10 nezdrava živila in pijače, da se izognemo, da so slabe za vašo kožo | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 nezdrava živila in pijače, da se izognemo, da so slabe za vašo kožo

10 nezdrava živila in pijače, da se izognemo, da so slabe za vašo kožo

Si, kar ješ, in ni nikjer, kjer je to bolj opazno, kot svoji koži. Raziskave so pokazale, da lahko jedo pravico živil pozitivno izboljšati vašo kožo. Jedo živila, ki imajo visoko vsebnost beljakovin, skupaj z ribami in sveže zelenjave, so vsi dobri za kožo, vendar prav tako pomembno, jedo preveč napačnih vrst živil lahko negativno vplivajo na kožo.

Če menite, da ste lahko še posebej občutljivi na določene vrste hrane, potem lahko obiščete dermatologa za preskuse, ki določajo, kaj se morate izogibati, ampak tukaj so deset nezdrave hrane in pijače, ki so priznane, da imajo negativen učinek na kožo vsakega posameznika. Začnimo:

1. Alkohol

Vsi vemo, da nevarnosti prekomernega uživanja alkohola, vendar tudi dokaj zmerno uživanje alkohola ima lahko negativen učinek na kožo. Alkohol je tisto, kar je znano kot diuretik, kar pomeni, da povzroča dehidracijo v telesu. To dehidracija povzroči tudi suhost v kožo in na koncu privede do prezgodnje staranje.

load...

2. Sol

Nevarnosti preveč soli so dobro oglaševana, ko gre za vaše srce, vendar ste vedeli, da je lahko vzrok zabuhle oči in tudi napihnjenost obraza preveč? Torej, poskrbite, da omejite vnos soli.

3. Kava

Več kot dve skodelici na kofeinske pijače, kot so kava ali črnega čaja, spodbuja izločanje stresnega hormona znan kot kortizola, ki je lahko odgovorna za dolgočasno videz vaše kože, pospešitev procesa staranja in tanjšanje kože kot dobro.

4. Fried hrane

Pomfrit in podobno ocvrte hrane vsebujejo transmaščob, ki kupa na funtov, ampak tudi upočasni krvni obtok. Znižan krvni obtok lahko povzroči pore v koži zamašijo in bakterije na koži zgraditi, kar nastanek aken. Zavedaj se.

load...

5. Sladkor

Vemo, da je pitanje, vendar preveč sladkorja lahko oslabi naš imunski sistem preveč in nas naredi bolj dovzetne za bakterije, ki lahko povzročajo akne in aken na koži. To lahko vpliva tudi na našo prebavo, ki lahko posledično negativno vpliva na našo kožo.

6. Mlečna

Pretirano uživanje mlečnih izdelkov je bila povezana s pojavom aken in, precej neprijetno, so znane tudi mlečni izdelki, da tvorijo sluz v telesu, ki lahko prispevajo k vnetjem in privablja bakterije. Poleg tega, lahko mlečni hrana povzroči tudi povečanje sebum, snov, ki lahko povzroči por zamašitev pri nekaterih ljudeh.

7. Školjke

Prekomerno uživanje hrane z veliko joda, kot so rakovice, jastoga in kozice lahko privede tudi do breakouts aken. V tem primeru, je instant odziv telesa, ampak če redno jedo v obdobju času, jod kopiči v telesu in ne povzroča reakcijo.

8. Beli kruh in testenine

Z vztrajanjem na celih proizvodov zrn je najboljše vse okrogle, saj ima visok glikemični indeks hrane, kot so bel kruh, testenine in pecivo so bile povezane z aknami, medtem ko so celi proizvodi zrn vsestranski zdravo možnost in polna antioksidantov preveč.

9. Prazne Foods

To ni res presenetljivo ugotovili, da živila, kot so sladkarije, ocvrtega krompirčka in preveč predelane vnaprej pripravljene jedi, ki jim primanjkuje osnovnih prehranskih sestavin, poslabša težave s kožo. Večina teh vsebujejo tudi visoke stopnje soli ali sladkorja, in če so kdaj imeli nobene hranilne vrednosti, je bil predelan iz njih.

10. Umetnih dodatkov

Nekateri umetnih barvil, konzervansov in najdemo v številnih predelanih živilih arome nimajo prave hranilne vrednosti, ampak tudi že dokazano, v nekaterih primerih povzroči vnetje in histamina reakcije. Bolj zaskrbljujoče je, da se naše telo ponavadi shranjevanje teh kemikalij v tkivih, tako da se je v času, problem postane samo najslabše.

Branje tega seznama boste morda v skušnjavi, da sklepati, da je jesti ničesar slabo za vaše kože, vendar, kot vsi vemo, je skrivnost za zdravo, lepo kožo in zdravo telo je, da jedo sveže, zdrave hrane in slediti dober, uravnotežene prehrane.

Prosim, vas prosimo, da povedo, kaj druga nezdrava živila, da bi se izognili, da so slabo za vašo kožo pa ti veš. Delite svoje znanje v komentar oddelku spodaj.

load...