10 prednosti zdravega zajtrka zjutraj | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 prednosti zdravega zajtrka zjutraj

10 prednosti zdravega zajtrka zjutraj

Vsi smo že slišali, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva, ampak za enega ali drugega razloga, mnogi od nas ga preskočite ali pa samo zgrabi ugriz, dobesedno, na poti ven. Prednosti zajtrk je veliko, in tukaj so samo deset izmed njih:

1. Napolnite rezervoar

Morate energije, da prideš čez dan, še posebej, skozi napornem dnevu. Po dober spanec je vaše telo potrebuje gorivo, da se bo. Ali to ne zanika tega goriva, še posebej, ker se lahko ali ne sme imeti priložnost, da dobro jesti kasneje v dnevu.

load...

2. Naj bo vaš težo pod nadzorom

Oh, se sliši, kot pameti, da je manj jeste, manj telesno maso, vendar pa je to odvisno od ko ga jesti tudi. Stradanja čez dan in kavdranje velik večerjo je veliko slabša možnost, kot da je dober, zdrav zajtrk, nato pa jedo manj na kosilo in večerjo.

3. Cut tveganje za težave s srcem

Obstajajo študije, ki so pokazale, kako jedo zdrav zajtrk lahko zmanjša tveganje za stvari, kot so srčnega infarkta, kapi in diabetesa. To je verjetno zato, ker se zmanjša tveganje za pridobivanje prekomerno težo, ki je tudi eden od vzrokov vseh teh težav.

load...

4. Izboljšati svoj spomin...

Druge študije kažejo, da so ljudje, ki jedo zajtrk bolje zapomniti stvari. Vendar to velja le za zdrav zajtrk, in to ne glede čokolade ali tri ocvrta jajca z nekaj klobas. Žalostno ampak resnično.

5.... In vaša koncentracija

Kot smo že povedali, redno jedo zajtrk, je dobro za vaše telo, ampak to je tudi dobro za vaš um. Zajtrk poveča vaš metabolizem in pomaga shed funtov, vendar pa je tudi zbudi možgane in jo naredi bolj pozorni.

6.... In vaše razpoloženje

Ali poznate koga, ki se počuti srečna, ko si lačen? Seveda ne. Lačni ljudje so muhasta in razdražljivi, skratka: ne velika podjetja. Poleg tega bo ropot trebuh vas odvrnejo od dela ali karkoli počnete čez dan.

7. Jejte več zdrave hrane

Raziskovalci so opazili povezavo med rednega prehranjevanja zajtrk in splošne prehranjevalne navade. Očitno ljudje, ki ne zajtrkujejo jedo več maščob in sladkorja čez dan, in tisti, ki jedo zdrav zajtrk - ponavadi jedo bolj zdravo hrano v drugih delih dneva preveč.

8. Get najboljše iz fitnesa obiska

Ali res mislite, da je dobra ideja, da znoj v telovadnici na prazen želodec? Kje boste dobili energijo, kar potrebujete za fizični napor? Sprijaznimo se: kalorij pomeni energijo, nič več. Pomembno je, kakšna hrana te kalorije prihajajo iz odobrena, ampak to je tisto, kar so - energija! Ni kalorij enaka nič energije.

9. Jejte svoje najljubše jedi

Če imate zaseden načina življenja, ste verjetno trpijo kronično času pomanjkanja. To je pravzaprav pogost izgovor, ker ni zajtrk. Kaj pa, če je to edina možnost, da bi jedli nekaj, kar si res všeč, saj boste na poti ves dan? Ne zamudite.

10. To je hiter in enostaven

Pozabite na izgovor: "Ni časa". Zajtrk ni nujno, da bo dolgo afero. Lahko kuhamo jajca vnaprej, in samo lupina eno zjutraj. Omlete so prav tako hitro, da se ne? In ne bomo niti začelo sadje, žitarice in jogurt. Ne pozabite, po vsem, da govorimo o zdravem zajtrku. In če imate čas, si privoščite domač muffin. To bo polepšala dan od začetka!

Ješ zajtrk?

load...