10 presenetljivih učinkov stresa na telo | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 presenetljivih učinkov stresa na telo

10 presenetljivih učinkov stresa na telo

2015 je leto Grozničav delovni urnik, naporen družinskega življenja, kot tudi nabitem družbenega življenja in intenzivno fitnes režimom. Torej je vse čudno, da vedno več nas trpijo zaradi simptomov stresa?

Get naše telo pod stresom, ko zazna nevarnost. Stres je namreč opredeljena kot kratkoročno le pod pogojem, da nam pove, da gremo ven iz situacije.

Težava je v tem, da veliko preveč nas ignorirajo opozorilne signale našega telesa in še naprej počne stvari, ki ustvarjajo stres. To vodi v kronično, dolgotrajno stres. In to prihaja z nekaj presenetljivimi učinki. Oglejmo si nekaj učinke stresa na telo.

load...

1. Stres lahko poškoduje vaš spomin

Naš spomin je nekaj, kar se zanašamo na za veliko stvari, od izpolnjevanja preprostih vsakodnevnih opravil pri iskanju naše avtomobilske ključe. Toda stres lahko dajo velik pritisk na svoj spomin, in bolj poudaril, dobiš, več poškodoval, da je lahko za vaše duševno zmogljivost.

V bistvu, stres lahko "oblak" svoj spomin, tako da je tudi zapomniti preproste stvari - na primer, kako narediti skodelico kave - lahko nenadoma postane strašljivo težko. Torej, če želite, da vse svoje frnikole v taktu, da je čas, da začnete de-poudarjanju!

2. Stres vas lahko buden ponoči

Niso dobili svojo običajno 4 ure spanja na noč? Aww, Gee. To je škoda.

Ko smo poudariti več vprašanj dela, bomo verjetno niso dobili dovolj spanja na prvem mestu. Mi smo hitting vrečo na 1 am in narašča 6. Ure.

Ampak zato, ker si bomo poudarili, da smo komaj spal v tem času. Ena od slabih učinkov stresa na telo je, da stres pospešuje nespečnost, zaradi česar je še slabše, in lahko celo sproži depresijo, ki še dodatno skrbi, da ste premetavala in obračanje ponoči.

load...

Eden od načinov za zmanjšanje tega je, da začnete spanjem zgodaj, in izklopite vaš prenosnik vsaj uro pred spanjem.

3. Stres lahko povzroči izgubo las

Izpadanje las je grozno stvar v resnici. Nihče ne mara, da izgubijo svoje lase, saj je lahko škodljiv za naše zaupanje. Še ena od presenetljivo stranskih učinkov stresa na telo je, da lahko dejansko povzroči, da ljudje izgubijo lase. To je dobesedno "solze las ven."

Problem je, da se stres takoj ne sproži izpadanje las; Namesto, boste morda opazili las izpadajo neverjetnih tri mesece kasneje. To je zato, ker se povečuje uvajanje las je preoblikovala v njeno počitkom, kar ima za posledico redčenje las. Ko ste odpravili stres, čeprav las vrne v normalno stanje.

4. Stres lahko povzroči glavobol

Glavoboli so zelo nadležno in so eden izmed zelo pogostih stranskih učinkov stresa na telo. Ustavijo nas od hoje s toliko poudarkom, kot smo želeli, in lahko uniči naš dan. So Ugriz stran na nas ves dan, ki nas vodi do odvračanja.

Eden od vzrokov za glavobol je stres. To je zato, ker stres povzroča vaše mišice, da napeto up, običajno v želji, da vas zaščiti pred poškodbami. Toda kaj se zgodi, je, da napete mišice povzroči glavobol!

5. Stres lahko pripelje do težjih obdobij

Dobra novica za moške je, da lahko stres dejansko poveča svojo željo. Deluje tako, da proizvajajo več moškega hormona testosterona, kadar je človek pod stresom. Slaba novica za ženske je, da lahko negativno vpliva na menstruacijski ciklus.

Stres lahko povzroči bodisi nenavadno menstruacijo ali ne menstruacijo sploh. To lahko celo povzroči težje in bolj boleče menstruacije. Poleg tega, če ste trenutno trpijo zaradi menopavze, lahko stres poudarjajo simptome, ki se počutite še veliko slabše.

6. Stres lahko Make Your Astma slabše

Še eden od neprijetne učinke stresa na telo je, da lahko stres se astma poslabša. Če imate astmo, boste vedeli, da je življenje lahko temeljito nesrečen namesto napada. Astma, čeprav je vsekakor nadležno, je nekaj, kar ljudje lahko živijo s, vendar je zagotovo nekaj, kar bi raje ne poslabša. Stres, žal, ima moč, da poslabša astmo, zaradi česar je še slabše in lahko poveča možnost napada.

Še huje, vsi starši, ki so obremenjeni tvegajo rojevanja otrok z astmo. Dobra novica je vsaj, da se stres mogoče odpraviti tako, da nekaj manjših popravkov na vaš življenjski slog, kot so ob več sprehode, in ob nekaj časa dela.

7. Stres lahko povzroči povečanje teže

To je še ena od skupnih učinkov stresa na telo. Amerika je zlasti v primežu epidemije debelosti, in to je tista, ki je le še naprej slabše, ne boljše. Prav tako je malo presenečenje, da bi našli, da so Američani nekatere od najbolj obremenjenih folk na planetu. In stres, kolikor prenajedanje, lahko privede do kronične telesne mase.

To je zato, ker pod stresom ljudje shranjujejo vse svoje odvečne maščobe na trebuhu - namesto enakomerno ga distribuirajo po telesu. In so raziskave pokazale, da je trebuh maščobe, ne pa maščobe na naše noge in boki, ki postavlja večje tveganje za zdravje. Stres pospešuje proizvodnjo kortizola, hormona, ki povzroča naše telo za užitek maščobe stran v našem trebuhu. Ni v redu.

8. Stres lahko skrči Your Brain

Od vseh zdravstvenih težav, ki jih povzroča stres, ki smo si ogledali doslej, nobena verjetno zveni tako strašno, kot možganov krčenja.

Lahko bi verjetno ukvarjajo z nekoliko skrčeno palca, na primer, ali celo krčenjem prstov. Toda skrčen možgani? To se sliši strašno!

Ena od slabih učinkov stresa na telo je, da stres zmanjšuje sivih celic v naših možganih, ki v bistvu povzroča naši možgani za psihiatra. Ta siva zadeva je povezana z našimi čustvenih funkcij, kar pomeni, da bi lahko več pozornosti vas spremeni v brezosebno robot (nekako).

9. Stres lahko poškoduje zobe

Stres ne ravno povzročajo vse zobe, da pade ven takoj, ko pa smo poudarili, smo nagnjeni k zmleti ali zob pogosteje - še posebej med spanjem. To lahko povzroči splošno obrabo, in to lahko privede tudi do čeljusti in bolečine v vratu. Strašljivo.

10. Stres lahko celo povzroči prezgodnje smrti

Vsi smo seznanjeni z nekaterimi od največjih svetovnih morilcev: rak, bolezni srca in možganska kap. Toda nekateri od nas bi niti sanjati, da menijo, da je stres lahko povzroči prezgodnjo smrt.

Študije, ki se izvajajo na univerzi v Edinburghu in University College London je pokazala, da lahko tudi majhna količina stresa in tesnobe povzroči prezgodnjo smrt. To je zaskrbljujoče najdba, vendar pa bi morala delovati kot opozorilo vsem, ki se pretiravanja reči, da upočasni.

To preprosto ni vredno pridobivanje poudaril in tesnobe. Ne samo, da lahko privedejo do cele vrste zdravstvenih težav, lahko pa se tudi skrajša pričakovano življenjsko dobo.

Ali veste, druge učinke stresa na telo?

load...