10 rastlinskih živil, bogatih s kalcijem | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 rastlinskih živil, bogatih s kalcijem

10 rastlinskih živil, bogatih s kalcijem

Povprečna odrasla oseba potrebuje na kalcijem bogate hrane, hrane z veliko kalcija, kalcija bogato hrano, živila, bogata s kalcijem, z visoko kalcija živila 1,000mg kalcija, vendar, če ste pred kratkim obrnil vegan in se želijo tvoje najdbe iz živil rastlinskega izvora , le kje iskati?

Kalcij je bistvenega pomena za ohranjanje naše kosti in zobe; ne dovolj za to, smo lahko na tveganje za razvoj osteoporoze in zobne gnilobe.

Kot tudi to, kalcij, je bistvenega pomena za pomoč naš krvni strdek. Prav tako pomaga pri uravnavanju encimov, ohranja celične membrane deluje optimalno, izboljša krčenje mišic, in tudi pomaga pri živčnih prevodnosti.

load...

Veliko novih spreobrnjencev, da vegan včasih malo prestrašen na prvi, ko skušajo razmišljati o alternativnih virih kalcija. Resnica je, da obstajajo številni viri na rastlinski osnovi za to bistvenega minerala, in zelo verjetno, da ste verjetno so jih jedo vse svoje življenje, ne da bi se tega zavedal. Oglejmo si oglejte:

Kale

Kale je kraljica Zelenih, in prav tako je bila imenovana "The New govedina". To je zato, ker dela čudeže za naše telo, in ima višjo vsebnost železa tudi kot špinačo, kar v bistvu pomeni, da je Popaj že pretvori.

Ohrovt mora biti tudi na vaših nakupovalnih seznamov, od zdaj naprej, saj je to bolj zelena, kot je zelena rastlina visoko vsebnost kalcija. Samo 100 g ohrovta vsebuje 150 mg kalcija, kar pomeni, da ohrovt vsebuje več kalcija na gramih kot mleko. Ali ni to neverjetno ?!

load...

Bok Choy

Bok Choy, ki je včasih tudi iz bolj preprosto kot kitajsko zelje, je kitajski list zelenjave, ki je kot nalašč, da v popražimo vključujejo. Združite z brokolijem, fižol ohrovt in piščanca pred Drapiranje z malo sojine omake in vaš večer je razvrščen.

Za doslej 100g služijo, bok Choy vsebuje 105mg kalcija. 54% kalcija, tu se absorbira v naše telo. Da bi dal, da v perspektivi, da slika Škrati na 5% smo absorbira iz špinače in celo 32% smo absorbirajo iz mleka.

Na splošno, fant Choy je ena izmed najbolj hranili bogatih živil na planetu, in vsebuje tudi vitamin A, vitamin C, železo, magnezij in vitamin D.

Pomaranče

Pomaranče so prav tako oranžne barve, da se zdi nemogoče predstavljati, da bi lahko absorbira kalcij iz njih. Konec koncev, smo povezali kalcija z belim mlekom. Prav?

Čeprav vsebnost kalcija Orange ni tako dobra, kot je zgoraj navedeno, 40mg 100 g še vedno zelo uporaben, ker je enaka 71 mg na eno skodelico surovega odsekov oranžne. Že samo to predstavlja 7% priporočenega dnevnega zneska. Ni slabo, kajne?

Najboljša stvar, čeprav je, da pomarančni sok dejansko okus fantastično. Torej priti do nje!

Tofu

Tofu je slab fant na rastlinski osnovi kalcijevega svetu, z 100gram porcijo, ki vsebuje neverjetnih 350 mg na minerala.

Tofu, ki je znana tudi kot fižol skuta, je v bistvu sojino mleko, ki je bilo sesirjeno in stisne v mehkih, majhnih belih blokov. To je malo Nehajno z vegani, ampak če ti je všeč okus, boste lahko našli večino svojega dnevnega priporočenega zneska kalcija tukaj.

Edina slaba stran je, da obstaja veliko vrst tofu, in njihova vsebnost kalcija spreminja. Vedno preverite nalepko!

Marelice

Obstaja 13MG kalcija na 100grams marelic, zaradi česar je to okusno sadežu presenetljivo dober rastlinski osnovi vir pomembnega minerala.

Čičerika

Čičerika so del družine Fabaceae, in so ključna sestavina pri proizvodnji Humus. So tudi odličen rastlinski osnovi vir kalcija, ki vsebujejo 105m na vsakih 100grams za postrežbo.

Fižol splošno so dober vir kalcija; oni ni veliko, so pa dobri. So nekoliko bledo v primerjavi z mlečnimi izdelki, vendar če iščete mlečni prehrani brez, lahko čičerke so ključni del.

Ena stvar, ki je vredno omeniti, da je priprava ključnega pomena s čičeriko, saj lahko nekatere metode priprave zmanjšanje vsebnosti kalcija.

Suhe slive

Raziskave so pokazale, da obstaja samo en zvezdnik, ko gre za izboljšanje zdravja kosti žensk po menopavzi, in to ni mleko. Nope, to je skromen, kdaj Prijetno prune.

Suhe slive vsebujejo okoli 43mg kalcija na 100 g služijo, ampak človeško telo absorbira večino njega, in raziskovalci pravijo, da je to sadje super za preprečevanje osteoporoze in celo zlomov. Da bi zmanjšali tveganje, čeprav bi morali jesti okoli 10 suhih sliv na dan. Če lahko upravljate, da ste na zmagovalca.

Mandeljni

Mandeljni so super prigrizek, če želite več kalcija. 100grams peščica vsebuje mamuta 264mg, ki zagotavlja, da ti matice paket ustrezno kalcija udarec.

In če ne delati domišljija snacking na mandlji ves dan, zakaj ne bi poskusili mandljevo mleko? Ta rastlinski osnovi mleka (ki še vedno zveni čudno), je na up, z več in več nas je pitje namesto na osnovi mleka mleko.

Mandlji so tudi veliko zdravilnih maščob in vitaminov, in so popolna beljakovina. Popolna.

Rjavi riž

Vse riž je dobro za nas, ampak rjavi riž ukrade show, ko gre za kalcij. Pripravimo 100 g porcija vsebuje 10 mg, in ker je hrana tako poceni in v izobilju, lahko jeste veliko tem, ko v razsutem stanju iz vaše obroke.

In če mislite, da 10mg ne sliši tako veliko, menijo, da je ena skodelica enako 195.

Rjavi riž je še vedno skromen vir kalcija, seveda, vendar če ste na dieti mleko brez, predstavljajo dobro alternativo. Ti lahko izpolnite veliko število vrst jedi, in so enostavno kuhati.

Brokoli

Obstaja 47 mg kalcija na 100grams brokoli. Slaba stran z pridobivanje vaš kalcij iz brokolija je, da vaše telo ne zdi, da je vse tako enostavno, da absorbira mineralnih surovin, vendar pa še vedno lahko zagotovi dober vir, če ste na dieti mleko brez.

Kot veliko temno zelena listnata zelenjava, njihova vsebina kalcija je visoka, vendar se le majhen odstotek, ki ga telo dejansko uporablja; Zaradi tega vam priporočamo, da se posvetujete s ponudnikom zdravstvenega varstva.

Katere so vaše najljubše kalcijem bogata hrana na rastlinski osnovi?

load...