10 presenetljivih prednosti spanja, o katerih morate vedeti | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 presenetljivih prednosti spanja, o katerih morate vedeti

10 presenetljivih prednosti spanja, o katerih morate vedeti

Kitarist Rolling Stonesov Keith Richards, potem ko se je osem ravne dni brez spanja, preden nenadoma zrušila na svojem snemalniku, Razbija obraz in prebujajo krvav. To je le ena od škodljivih učinkov, ki lahko ob malo spanja stori za vas, in čeprav je večina stranski učinki zelo nizko-ključ v primerjavi s tem eno, mnogi izmed nas, še vedno iščejo več spanja.

Seveda, v 21. Stoletju si bomo naučili, da je spanje za šibke, in da če hočeš priti stvari narediti, moraš buden ostati dlje kot kdajkoli prej. Toda vsako dekle potrebuje svojo lepoto spanec, in spanje prihaja številne prednosti, ki jih lahko samo ti presenetiti. Če želite izvedeti, zakaj bi morali biti dajanje več časa za nekaj dremežem, si oglejte nekaj teh super ugodnosti.

1. Več Sleep izboljša svoj spomin

Spanje pomaga, da se znebite krogov okrog oči, malo je še bolj pomembno, da lahko dajo svoj spomin prepotrebno spodbudo. To je med spanjem, ko so naši spomini vezani strožje skupaj, kar pomeni, da imamo boljše možnosti za zapomniti stvari smo izvedeli tik pred spanjem, od stvari, ki smo se naučili v zgodnjih jutranjih urah. Torej, če ste študira za izpite, trik je revidirati tik pred spanjem.

load...

Dr. Rapoport, izredni profesor na NYW Langone Medical Center, pravi: "Če se potrudiš, da se naučijo nekaj, pa naj gre za telesno ali duševno, ga učijo do določene točke s prakso. Toda kaj se zgodi med spanjem, da si jo bolje učiti. "

To je nekaj, kar je proces, znan kot konsolidacijo, in več spanja imate, močnejše vaši spomini.

2. Več spanja lahko pomaga, da živijo dlje

Še ena od velikih prednosti spanja je, da lahko pomaga živijo dlje. Študije so pokazale, da je manj spanja imate, bolj verjetno ste, da umre pred tistimi, ki sna dlje. Torej, medtem ko mi ne pravi, da je več spanja čarobna formula za nesmrtnost, lahko podaljšate življenjsko dobo. V 2017 študiji, več žensk je umrlo, ko so dobili le manj kot pet ur spanja na noč. Sleep omogoča nam živeti bolje, z logičen zaključek je, da je tudi nas živijo dlje.

load...

3. Več spanja pomeni, da dobite, da obdržite svoj sliko

Naslednja eden od bajen prednosti spanja je, da lahko pomaga ohraniti dodatnih kilogramov v zaliv. Če imate lep podatek, ki ga ne želite izgubiti, kar potrebujete, da bi dobili več spanja. Namesto da se preživljajo z srednjo dieto, ki vas dobi navzdol, vse, kar morate storiti, je dobil pod odejo prejšnjih in tam ostanejo dlje. To je tako preprosto in še oh tako učinkovita. Vidiš, če ne bomo dobili veliko spanja, naš metabolizem upočasni, kar pomeni, da smo na teži. Raziskovalci na Švedskem so tako ugotovila, da je več spanja pomeni manjšo težo. Juhu!

4. Več spanja vam pomaga koncentrat

Še ena od velikih prednosti spanja je, da lahko pomagajo izboljšati vašo koncentracijo. Se vam zdi, vsako jutro si zbujam na dveh velikih skodelic kave, da bi povečali svojo pozornost in koncentracijo? Namesto da se zanašajo na toliko kofeina, bi lahko samo spala več. Ko smo se zbudili po spanju zdravega noč, čutimo pripravljeni sprejeti na svetu. Menimo, nepremagljivi, ker se, če smo dobili le 2 - 3 ure, smo se počutili kot smrt in nismo še pripravljeni sprejeti v pečici, kaj šele na svetu.

5. Več spanja lahko omeji vnetje

Če ste sedel tam branju tega in razmišljanje, "Zakaj moram skrbeti za vnetje?" Tukaj je, zakaj: Vnetje je lahko katalizator za celo vrsto izčrpavajočih in kroničnih bolezni, kot so kap, sladkorna bolezen, bolezni srca, prezgodnji staranje in artritis. Nobena od teh so lepe stvari, ki morajo iti skozi, in če spite za samo peščico ur na noč, je količina vnetnih proteinov v vaših ravneh krvi lahko boleče. Protein C-reaktivnega, ki je povezana s srčnim infarktom, je znano, da je višji pri tistih, ki dobijo manj kot šest ur spanja na noč.

6. Več Sleep vam daje odlično razpoložen

Glede na nedavno raziskavo QVC, skoraj dve tretjini nas krivi za razdražljivo razpoloženje na pomanjkanje spanja. To je zelo veliko, kar v bistvu pomeni, da je spanje glavni vzrok slabe volje. Lepo je vedeti! Ampak boš to rešiti?

7. Več Sleep Makes You varnejši voznik

Naslednja ena neverjetno koristi spanja je, da več spanja si ti varnejši voznik. In svet potrebuje bolj varnih voznikov. Ko ste zaspani za volanom, to je skoraj tako slabo, kot vožnje pod vplivom alkohola. Nisi popolnoma zaveda vsega, kar se dogaja okoli vas, in posledično ste na večje tveganje za povzročitev nesreče. Dejansko,-spanja odvzeta vozniki opravljajo tako kot pijanci za volanom, tako da, če veste, da je treba vožnjo zgodaj naslednje jutro, vam priporočamo, dobili dober spanec je vnaprej.

8. Več spanja lahko pomaga pri preprečevanju sladkorne bolezni

To ne pomeni, da bo več spanja zagotovo pomeni, da nikoli ne bo razvila sladkorna bolezen, ampak tisti, ki ne dobijo dovolj spanja težje uravnavajo krvni sladkor. To pa pomeni, da so na večje tveganje za pojav težave, kot je sladkorna bolezen. In ker diabetes je strašno bolezen, ki lahko privede do nekaterih grozljivih zapletov, kot so slepota in kapi, vam priporočamo, da dobiš pod odejo bolj pogosto.

9. Več spanja lahko zmanjša kronične bolečine

Ko spimo, naše telo delati na nas celjenje. Če imamo rane, zdravi več v času našega spanca. Prav tako, če ne spiš kjer ni dovolj blizu, lahko svoj prag bolečine zmanjšajo, kar lahko v zavojih pripelje do kronične bolečine. Zagotoviti, da to ne zgodi, jo lahko odpravi s pridobivanje posteljo prej!

10. Več Sleep Krepi imunski sistem

Utrujen pritegniti vsak prehlad, ki gre okoli? Pomanjkanje spanca je lahko vzrok za vaše težave. Če imate veliko poznih noči, imunski sistem vašega telesa traja kovanje, ki pušča ste bolj dovzetni za bolezni. Študija je pokazala, da če spiš šest ur ali manj na noč, da si 3-krat večja verjetnost, da zbolijo kot tisti, ki spijo več kot osem ur. In ker je hladno je zanič, veš kaj moraš storiti.

Torej, kaj še čakaš? Priti v posteljo!

Ali veste, druge prednosti spanja?

load...