10 odličnih živil, ki so najvišje v jodu | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 odličnih živil, ki so najvišje v jodu

10 odličnih živil, ki so najvišje v jodu

Jod je pomemben mineral, ki ga vsi potrebujemo za pravilno delovanje naših ščitnico, in pomanjkanja joda v prehrani lahko povzroči žleze postaja razširjeno, kar lahko povzroči letargija in zmanjšanje učinkovitosti imunskega sistema. Jod pomanjkljivost je bila povezana tudi z duševnih motenj, kot so depresija in anksioznost in na povečano tveganje za nekatere vrste raka. V svetovnem merilu je pomanjkanje joda prizadene več kot dve milijardi ljudi, kar je privedlo do mnogih vlad razmišlja dodajanje joda v soli kot način reševanja problema, ker je ena od drugih posledic pomanjkanja joda, je oslabljena sposobnost učenja pri otrocih. Priporočljiv dnevni joda za odrasle je 150mcg in je nekoliko višja za nosečnice na 220mcg. Dobra novica pa je, da je težko prepričati, da ste dobili dovolj joda v prehrani. Vse kar morate storiti je, da povečanje količine teh desetih velikih živil visoko joda, ki jih lahko vključi v svojo prehrano.

1. Brusnice

Brusnice, ki že prejemajo veliko zdravja glas zaradi njihove visoke vsebnosti antioksidantov, prav tako visoko mesto na seznamu živil z visoko vsebnostjo joda. Če jeste samo 4 unč brusnice, boste dobili nekaj velikega 400mcg joda, tako da tudi samo peščica, bi vam pomagajo izpolniti vašo dnevno kvoto.

2. Sir

Sir bo vaše kosti močne in zdrave, da vam bo z proteinov in bistvenega pomena B vitaminov in to vam bo dala nekaj svoje dnevne potrebe po jodu. Ni vsakdo lahko jedo mlečne izdelke, ampak če lahko, bo sir vam o 15mcg joda za vsako unčo, ki jo jeste.

load...

3. Krompir

Dobra stara skupno krompir je tudi eden izmed neverjetno hrane z veliko joda. Jejte srednje velik pečen krompir, s svojo kožo, in boste dobili približno 60mcg vaše dnevne potrebe joda. To je na splošno bolje kupiti ekološko krompir, če je mogoče, ker so krompir zloglasne za absorbiranje in obešanje na pesticidov in drugih onesnaževalcev.

4. Alg

Alg je številka ena živilo visoko vsebnost joda, in je tako bogata z minerala, ki so veliko joda dopolnila dejansko pridobljenimi iz morskih alg. Preprosto škropilne nekaj posušene morske alge v vašem solato bi bilo dovolj, saj le žlico alg, na primer, vsebuje 2,000mcg joda.

5. Jagode

Okusne jagode paket precej udarec, ko gre za vsebnost joda preveč, in skodelica svežih jagod boste dobili 10% poti proti vaše dnevne potrebe joda. Ena skodelica jagod vsebuje 13mcg joda.

load...

6. Cod

Seafood je dober vir joda in eden izmed najboljših rib, da bi jedli v ta namen je trska. Trske vam ponuja nizko vir kalorij vitamina E, magnezija, kalcija in kalija, pa tudi jod. Eden od treh unčo kos trske bi vas oskrbi s 99mcg joda, ki je več kot 60% vaše dnevne priporočene količine.

7. Paprikaš fižol

Vse fižol zagotavljajo dober vir joda, vendar je Paprikaš fižol, ki so daleč najboljši. Samo pol skodelice Paprikaš fižola bo oskrbo z 32mcg joda, kakor tudi ogromno vlaknin, da vaš prebavni sistem v dobrem zdravstvenem stanju. Fižol so tudi dober način za zmanjšanje holesterola v krvi in ​​vzdržujejo zdrav krvni tlak.

8. Puranji

Lean, nizka vsebnost maščob, puranje prsi, je dobro znano živilo za pridobivanje beljakovin, ne da bi preveč kalorij, ampak je tudi zelo dober vir joda. A tri unča obrokov puranje prsi vam mišic stavbe beljakovin, vitaminov B in eno četrtino svojega celotnega dnevnega priporočenega zneska joda.

9. Himalajska kristalna sol

Imamo tudi himalajsko kristalno sol v našem seznamu živil, bogatih z jodom. Kot vse soli, naj bi himalajska kristalna sol je treba uživati ​​v zmernih količinah, vendar pa ne vsebuje več kot 80 mineralov, ki lahko vaše telo uporabljajo, vključno z jodom. Himalajska kristalna sol je tako visoka, z jodom, da bi pol grama vam z več kot vaše dnevne potrebe. Preprosto zamenjavo redno kuhinjske soli, za himalajsko kristalno sol bi močno povečali svoj dnevni vnos joda.

10. Suhe slive

In končno, ena neverjetno hrane z veliko joda, so slive. Posušene slive so prav neverjetno vir mnogih vitaminov in mineralov. Ena porcija sliv vam bo z veliko vlaknin in vitaminov A in K. Še več, če boste jedli pet suhih sliv na dan, bi se že skoraj deset odstotkov vaše zahteve joda, od tega sam.

Ali veste, druge hrane z veliko joda?

load...