pa se začne dan z jajci za zajtrk vam bo zagotovila z dobro spodbuda za vaše vnosa železa. Jajca vsebujejo vrsto železa imenovano heme železo, ki lahko telo hitro absorbira in dve jajci vam bo z okoli osem odstotkov svojega dnevnega priporočenega vnosa železa.

load...

3. Temna čokolada

Morda boste presenečeni, da bi našli čokolade na seznamu živil, bogatih z železom. Temna čokolada ima številne koristi za zdravje, in da je nikjer v bližini, kot slabo za vaše pasu kot mlečna čokolada je. Temna čokolada lahko pomagajo zniževati povišan krvni tlak, se lahko zmanjša raven holesterola v krvi, in vsebuje antioksidante, ki bodo pomagali preprečiti raka in znake staranja. 100g služi temne čokolade bo tudi vam z več kot 30 odstotkov svoje dnevne potrebe železa.

4. Meso

Meso je eden najboljših virov železa, dokler niste vegetarijanec, seveda. Vse meso vsebuje železo in eden najbolj železa bogati oblik mesa je piščanec jeter, ki vsebuje 8 mg železa na 3oz služijo. Unčo pustega zrezek vsebuje približno 2.9mg železa in eno unčo piščančjih prsi oskrbe stene okoli 2 mg železa.

5. Školjke

Školjke imajo najvišjo vsebnost železa virov živalskih mineralov. Samo tri unč školjke vam bo z veliko 24mg železa. To je več kot dovolj železa za povprečno žensko in skoraj vse tvoje dnevne potrebe, če ste noseči. Školjke so tudi dober vir vitamina B12 in kalija.

load...

6. Soja

Soja so tudi v našem seznamu živil, bogatih z železom, ki jih vsebujejo celo vrsto drugih vitaminov in mineralov, vlaknin in beljakovin. Če jeste samo eno skodelico kuhane soje, boste so se na krovu skoraj polovico svoje dnevne potrebe železa. Živila, kot so tofu in tempeh, ki so narejeni iz soje, so prav tako zelo bogata z železom in vas bo oskrbel s približno 15 odstotkov železa, ki jih potrebujete pri vsakem tremi unča služijo.

7. Bučna semena

Ste pridobili največ železa iz bučnih semen, ko jeste jih surovo in, kot tudi vam pomaga doseči svoj dnevni cilj železa, so bučna semena tudi dokazano, da imajo možnost, da pomaga ustaviti nastanek žolčnih kamnov. Povprečno velika porcija surovin bučnih semen bo oskrbo z okoli 30 odstotkov svoje dnevne potrebe po železu.

8. Fižol

Še en odličen vir železa, ki se lahko enostavno doda v svojo prehrano, je kateri koli od številnih različnih sort fižola, kot so črni fižol, Pinto fižol in fižol v zrnju. Pol skodelice fižola bo dobava približno 10 odstotkov vaših dnevnih potreb po fižola in nekaj fižola, kot so črni fižol, prav tako vsebujejo molibden, ki pomagajo telesu bolj učinkovito izkoristiti železo.

9. Temno zelena zelenjava

Temno zelena zelenjava, kot je špinača, so še ena od čudovitih živil, bogatih z železom vključiti v vaši prehrani. En skodelica špinače vsebuje približno 3.3mg železa in vsebuje tudi vitamin C, ki pomaga telesu absorbirati železo.

10. Jagode

Dobite lahko tudi več železa, ki jedo več sadja in jagode so dober primer tega. En pol skodelice svežih jagod vam bo z 9 odstotkov železa, ki jih potrebujete vsak dan, kot tudi več vitamina C.

Ali veste, druge hrane z veliko železa?

load...